Vissza a címoldalra

2017. május. 24. Szerda - Eszter, Eliza
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 TÉNYKÉP
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
[2017.01.25.]
A veronai tragikus autóbusz-balesetben leégett jármű kifogástalan állapotban indult útnak, a műszaki vizsgálatokat szigorúan betartották – mondta a buszt üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője, Czakó Tibor, aki részvétét szeretné kifejezni a szombati balesetben elhunyt valamennyi áldozat családjának.

· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
[2012.01.31.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

· Kamarai törvény módosítása
[2012.01.05.]
2011. november 21-én fogadta el az Országgyűlés az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

· 2011-ben történt IV.
[2011.12.30.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt III.
[2011.12.29.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt II.
[2011.12.28.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt I.
[2011.12.27.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
[2011.12.09.]
Hogy örömteli legyen a karácsonyi bevásárlás és az ünnepek, fogadják meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szolgálatának tanácsait, Gurbán Csaba r. főhadnagy bűnmegelőzési tiszt tolmácsolásában.

· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
[2011.11.16.]
A gazdasági válság, és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, különösen az ingatlan végrehajtást.

· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
[2011.11.10.]
A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

· Előzzük meg a kihűléseket!
[2011.10.28.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban! - indexkelet.hu

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!

2011.11.10.

A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. A törlesztőrészletek emelkedésével sokan kerültek nehéz helyzetbe. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

Dr. Lőrinczné Éliás Beáta önálló bírósági végrehajtó-helyettes segítségével cikksorozatunkban elsőként arra kerestük a választ, hogy mikor kérhető részletfizetés a végrehajtási eljárásban?

- Folyamatban lévő végrehajtási eljárásban is kérhető részletfizetés, melynek teljesítése esetén elkerülhető, hogy az adós ellen bármilyen végrehajtási cselekményt foganatosítson az eljáró bírósági végrehajtó. Így elkerülhető tehát az ingóság vagy az ingatlan értékesítse, illetve a fizetés letiltása.

A részletfizetési kérelmet a végrehajtónál kell előterjeszteni, lehetőleg írásban. Részletfizetési kérelem előterjesztésére kizárólag természetes személy jogosult, cégek nem. Adótartozás és az adók módjára behajtandó köztartozás megfizetésére a végrehajtótól részletfizetés nem kérhető.

A pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit a végrehajtó állapítja meg. A végrehajtó dönt arról, hogy a részletfizetést engedélyezi-e, és ha igen, milyen feltételekkel.

A részletfizetést a végrehajtó akkor engedélyezheti, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt már intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette. A gyakorlat 30% megfizetését követeli meg általában, ennek mértéke azonban nincs jogszabályban meghatározva.

A végrehajtó a részletfizetés megállapításáról és tartalmáról jegyzőkönyvet készít, amelyet kézbesít a feleknek. A végrehajtást kérő a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban értesítheti a végrehajtót arról, hogy nem ért egyet a részletfizetés tartalmával, és a részletfizetés tartalmára, a részlet összegére is javaslatot tehet, valamint további biztosítékot kérhet az adóstól a teljesítésre.

Fontos megjegyezni, hogy a részletek száma, azok mértéke jogszabály által fő szabály szerint nincsenek meghatározva. 10.000.000 Ft megfizetésére is adható akár havi 50.000 Ft összegű részletfizetés, amennyiben ehhez a végrehajtást kérő hozzájárul, vagy a részletfizetést megállapító jegyzőkönyvre észrevételt nem tesz.

Fontos kiemelni továbbá, hogy részletfizetés akkor is adható, ha a végrehajtást kérő ez ellen tiltakozik. Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében tiltakozása ellenére is adható legfeljebb 12 havi részletfizetést. Természetes személy esetében ez legfeljebb 6 hónap lehet.

Mikor nem adható?

Nem adható részletfizetés, illetve a végrehajtó a megadott részletfizetést a végrehajtást kérő nyilatkozata alapján visszavonja, ha

 • a követelés jogcíme tartásdíj, munkabér vagy vele egy tekintet alá eső követelés
 • ha a magánszemély végrehajtást kérő úgy nyilatkozik, hogy létfenntartását veszélyezteti a részletfizetés,
 • a gazdálkodó szervezet végrehajtást kérő ellen csőd-, felszámolási vagy végrehajtási eljárás van folyamatban.

  Külön szabály vonatkozik azon követelésekre, melyek az adós olyan szerződésén vagy egyoldalú kötelezettségvállalásán alapulnak, amely alapján havi részteljesítésre volt köteles. Tipikusan ilyenek azok a szerződések, ahol az adósnak kölcsönt kell részletekben megfizetnie a végrehajtást kérő felé. Ebben az esetben a végrehajtó a szerződésben vagy a szerződéses jogviszony alapján meghatározott összegben állapítja meg a részleteket, tehát az adós az eredeti összegekkel folytathatja tovább tartozása rendezését. Mint mindennek, ennek is vannak azonban feltételei. Feltétel, hogy az adós a szerződés szerinti lejárt részleteket már megfizette, valamint az eredeti szerződés szerinti részteljesítésnek megfelelő összegű részletet folyamatosan megfizeti, vagy ilyen összeg kerül tőle levonásra. Ebben az esetben a részletfizetés jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében 1 évnél hosszabb időre is megállapítható.

  Ha az adós ellen több végrehajtás van folyamatban, részletfizetés csak valamennyi követelésre és valamennyi végrehajtást kérő nyilatkozatát figyelembe véve állapítható meg.

  Fontos megemlíteni, hogy ugyanúgy, ahogy a végrehajtó minden intézkedése ellen, a részletfizetést megállapító, vagy mellőző intézkedése ellen is lehet végrehajtási kifogással élni az erről szóló jegyzőkönyv kézhez vételétől számított 15 napon belül. Ha a bíróság a részletfizetés megállapításával kapcsolatban előterjesztett végrehajtási kifogásnak helyt ad, a végrehajtó intézkedését módosíthatja és megállapíthatja a részletfizetés feltételeit vagy azt, hogy a részletfizetés nem áll fenn.

  - Végezetül meg kell említeni, hogy a végrehajtás során engedélyezett részletfizetés keretében meg kell fizetni a végrehajtást kérő(k) minden költségét, a kifizetés napjáig járó kamatot és a végrehajtással felmerült költségeket is - hangsúlyozta.
  Fullajtár András • Nyomtatható verzió
  Küldés e-mailben

  KÖZÉLET
  · 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
  · Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
  · Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
  · Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
  · Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
  · Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
  · Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
  · Miniszteri elismerés
  · Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
  · Segítségnyújtás a szatmári településeknek
  · A Holokauszt áldozataira emlékeznek
  · Megyenapi ünnepség Beregdarócon
  · Sajtóközlemény
  · Nem alamizsnát, munkát követelnek!
  · Segítő program
  · Kormányablakok nyílnak megyeszerte
  · Konferencia Nyíregyházán
  · Nemzetközi együttműködés
  · Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
  · Együttműködési megállapodás
  · Kinevezték az új főkapitányt.
  · Felmentették a főkapitányt!
  · Városvédők tisztújító közgyűlése
  · Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
  · Megyei kormányhivatal közleménye
  · Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
  · Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
  · Mangol Csilla távozik a kórház éléről
  · Sajtóközlemény

  EU
  · Euroscola-játék strasbourgi utazásért
  · Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
  · Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
  · Akadálymentes kapitányságok
  · Épülhet az út Szaniszló felé
  · Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
  · Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
  · Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
  · Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
  · Szakmai gyakorlat Spanyolországban
  · Uniós vetélkedő középiskolásoknak
  · Brüsszeli források a régió fejlődéséért
  · Nyíregyháza üdvözletét küldi
  · Uniós támogatásból egészségprogram
  · Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
  · Megújul Nyírmada központja
  · Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

  INTERJÚ
  · Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
  · Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
  · Templomok több tételben
  · Több mint három évtizedes helytállás
  · Egy fotográfussal az értékek nyomában
  · Élet három földrészen
  · Egyszeri és megismételhetetlen élmény
  · Titkot rejtő műemlékek
  · Nyíregyházán járt a mester
  · Munka, foci, család
  · Az év vállalkozója
  · Fejlesztés és takarékosság
  · Nem emlékműként akart visszajönni
  · Húszezer embert várnak a fesztiválra

  TÉNYKÉP
  · Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
  · Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
  · Kamarai törvény módosítása
  · 2011-ben történt IV.
  · 2011-ben történt III.
  · 2011-ben történt II.
  · 2011-ben történt I.
  · Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
  · Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
  · Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
  · Előzzük meg a kihűléseket!

  VÉLEMÉNY
  Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
  · Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
  · Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
  · Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
  · Roma összefogás(?)
  · Olcsó húsnak híg a leve
  · Vámmustra
  · Az olimpia margójára

  SPORT
  · Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
  · Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
  · Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
  · A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
  · Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
  · Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
  · Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
  · Győzelem a Szekér László Emléktornán
  · Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
  · Bronzérem a Mini Kupáról
  · Több mint ezer gyermek focizik azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában
  · Hatházi Dóra Pozsonyban
  · Ülőröplabda Magyar Bajnoki Döntő Nyíregyházán
  · Fölényesen nyert a listavezető U12-es csapat
  · III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny
  · Helebrandt Máté megvédte a bajnoki címét!
  · Továbbra is élen az U19
  · Cél a bajnoki cím megvédése
  · Bozsikos labdarúgó mérkőzések és Vollé2020 Röpsuli
  · Junior kosárdöntő Debrecenben
  · Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
  · 100 mellen döntős Szurovcsák Ivett
  · Új egyéni csúccsal a döntőben
  · Szurovcsák Ivett: cél a Vb szint
  · Második Szabó Lili a válogatottal
  · 119. Úszó OB Debrecenben
  · Továbbra is a tabella élén
  · Grassroots labdarúgó torna Nyíregyházán
  · FETI-VIZIG Futóverseny Tiszabercelen
  · Bozsik eredmények a hétvégéről
  · Eb-selejeztőre készül Szabó Lili

  KÖRNYEZETÜNK
  · Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó
  · Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?
  · Megújul Nyíregyházán a Városi Rendelőintézet
  · Szelektív szombat
  · Testvérvárosi találkozó a Mustárházban
  · Küldöttgyűlés és kitüntetések a kamarában
  · Szellőztető szökőkút a Bujtosi-tavon
  · Elballagtak az ovisok, szeptembertől iskola
  · Szúnyoglárva irtás
  · Több ezren szenvednek tőle, de csak kevesen mesélnek róla
  · Ideiglenes forgalomkorlátozás Nyíregyházán
  · A természettel ismerkedtek a nyíregyházi gyerekek
  · Vizes élőhelyek élővilágával ismerkedtek a nyírbátori óvodások
  · A VII. Magyar Világtalálkozó, békenyilatkozat
  · Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!
  · Városnapok 2017. május 18-19.
  · Még a héten várják az alkotásokat!
  · Táborok: a legfontosabb, hogy offline legyen a gyerek egy hétig!
  · Te rá mernél kötni egy gyereket az oroszlán hátára?
  · Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán, emléktábla avatás
  · Mit igyunk kavitációs zsírbontás után?
  · Az idővel harcolnak a mentők, így segíthetjük őket
  · Évértékelő megbeszélés a társszervek vezetőivel
  · Magyar Világtalálkozó (május 14-21.)
  · Még mindig anya a szülő, apa a fő kenyérkereső
  · Madarak és Fák Napja az Egyetem Botanikus Kertjében
  · Tűzoltónap Kisvárdán
  · Vegyszeres növényvédelem
  · Találkozás az év emlősével és madárfiókákkal a nyíregyházi Sóstói-erdőben

  KÉKFÉNY
  · Letartóztatták az örökösföldi kábítószer-kereskedőt
  · Börtönbe kerülnek a dombrádi zsarolók
  · Tíz év fegyházat kapott a kábítószerrel kereskedő
  · Bíróság elé állították a családját éjszaka háborgató férfit
  · Vádemelés emberölés miatt
  · Letartóztatták az iraki embercsempészt a Mátészalkai Járásbíróságon
  · Elfogták a nyíregyházi kerékpártolvajokat
  · Hűtlen kezelés miatt ítélték el az egészségügyi intézményvezetőt
  · Néhány percen belül elfogták az utcai rablót
  · Német autókkal trükközött a kereskedő
  · Körözött gépkocsik a csengersimai határátkelőhelyen
  · 900 kiló borostyán és 125 ezer doboz cigaretta Záhonynál
  · Forró vízbe esett az öt éves kislány!
  · Eredményes volt a közvetítés!
  · Fegyházbüntetés a cigaretta csempész bűnszervezet minden tagjának
  · Halálra rúgta áldozatát a tiszabezdédi vádlott
  · Elítélték a magát jósnőnek kiadó vádlottat
  · Ittasan ültek a volánhoz húsvétkor!
  · Kirabolta és bántalmazta volt élettársát
  · Kartondobozokban lapult az adózatlan dohányáru
  · Körözött gépkocsi Csengersimán
  · Elrendelték a nyírturai emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását
  · 10 év fegyházbüntetésre ítélték a nyíregyházi rablót
  · Elfogták a nyírturai emberölés gyanúsítottját
  · Jogerős ítélet a vállalkozót zsaroló vádlottakkal szemben
  · Vádemelés a halálos kutyatámadás miatt
  · Hat és fél év fegyházra ítélték a kábítószer-kereskedőt
  · Emberölés Nyírturán!
  · Letartóztatásban a gázoló ukrán gépkocsivezető

  HÍREK
  · Európai Filmhét a Krúdy Moziban május 29-jun.2
  · Katasztrófavédelmi gyermeknap
  · Legyetek jók, ha tudtok! a nyíregyházi Szabadtéri Színpadon
  · Közeleg a határidő!
  · Vonattal ütközött egy motoros
  · Nyíregyházán versenyeztek az önkéntes mentőcsoportok
  · Szárhegyi Tűzoltók Napja
  · Dobogós lett a szabolcsi páros
  · Tüzesetek, balesetek
  · Lezuhant egy vitorlázórepülő Nyíregyházán
  · Mindenkinek Becsengettek! zárógála a Down Egyesület szervezésében
  · Melléképület tűz, robbant a gázpalack
  · Óvodások ismerkedtek a szakmával
  · Újabb értékek az Értéktárba
  · Mindenkit várunk a Kossuth térre!
  · Kigyulladt a transzformátor
  · Halálos baleset a 4-es főúton
  · IV. Nyíregyházi Magyar Kard Napja
  · Négy kocsi ütközött!
  · Ülésezett a Polgári Védelmi Szövetség
  · Tűzoltási gyakorlat Nyíregyházán
  · Ünnepi Közgyűlés
  · Fakivágás, forgalmi akadály!
  · Méhészkedtek a tűzoltók!
  · Nyíregyháza testvérvárosainak fiatal polgárai találkoznak
  · Közel 80 diák látogatott el a Nyíregyházi Törvényszékre
  · Még 10 napig lehet jelentkezni a Diákhitel Központ Ösztöndíj Pályázatára
  · Járműről lehulló farönkök csapódtak az autóknak!
  · Beindult a Jósa András Kórház online előjegyzési rendszere
  · A LEGO Education módszerével ismerkedtek

  ISKOL@P
  · Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
  · Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
  · Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

  KULTÚRA
  · Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
  · Sikeres drámás műhelyek
  · Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
  · Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
  · Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
  · Kihirdették a versenyprogramot
  · Egy római férfi Nyíregyházán
  · A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
  · Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
  · Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
  · Indul a II. Nemzeti VERSeny
  · A hónap műtárgya: borotvatartó
  · Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
  · Középiskolások zenei versenye
  · A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
  · A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
  · Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
  · Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
  · 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház
  · Irodalmi Dominó a MŰvészben
  · Tíz színész egy plakáton – Függöny, fel! hamarosan!
  · Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színház új főrendezője
  · Nagyszínpadon a Várj, míg sötét lesz
  · 1956 a Szemlében
  · Karácsonyi videoklip a Képmás zenekartól
  · Tündérek vannak...
  · Díjesővel zárt a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácott
  · Karácsonyi meglepetések is várják a nézőket

  INTERNET
  · Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
  · Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

  HIRDETÉS


  Add to Google
  Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
  Impresszum | Hirdetési árak

  Médiatámogatónk:
  zahnarzt ungarn dentist hungary
  zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
  Partnerek:
  http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank