Vissza a címoldalra

2017. október. 17. Kedd - Hedvig
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
[2017.07.12.]
Huszonhét évesen kapta meg első szakmai elismerését, az innovációs pályázatok egyik legkiemelkedőbb nívóját, a dr. Balogh Imre nevével fémjelzett aranygyűrűt Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főelőadója.

· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
[2017.01.25.]
A veronai tragikus autóbusz-balesetben leégett jármű kifogástalan állapotban indult útnak, a műszaki vizsgálatokat szigorúan betartották – mondta a buszt üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője, Czakó Tibor, aki részvétét szeretné kifejezni a szombati balesetben elhunyt valamennyi áldozat családjának.

· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
[2012.01.31.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

· Kamarai törvény módosítása
[2012.01.05.]
2011. november 21-én fogadta el az Országgyűlés az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

· 2011-ben történt IV.
[2011.12.30.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt III.
[2011.12.29.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt II.
[2011.12.28.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt I.
[2011.12.27.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
[2011.12.09.]
Hogy örömteli legyen a karácsonyi bevásárlás és az ünnepek, fogadják meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szolgálatának tanácsait, Gurbán Csaba r. főhadnagy bűnmegelőzési tiszt tolmácsolásában.

· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
[2011.11.16.]
A gazdasági válság, és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, különösen az ingatlan végrehajtást.

· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
[2011.11.10.]
A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

· Előzzük meg a kihűléseket!
[2011.10.28.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban! - indexkelet.hu

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!

2011.11.10.

A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. A törlesztőrészletek emelkedésével sokan kerültek nehéz helyzetbe. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

Dr. Lőrinczné Éliás Beáta önálló bírósági végrehajtó-helyettes segítségével cikksorozatunkban elsőként arra kerestük a választ, hogy mikor kérhető részletfizetés a végrehajtási eljárásban?

- Folyamatban lévő végrehajtási eljárásban is kérhető részletfizetés, melynek teljesítése esetén elkerülhető, hogy az adós ellen bármilyen végrehajtási cselekményt foganatosítson az eljáró bírósági végrehajtó. Így elkerülhető tehát az ingóság vagy az ingatlan értékesítse, illetve a fizetés letiltása.

A részletfizetési kérelmet a végrehajtónál kell előterjeszteni, lehetőleg írásban. Részletfizetési kérelem előterjesztésére kizárólag természetes személy jogosult, cégek nem. Adótartozás és az adók módjára behajtandó köztartozás megfizetésére a végrehajtótól részletfizetés nem kérhető.

A pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit a végrehajtó állapítja meg. A végrehajtó dönt arról, hogy a részletfizetést engedélyezi-e, és ha igen, milyen feltételekkel.

A részletfizetést a végrehajtó akkor engedélyezheti, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt már intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette. A gyakorlat 30% megfizetését követeli meg általában, ennek mértéke azonban nincs jogszabályban meghatározva.

A végrehajtó a részletfizetés megállapításáról és tartalmáról jegyzőkönyvet készít, amelyet kézbesít a feleknek. A végrehajtást kérő a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban értesítheti a végrehajtót arról, hogy nem ért egyet a részletfizetés tartalmával, és a részletfizetés tartalmára, a részlet összegére is javaslatot tehet, valamint további biztosítékot kérhet az adóstól a teljesítésre.

Fontos megjegyezni, hogy a részletek száma, azok mértéke jogszabály által fő szabály szerint nincsenek meghatározva. 10.000.000 Ft megfizetésére is adható akár havi 50.000 Ft összegű részletfizetés, amennyiben ehhez a végrehajtást kérő hozzájárul, vagy a részletfizetést megállapító jegyzőkönyvre észrevételt nem tesz.

Fontos kiemelni továbbá, hogy részletfizetés akkor is adható, ha a végrehajtást kérő ez ellen tiltakozik. Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében tiltakozása ellenére is adható legfeljebb 12 havi részletfizetést. Természetes személy esetében ez legfeljebb 6 hónap lehet.

Mikor nem adható?

Nem adható részletfizetés, illetve a végrehajtó a megadott részletfizetést a végrehajtást kérő nyilatkozata alapján visszavonja, ha

 • a követelés jogcíme tartásdíj, munkabér vagy vele egy tekintet alá eső követelés
 • ha a magánszemély végrehajtást kérő úgy nyilatkozik, hogy létfenntartását veszélyezteti a részletfizetés,
 • a gazdálkodó szervezet végrehajtást kérő ellen csőd-, felszámolási vagy végrehajtási eljárás van folyamatban.

  Külön szabály vonatkozik azon követelésekre, melyek az adós olyan szerződésén vagy egyoldalú kötelezettségvállalásán alapulnak, amely alapján havi részteljesítésre volt köteles. Tipikusan ilyenek azok a szerződések, ahol az adósnak kölcsönt kell részletekben megfizetnie a végrehajtást kérő felé. Ebben az esetben a végrehajtó a szerződésben vagy a szerződéses jogviszony alapján meghatározott összegben állapítja meg a részleteket, tehát az adós az eredeti összegekkel folytathatja tovább tartozása rendezését. Mint mindennek, ennek is vannak azonban feltételei. Feltétel, hogy az adós a szerződés szerinti lejárt részleteket már megfizette, valamint az eredeti szerződés szerinti részteljesítésnek megfelelő összegű részletet folyamatosan megfizeti, vagy ilyen összeg kerül tőle levonásra. Ebben az esetben a részletfizetés jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében 1 évnél hosszabb időre is megállapítható.

  Ha az adós ellen több végrehajtás van folyamatban, részletfizetés csak valamennyi követelésre és valamennyi végrehajtást kérő nyilatkozatát figyelembe véve állapítható meg.

  Fontos megemlíteni, hogy ugyanúgy, ahogy a végrehajtó minden intézkedése ellen, a részletfizetést megállapító, vagy mellőző intézkedése ellen is lehet végrehajtási kifogással élni az erről szóló jegyzőkönyv kézhez vételétől számított 15 napon belül. Ha a bíróság a részletfizetés megállapításával kapcsolatban előterjesztett végrehajtási kifogásnak helyt ad, a végrehajtó intézkedését módosíthatja és megállapíthatja a részletfizetés feltételeit vagy azt, hogy a részletfizetés nem áll fenn.

  - Végezetül meg kell említeni, hogy a végrehajtás során engedélyezett részletfizetés keretében meg kell fizetni a végrehajtást kérő(k) minden költségét, a kifizetés napjáig járó kamatot és a végrehajtással felmerült költségeket is - hangsúlyozta.
  Fullajtár András



 • Nyomtatható verzió
  Küldés e-mailben

  KÖZÉLET
  · 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
  · Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
  · Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
  · Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
  · Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
  · Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
  · Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
  · Miniszteri elismerés
  · Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
  · Segítségnyújtás a szatmári településeknek
  · A Holokauszt áldozataira emlékeznek
  · Megyenapi ünnepség Beregdarócon
  · Sajtóközlemény
  · Nem alamizsnát, munkát követelnek!
  · Segítő program
  · Kormányablakok nyílnak megyeszerte
  · Konferencia Nyíregyházán
  · Nemzetközi együttműködés
  · Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
  · Együttműködési megállapodás
  · Kinevezték az új főkapitányt.
  · Felmentették a főkapitányt!
  · Városvédők tisztújító közgyűlése
  · Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
  · Megyei kormányhivatal közleménye
  · Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
  · Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
  · Mangol Csilla távozik a kórház éléről
  · Sajtóközlemény

  EU
  · Euroscola-játék strasbourgi utazásért
  · Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
  · Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
  · Akadálymentes kapitányságok
  · Épülhet az út Szaniszló felé
  · Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
  · Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
  · Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
  · Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
  · Szakmai gyakorlat Spanyolországban
  · Uniós vetélkedő középiskolásoknak
  · Brüsszeli források a régió fejlődéséért
  · Nyíregyháza üdvözletét küldi
  · Uniós támogatásból egészségprogram
  · Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
  · Megújul Nyírmada központja
  · Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

  INTERJÚ
  · Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
  · Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
  · Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
  · Templomok több tételben
  · Több mint három évtizedes helytállás
  · Egy fotográfussal az értékek nyomában
  · Élet három földrészen
  · Egyszeri és megismételhetetlen élmény
  · Titkot rejtő műemlékek
  · Nyíregyházán járt a mester
  · Munka, foci, család
  · Az év vállalkozója
  · Fejlesztés és takarékosság
  · Nem emlékműként akart visszajönni

  TÉNYKÉP
  · Hobbim, a hivatásom……
  · Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
  · Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
  · Kamarai törvény módosítása
  · 2011-ben történt IV.
  · 2011-ben történt III.
  · 2011-ben történt II.
  · 2011-ben történt I.
  · Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
  · Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
  · Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
  · Előzzük meg a kihűléseket!

  VÉLEMÉNY
  Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
  · Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
  · Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
  · Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
  · Roma összefogás(?)
  · Olcsó húsnak híg a leve
  · Vámmustra
  · Az olimpia margójára

  SPORT
  · Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
  · Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
  · Országos korongvadász verseny Napkoron
  · A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
  · Második lett a Fatum
  · Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
  · Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
  · Összecsapnak a papok és jogászok!
  · Bronzérem csillogott Kikindán
  · A tavalyi ezüstérmes következik
  · Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
  · Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
  · Megvan a bronzérem!
  · Szombaton dob Szikszai Robi
  · Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
  · Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
  · Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én
  · Jövő hétvégén végső összecsapás
  · 10 érem Székesfehérvárról
  · A dobogó harmadik fokán
  · Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
  · Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
  · A cápák versenyeztek Miskolcon
  · Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
  · Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna
  · Megkezdődött a küzdelmek sora a sóstói strandfoci fesztiválon
  · Újra Hübner Amatőr Strandröplabda verseny Nyíregyháza belvárosában
  · Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
  · Kispályások nagy díjkiosztója

  KÖRNYEZETÜNK
  · A legélőbb testvérvárosi kapcsolat fődíjat kapott Nyíregyháza
  · Pedagógus study tour
  · Fakitermelés kezdődik Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben
  · Látogatócentrum építése és hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén
  · Arthritis Világnap – Ismerjük fel és kezeljük a sokízületi gyulladást!
  · Szülinap a Csodavárban!
  · Megszorítások: tüdőrákos, vastagbélrákos, prosztatarákos és bőrrákos betegeken kezdenék a spórolást
  · Október 7. a Tisztességes Munka Világnapja – a 45 fölöttieknek is
  · Címeres poloska (büdösbogár) fertőzöttség térkép készül
  · Megnyíltak a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatai
  · Hogyan előzzük meg az őszi hajhullást?
  · Interaktív előadás szépkorúaknak
  · Hadtudományi kutatások és együttműködés
  · Kiskertészek a Tündérkert Óvodában
  · Elkészült az új többfunkciós sportpark Sóstóhegyen
  · Modern implantátumokat fejlesztenek
  · Mobil Bűnmegelőzési Centrum Tarpán
  · Turizmus Világnapja Nyíregyházán és a Nyírségben
  · Szív Világnapja 2017 Nyíregyházán a Kossuth téren
  · Hagyományok, becsület, elkötelezettség
  · 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója
  · A szén-monoxid-mérgezések elkerülésének kulcsa a megelőzés!
  · Döntőben a nyírbátori tölgy!
  · Spórolás az onkológián: ne döntsenek az orvosok helyett!
  · A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz
  · Tanácsok vadbalesetek megelőzésére
  · Látogatócentrum és hópárduc kifutó építése az állatparkban
  · A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson
  · Pangea Ökocentrum és Szálloda - ünnepélyes alapkőletétel

  KÉKFÉNY
  · Kitépte a nyakláncot
  · Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
  · 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban
  · Kesztyűtartóba rejtette a kábítószert
  · Előzetes letartóztatásban a kiskorút kirabló nő
  · Elfogták a nyíregyházi postai kézbesítő támadóját
  · Hamis tanúzás miatt ítéltek el négy nyírbátori férfit
  · 467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy orvost
  · Életveszélyesen megsebesítette sógorát
  · Letöltendő börtön egy hajdúszoboszlói állatkínzás vádlottjának
  · Budapesti rablás miatt körözött férfit fogtak el Dombrádon
  · Letartóztatták a drogot árusító nőt és élettársát
  · 3 milliós áru a 10 milliós kocsiban
  · Azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a saját házát!
  · Decemberben folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
  · Másodfokon helybenhagyták a rallye verseny szervezőjének felmentését
  · Keressük Tarczali Rozália Erzsébetet
  · Bozótvágó késsel bántalmazta élettársát!
  · Az elsőfokú bíróság csalás miatt ítélte el a testvérpárt
  · Megakadályozták az autólopást
  · Újabb embercsempész rendőrkézen
  · Kitalált történet, nem történt gyerekrablási kísérlet!
  · Erőszak az autópályán!
  · Novemberben folytatódik a nagycserkeszi állatkínzás bűntettének tárgyalása
  · Elrendelte a bíróság a Kántorjánosiban késelő 13 éves fiatal letartóztatását
  · Hatmillió forint értékű cigarettával menekült a csempész
  · 8 év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó fiút
  · Idős szomszédját lopta meg, gyorsított eljárásban közérdekű munkát kapott érte
  · Fegyver és bőséges muníció!

  HÍREK
  · Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére
  · TISPOL Truck & Bus megyei eredmények
  · Kisiskolás diákok tekinthettek be a rendőrök munkájába
  · Közlekedési baleset, szabadtéri tüzeset
  · Szüreti felvonulás, szüreti bál Nyírbogáton
  · Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban
  · Lakóháztűz Kisarban, vaddal ütközött egy autó
  · Ketten vesztették életüket a 41-esen
  · Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban
  · Szabálytalanul hajtott be a körforgalomba!
  · Rendvédelmi nap Nyíregyházán a Petőfi iskolában
  · Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program
  · Pályaválasztási kiállításon toboroztak Nyíregyházán
  · Kerékpározz biztonságosan!
  · Motorvonattal ütközött a motoros!
  · Parkolási rend megváltoztatása a Jósa András Oktatókórházban
  · Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
  · A szakterületek munkájával ismerkedhetnek meg
  · Ingyen az állatparkba
  · Felborult az úttestről lesodródott autó, égett a tüzhelyen felejtett étel
  · Fát ültettek a családok az Újéletfa ligetben
  · Véradásra várják az önkénteseket
  · TISPOL akció egész héten
  · Szülinap: Eseménydús két év
  · Füstből mentési gyakorlat
  · Betonkerítésnek ütközött egy személygépkocsi Nyírbátorban
  · Szalagkorlátnak ütközött!
  · Új utakon az agrárium
  · Leánykérés a Tarpai-Nagyhegyen
  · Az aradi vértanúkra emlékezünk október 6-án
  · Súlyos karambol a 38-as főúton
  · Iparbiztonsági és hatósági szakmai napot tartottak
  · Tűzoltási gyakorlat, csoportok közötti verseny
  · Móricz Zsigmond Színház: Mirr-Murr kalandjai

  ISKOL@P
  · Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
  · Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
  · Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

  KULTÚRA
  · Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
  · „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
  · Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
  · Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
  · Budaházi István költő legújabb versei
  · Ismét muzsikál a múzeum!
  · A VIDOR idei díjazottai
  · Vidámság és derű egy héten át
  · Diótörő – újragondolva
  · Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
  · Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
  · Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
  · Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
  · Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
  · Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
  · A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
  · Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
  · Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
  · Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
  · Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
  · 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
  · Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
  · Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
  · „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
  · Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
  · Sikeres drámás műhelyek
  · Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
  · Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
  · Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán

  INTERNET
  · Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
  · Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

  HIRDETÉS


  Add to Google
  Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
  Impresszum | Hirdetési árak

  Médiatámogatónk:
  zahnarzt ungarn dentist hungary
  zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
  Partnerek:
  http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank