Phil Collins már Budapestre hangol

2005-10-09 13:40:17

Fantasztikus koncertnek lehetnek részesei azok, akik október 26-án meghallgatják a mindig mosolygós, világhírű énekes műsorát. A Sportarénában este nyolc órától kezdődik a fergeteges előadás, melyet már most óriási érdeklődés övez.

Phil Collins bármit tesz, arra felfigyel a világ. Amikor a Genesis dobosa, később énekese, azaz egyértelműen frontembere volt, a Genesis volt a világ első számú progresszív rock zenekara. A Disney stúdió Tarzan című rajzfilmjéhez írt zenéjét Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjakkal jutalmazta a szakma, de remek kritikákat kapott Big Band formációjával is. Ez a lankadatlan érdeklődés azt is jelentette, hogy a közönség, illetve a szakma kialakította saját Phil Collins-képét, ami szerint ő elnyűhetetlen, sikeres, jókedvű, amolyan mókás fickó. Az olyan nagy sikernek örvendő dalok, mint a „Sussudio” és a „You Can’t Hurry Love” is azt a hatást erősítették, hogy Phil Collins fáradhatatlanul kedélyes, könnyed és vidám figura, úgy tűnt, ez olyan skatulya, amiből nincs módja kilépni.

Színészi karrierjének kezdete még valamikor 1964-re datálódik, amikor 14 éves korában egy West End produkcióban, az Oliver!-ben játszotta Vagány szerepét. Filmes működésének csúcspontja az 1988-as „Buster” című film volt. Később a színészkedés helyett már inkább arra koncentrált, hogy zenei palettáját színesítse. Az 1993-as, sorrendben az ötödik, „Both Sides” című albumán vállalkozott arra, hogy a dalszerzésen, éneklésen és producerkedésen kívül az összes hangszer megszólaltatását is a vállára vegye. Nem okozott nagy meglepetést, hogy 26 év közös zenélés után kilépett a Genesisből hogy szólókarrierjére koncentrálhasson. Az azóta elért sikerei pedig önmagukért beszélnek…

Időközben a filmek újabb kihívásokkal halmozták el. Nem is álmodhatott volna sikeresebb debütálásról a filmzenék világában, mint amit a Tarzannal elért. Nem csak számos szobrocska került a birtokába, de a „You’ll Be In My Heart” az elmúlt évek egyik legsikeresebb slágere volt.

Koncert: Budapest Sportaréna, október 26.
Jegyárak: állóhely 11.900 Ft ülőhelyek 9900 Ft, 10.900 Ft, 13.900 Ft VIP jegy 27.500 Ft

(poki)Forrás: www.indexkelet.hu