Vissza a címoldalra

2017. június. 28. Szerda - L, Irén
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 TÉNYKÉP
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
[2017.01.25.]
A veronai tragikus autóbusz-balesetben leégett jármű kifogástalan állapotban indult útnak, a műszaki vizsgálatokat szigorúan betartották – mondta a buszt üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője, Czakó Tibor, aki részvétét szeretné kifejezni a szombati balesetben elhunyt valamennyi áldozat családjának.

· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
[2012.01.31.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

· Kamarai törvény módosítása
[2012.01.05.]
2011. november 21-én fogadta el az Országgyűlés az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

· 2011-ben történt IV.
[2011.12.30.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt III.
[2011.12.29.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt II.
[2011.12.28.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt I.
[2011.12.27.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
[2011.12.09.]
Hogy örömteli legyen a karácsonyi bevásárlás és az ünnepek, fogadják meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szolgálatának tanácsait, Gurbán Csaba r. főhadnagy bűnmegelőzési tiszt tolmácsolásában.

· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
[2011.11.16.]
A gazdasági válság, és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, különösen az ingatlan végrehajtást.

· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
[2011.11.10.]
A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

· Előzzük meg a kihűléseket!
[2011.10.28.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban! - indexkelet.hu

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!

2011.11.10.

A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. A törlesztőrészletek emelkedésével sokan kerültek nehéz helyzetbe. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

Dr. Lőrinczné Éliás Beáta önálló bírósági végrehajtó-helyettes segítségével cikksorozatunkban elsőként arra kerestük a választ, hogy mikor kérhető részletfizetés a végrehajtási eljárásban?

- Folyamatban lévő végrehajtási eljárásban is kérhető részletfizetés, melynek teljesítése esetén elkerülhető, hogy az adós ellen bármilyen végrehajtási cselekményt foganatosítson az eljáró bírósági végrehajtó. Így elkerülhető tehát az ingóság vagy az ingatlan értékesítse, illetve a fizetés letiltása.

A részletfizetési kérelmet a végrehajtónál kell előterjeszteni, lehetőleg írásban. Részletfizetési kérelem előterjesztésére kizárólag természetes személy jogosult, cégek nem. Adótartozás és az adók módjára behajtandó köztartozás megfizetésére a végrehajtótól részletfizetés nem kérhető.

A pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit a végrehajtó állapítja meg. A végrehajtó dönt arról, hogy a részletfizetést engedélyezi-e, és ha igen, milyen feltételekkel.

A részletfizetést a végrehajtó akkor engedélyezheti, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt már intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette. A gyakorlat 30% megfizetését követeli meg általában, ennek mértéke azonban nincs jogszabályban meghatározva.

A végrehajtó a részletfizetés megállapításáról és tartalmáról jegyzőkönyvet készít, amelyet kézbesít a feleknek. A végrehajtást kérő a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban értesítheti a végrehajtót arról, hogy nem ért egyet a részletfizetés tartalmával, és a részletfizetés tartalmára, a részlet összegére is javaslatot tehet, valamint további biztosítékot kérhet az adóstól a teljesítésre.

Fontos megjegyezni, hogy a részletek száma, azok mértéke jogszabály által fő szabály szerint nincsenek meghatározva. 10.000.000 Ft megfizetésére is adható akár havi 50.000 Ft összegű részletfizetés, amennyiben ehhez a végrehajtást kérő hozzájárul, vagy a részletfizetést megállapító jegyzőkönyvre észrevételt nem tesz.

Fontos kiemelni továbbá, hogy részletfizetés akkor is adható, ha a végrehajtást kérő ez ellen tiltakozik. Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében tiltakozása ellenére is adható legfeljebb 12 havi részletfizetést. Természetes személy esetében ez legfeljebb 6 hónap lehet.

Mikor nem adható?

Nem adható részletfizetés, illetve a végrehajtó a megadott részletfizetést a végrehajtást kérő nyilatkozata alapján visszavonja, ha

 • a követelés jogcíme tartásdíj, munkabér vagy vele egy tekintet alá eső követelés
 • ha a magánszemély végrehajtást kérő úgy nyilatkozik, hogy létfenntartását veszélyezteti a részletfizetés,
 • a gazdálkodó szervezet végrehajtást kérő ellen csőd-, felszámolási vagy végrehajtási eljárás van folyamatban.

  Külön szabály vonatkozik azon követelésekre, melyek az adós olyan szerződésén vagy egyoldalú kötelezettségvállalásán alapulnak, amely alapján havi részteljesítésre volt köteles. Tipikusan ilyenek azok a szerződések, ahol az adósnak kölcsönt kell részletekben megfizetnie a végrehajtást kérő felé. Ebben az esetben a végrehajtó a szerződésben vagy a szerződéses jogviszony alapján meghatározott összegben állapítja meg a részleteket, tehát az adós az eredeti összegekkel folytathatja tovább tartozása rendezését. Mint mindennek, ennek is vannak azonban feltételei. Feltétel, hogy az adós a szerződés szerinti lejárt részleteket már megfizette, valamint az eredeti szerződés szerinti részteljesítésnek megfelelő összegű részletet folyamatosan megfizeti, vagy ilyen összeg kerül tőle levonásra. Ebben az esetben a részletfizetés jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében 1 évnél hosszabb időre is megállapítható.

  Ha az adós ellen több végrehajtás van folyamatban, részletfizetés csak valamennyi követelésre és valamennyi végrehajtást kérő nyilatkozatát figyelembe véve állapítható meg.

  Fontos megemlíteni, hogy ugyanúgy, ahogy a végrehajtó minden intézkedése ellen, a részletfizetést megállapító, vagy mellőző intézkedése ellen is lehet végrehajtási kifogással élni az erről szóló jegyzőkönyv kézhez vételétől számított 15 napon belül. Ha a bíróság a részletfizetés megállapításával kapcsolatban előterjesztett végrehajtási kifogásnak helyt ad, a végrehajtó intézkedését módosíthatja és megállapíthatja a részletfizetés feltételeit vagy azt, hogy a részletfizetés nem áll fenn.

  - Végezetül meg kell említeni, hogy a végrehajtás során engedélyezett részletfizetés keretében meg kell fizetni a végrehajtást kérő(k) minden költségét, a kifizetés napjáig járó kamatot és a végrehajtással felmerült költségeket is - hangsúlyozta.
  Fullajtár András • Nyomtatható verzió
  Küldés e-mailben

  KÖZÉLET
  · 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
  · Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
  · Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
  · Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
  · Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
  · Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
  · Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
  · Miniszteri elismerés
  · Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
  · Segítségnyújtás a szatmári településeknek
  · A Holokauszt áldozataira emlékeznek
  · Megyenapi ünnepség Beregdarócon
  · Sajtóközlemény
  · Nem alamizsnát, munkát követelnek!
  · Segítő program
  · Kormányablakok nyílnak megyeszerte
  · Konferencia Nyíregyházán
  · Nemzetközi együttműködés
  · Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
  · Együttműködési megállapodás
  · Kinevezték az új főkapitányt.
  · Felmentették a főkapitányt!
  · Városvédők tisztújító közgyűlése
  · Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
  · Megyei kormányhivatal közleménye
  · Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
  · Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
  · Mangol Csilla távozik a kórház éléről
  · Sajtóközlemény

  EU
  · Euroscola-játék strasbourgi utazásért
  · Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
  · Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
  · Akadálymentes kapitányságok
  · Épülhet az út Szaniszló felé
  · Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
  · Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
  · Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
  · Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
  · Szakmai gyakorlat Spanyolországban
  · Uniós vetélkedő középiskolásoknak
  · Brüsszeli források a régió fejlődéséért
  · Nyíregyháza üdvözletét küldi
  · Uniós támogatásból egészségprogram
  · Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
  · Megújul Nyírmada központja
  · Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

  INTERJÚ
  · Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
  · Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
  · Templomok több tételben
  · Több mint három évtizedes helytállás
  · Egy fotográfussal az értékek nyomában
  · Élet három földrészen
  · Egyszeri és megismételhetetlen élmény
  · Titkot rejtő műemlékek
  · Nyíregyházán járt a mester
  · Munka, foci, család
  · Az év vállalkozója
  · Fejlesztés és takarékosság
  · Nem emlékműként akart visszajönni
  · Húszezer embert várnak a fesztiválra

  TÉNYKÉP
  · Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
  · Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
  · Kamarai törvény módosítása
  · 2011-ben történt IV.
  · 2011-ben történt III.
  · 2011-ben történt II.
  · 2011-ben történt I.
  · Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
  · Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
  · Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
  · Előzzük meg a kihűléseket!

  VÉLEMÉNY
  Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
  · Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
  · Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
  · Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
  · Roma összefogás(?)
  · Olcsó húsnak híg a leve
  · Vámmustra
  · Az olimpia margójára

  SPORT
  · Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
  · Kispályások nagy díjkiosztója
  · Szabolcsi tűzoltók focistái aranyat érnek!
  · Dobogós helyen végeztek megyénk sportolói az Országos Atlétikai Döntőn
  · Jótékonyság Nyíregyházán: licitáljon, hogy segíthessen a Down-szindrómás gyerekeken!
  · Sportos hétvégén van túl a MARSO Kft.
  · A győri focista gyerekek utazhatnak Amerikába!
  · Határon átnyúló rendészeti-kistérségi, kispályás labdarúgó torna Nyírbogáton
  · Volt eredményesebb hétvége is!
  · PRAY&RUN – Futózarándoklat Máriapócson
  · Extrém futóverseny először Nyíregyházán!
  · Bozsikos hétvégi mérkőzéseredmények
  · Június 3-án Streerball Nyíregyházán a Kossuth téren
  · Egyedül Magyarországról!
  · Nyíregyháza csapata nyerte a megyei focit
  · Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
  · Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
  · Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
  · A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
  · Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
  · Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
  · Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
  · Győzelem a Szekér László Emléktornán
  · Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
  · Bronzérem a Mini Kupáról
  · Több mint ezer gyermek focizik azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában
  · Hatházi Dóra Pozsonyban
  · Ülőröplabda Magyar Bajnoki Döntő Nyíregyházán
  · Fölényesen nyert a listavezető U12-es csapat
  · III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny
  · Helebrandt Máté megvédte a bajnoki címét!
  · Továbbra is élen az U19

  KÖRNYEZETÜNK
  · Szent László örökségtúra
  · Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron
  · 5+1 működő szülői intelem fesztiválokra
  · Mit reggelizzünk… és mit ne?
  · Van miért várniuk a következő tanévet!
  · Itt a nyári szünet: 3+1 tipp az okos időbeosztáshoz
  · Milliárdok a Nyíregyházi Állatpark fejlesztésére
  · Június 18: Apák Napja
  · Valósítsa meg közösségépítő ötleteit!
  · Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2017_2018-as tanév felvételi tájékoztató
  · Ideiglenes forgalomkorlátozások Nyíregyházán
  · Tanácsok zseblopások megelőzésére
  · A digitális eszközök használatának veszélyeire hívták fel a figyelmet
  · Ne dőljenek be a telefonos csalóknak!
  · Biciklis nemzet a magyar
  · Kibővült kedvezményekkel megkezdődött a tagdíjbevallás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál
  · Közel hatvan csapat, több száz versenyző állt rajthoz Geszteréden
  · meddigmehet.hu: neked mi az, ami már nem fér bele?
  · Öt dolog, amit rosszul, vagy egyáltalán nem tudunk a sörről
  · Futóversennyel kezdődött a Pünkösd a Baktai-erdőben
  · Nyaraláskor félünk leginkább a betöréstől
  · E.ON: milliárdos fejlesztések megyénkben
  · Elismerés a kategória győzteseknek
  · Évtizednyi fájdalom, szégyen és elszigetelődés
  · Hamarosan kicsengetnek! Íme, a vakáció táboros újdonságai, trendjei!
  · Átadták a helikopter-leszállót (Heliport) a kórház tetején
  · Fókuszban a vagyonbiztonság
  · Szúnyogírtás
  · Sikeres évadot zárt a Móricz Zsigmond Színház

  KÉKFÉNY
  · Súlyosbították a buszvezetőt bántalmazó férfi büntetését
  · Fegyházba vonul a sorozatos lopást elkövető nő
  · Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki idős személyeket károsított meg
  · Börtönbüntetésre ítélték a vagyonkezelő cég vezetőjét és társait
  · Visszaszökött Ukrajnába a kábítószercsempész
  · Lezárt ügy: Rendőrnek adta ki magát
  · Hét év fegyházbüntetést szabtak ki a rablóval szemben
  · Három és fél év börtönbüntetésre ítélték a halálos balesetet okozó férfit!
  · Segítségnyújtás elmulasztása miatt keressük a sofőrt
  · Alkalmi ismerőseiket rabolták ki
  · Elítélték azt a férfit, aki elsodorta a babakocsit terepjárójával
  · 30 millió forint értékű cigit őriztek!
  · Huszonegy év fegyházbüntetés kábítószer-kereskedelem miatt!
  · Gyermekével együtt menekült a körözött orgazda
  · Lopás miatt keressük
  · Letartóztatták a gyermekkorút futtató férfit
  · Börtönbüntetés rablási kísérletért
  · Tonna számra lopták a fémet
  · A vasútállomáson raboltak Nyírmihálydiban
  · Letartóztatták a férfit, aki felgyújtotta volt élettársa házát
  · Vádemelés a tímári rabló ellen
  · Előzetesben a tiszaszentmártoni rablók
  · Letartóztatták az örökösföldi kábítószer-kereskedőt
  · Börtönbe kerülnek a dombrádi zsarolók
  · Tíz év fegyházat kapott a kábítószerrel kereskedő
  · Bíróság elé állították a családját éjszaka háborgató férfit
  · Vádemelés emberölés miatt
  · Letartóztatták az iraki embercsempészt a Mátészalkai Járásbíróságon
  · Elfogták a nyíregyházi kerékpártolvajokat

  HÍREK
  · Óriási mozaikkal ünnepelt a tekerd! csoport a Magyar Nemzeti Galériában
  · Magyar Ortopéd Társaság 60. Kongresszusa Nyíregyházán
  · Dr. Szabó Sándor habilitációja
  · Baleset történt Nyírbátor és Nyírbogát között
  · Jól halad a Bencs Villa megújítása
  · Rangos elismerést kapott a NYÍRERDŐ Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója
  · Bírósági dolgozók a Sárkányhajó Roadshow-n
  · Díjátadó a Kisvárdai Járásbíróságon
  · Tourist Police szolgálat: útbaigazítás és tanácsadás turistáknak
  · Víztározóba esett sutát mentettek a tűzoltók!
  · Halálos baleset Gávavencsellő és Tiszabercel között
  · Új padok és hulladékos szelencék Malomkertben
  · Országos Polgárőr Nap volt Nyíregyházán
  · Bűvészből érsebész
  · A tűzoltók is bemutatkoztak a 23. Országos Polgárőr napon
  · Lakhatatlanná vált egy ház Urán!
  · Különleges játék a kórház kis betegeinek
  · Ingyenes tanfolyamat tartott a Google a nyíregyházi kis- és középvállalkozásoknak
  · Közel húsz helyen kellett az átvonuló vihar miatt beavatkozniuk a tűzoltóknak
  · Súlyos sérültje lett a vásárosnaményi tűzesetnek
  · Drogprevenciós tapasztalatcsere
  · Holdvilágos éjszakát ígér a színház igazgatója!
  · Tűzesetek, karambol
  · Életmentő eszközök a kormányablakokban
  · Új, megbízott ügyvezető a Városüzemeltetésnél
  · Új értékek!
  · Ideiglenes forgalomkorlátozások Nyíregyházán
  · Ideiglenes forgalomkorlátozás Ibrány térségében
  · „FÓKUSZBAN A BÍRÓSÁG” című fotópályázat

  ISKOL@P
  · Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
  · Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
  · Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

  KULTÚRA
  · Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
  · Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
  · Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
  · Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
  · 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
  · Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
  · Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
  · „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
  · Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
  · Sikeres drámás műhelyek
  · Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
  · Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
  · Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
  · Kihirdették a versenyprogramot
  · Egy római férfi Nyíregyházán
  · A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
  · Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
  · Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
  · Indul a II. Nemzeti VERSeny
  · A hónap műtárgya: borotvatartó
  · Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
  · Középiskolások zenei versenye
  · A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
  · A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
  · Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
  · Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
  · 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház
  · Irodalmi Dominó a MŰvészben
  · Tíz színész egy plakáton – Függöny, fel! hamarosan!

  INTERNET
  · Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
  · Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

  HIRDETÉS


  Add to Google
  Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
  Impresszum | Hirdetési árak

  Médiatámogatónk:
  zahnarzt ungarn dentist hungary
  zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
  Partnerek:
  http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank