Vissza a címoldalra

2017. február. 22. Szerda - Gerzson
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 TÉNYKÉP
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
[2017.01.25.]
A veronai tragikus autóbusz-balesetben leégett jármű kifogástalan állapotban indult útnak, a műszaki vizsgálatokat szigorúan betartották – mondta a buszt üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője, Czakó Tibor, aki részvétét szeretné kifejezni a szombati balesetben elhunyt valamennyi áldozat családjának.

· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
[2012.01.31.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

· Kamarai törvény módosítása
[2012.01.05.]
2011. november 21-én fogadta el az Országgyűlés az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

· 2011-ben történt IV.
[2011.12.30.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt III.
[2011.12.29.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt II.
[2011.12.28.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· 2011-ben történt I.
[2011.12.27.]
Közeledik az év vége, pillantsunk vissza, miről is írtunk 2011-ben az Index-Kelet oldalain! Megtartva a régi szokást, ez alkalommal is negyedévekre bontva vesszük sorra a történéseket.

· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
[2011.12.09.]
Hogy örömteli legyen a karácsonyi bevásárlás és az ünnepek, fogadják meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szolgálatának tanácsait, Gurbán Csaba r. főhadnagy bűnmegelőzési tiszt tolmácsolásában.

· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
[2011.11.16.]
A gazdasági válság, és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, különösen az ingatlan végrehajtást.

· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
[2011.11.10.]
A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

· Előzzük meg a kihűléseket!
[2011.10.28.]
Minden évben a téli hideg komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A kedvezőtlen időjárás kihűléssel fenyegeti a fedél nélkül maradt embereket.

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban! - indexkelet.hu

Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!

2011.11.10.

A gazdasági válság és az ennek hatására bekövetkezett eladósodás reflektorfénybe helyezte a követelések behajtását, végrehajtást. A törlesztőrészletek emelkedésével sokan kerültek nehéz helyzetbe. Milyen lehetőségei vannak a bajba került embereknek?

Dr. Lőrinczné Éliás Beáta önálló bírósági végrehajtó-helyettes segítségével cikksorozatunkban elsőként arra kerestük a választ, hogy mikor kérhető részletfizetés a végrehajtási eljárásban?

- Folyamatban lévő végrehajtási eljárásban is kérhető részletfizetés, melynek teljesítése esetén elkerülhető, hogy az adós ellen bármilyen végrehajtási cselekményt foganatosítson az eljáró bírósági végrehajtó. Így elkerülhető tehát az ingóság vagy az ingatlan értékesítse, illetve a fizetés letiltása.

A részletfizetési kérelmet a végrehajtónál kell előterjeszteni, lehetőleg írásban. Részletfizetési kérelem előterjesztésére kizárólag természetes személy jogosult, cégek nem. Adótartozás és az adók módjára behajtandó köztartozás megfizetésére a végrehajtótól részletfizetés nem kérhető.

A pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit a végrehajtó állapítja meg. A végrehajtó dönt arról, hogy a részletfizetést engedélyezi-e, és ha igen, milyen feltételekkel.

A részletfizetést a végrehajtó akkor engedélyezheti, ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt már intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette. A gyakorlat 30% megfizetését követeli meg általában, ennek mértéke azonban nincs jogszabályban meghatározva.

A végrehajtó a részletfizetés megállapításáról és tartalmáról jegyzőkönyvet készít, amelyet kézbesít a feleknek. A végrehajtást kérő a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban értesítheti a végrehajtót arról, hogy nem ért egyet a részletfizetés tartalmával, és a részletfizetés tartalmára, a részlet összegére is javaslatot tehet, valamint további biztosítékot kérhet az adóstól a teljesítésre.

Fontos megjegyezni, hogy a részletek száma, azok mértéke jogszabály által fő szabály szerint nincsenek meghatározva. 10.000.000 Ft megfizetésére is adható akár havi 50.000 Ft összegű részletfizetés, amennyiben ehhez a végrehajtást kérő hozzájárul, vagy a részletfizetést megállapító jegyzőkönyvre észrevételt nem tesz.

Fontos kiemelni továbbá, hogy részletfizetés akkor is adható, ha a végrehajtást kérő ez ellen tiltakozik. Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében tiltakozása ellenére is adható legfeljebb 12 havi részletfizetést. Természetes személy esetében ez legfeljebb 6 hónap lehet.

Mikor nem adható?

Nem adható részletfizetés, illetve a végrehajtó a megadott részletfizetést a végrehajtást kérő nyilatkozata alapján visszavonja, ha

 • a követelés jogcíme tartásdíj, munkabér vagy vele egy tekintet alá eső követelés
 • ha a magánszemély végrehajtást kérő úgy nyilatkozik, hogy létfenntartását veszélyezteti a részletfizetés,
 • a gazdálkodó szervezet végrehajtást kérő ellen csőd-, felszámolási vagy végrehajtási eljárás van folyamatban.

  Külön szabály vonatkozik azon követelésekre, melyek az adós olyan szerződésén vagy egyoldalú kötelezettségvállalásán alapulnak, amely alapján havi részteljesítésre volt köteles. Tipikusan ilyenek azok a szerződések, ahol az adósnak kölcsönt kell részletekben megfizetnie a végrehajtást kérő felé. Ebben az esetben a végrehajtó a szerződésben vagy a szerződéses jogviszony alapján meghatározott összegben állapítja meg a részleteket, tehát az adós az eredeti összegekkel folytathatja tovább tartozása rendezését. Mint mindennek, ennek is vannak azonban feltételei. Feltétel, hogy az adós a szerződés szerinti lejárt részleteket már megfizette, valamint az eredeti szerződés szerinti részteljesítésnek megfelelő összegű részletet folyamatosan megfizeti, vagy ilyen összeg kerül tőle levonásra. Ebben az esetben a részletfizetés jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet végrehajtást kérő esetében 1 évnél hosszabb időre is megállapítható.

  Ha az adós ellen több végrehajtás van folyamatban, részletfizetés csak valamennyi követelésre és valamennyi végrehajtást kérő nyilatkozatát figyelembe véve állapítható meg.

  Fontos megemlíteni, hogy ugyanúgy, ahogy a végrehajtó minden intézkedése ellen, a részletfizetést megállapító, vagy mellőző intézkedése ellen is lehet végrehajtási kifogással élni az erről szóló jegyzőkönyv kézhez vételétől számított 15 napon belül. Ha a bíróság a részletfizetés megállapításával kapcsolatban előterjesztett végrehajtási kifogásnak helyt ad, a végrehajtó intézkedését módosíthatja és megállapíthatja a részletfizetés feltételeit vagy azt, hogy a részletfizetés nem áll fenn.

  - Végezetül meg kell említeni, hogy a végrehajtás során engedélyezett részletfizetés keretében meg kell fizetni a végrehajtást kérő(k) minden költségét, a kifizetés napjáig járó kamatot és a végrehajtással felmerült költségeket is - hangsúlyozta.
  Fullajtár András • Nyomtatható verzió
  Küldés e-mailben

  KÖZÉLET
  · Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
  · Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
  · Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
  · Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
  · Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
  · Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
  · Miniszteri elismerés
  · Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
  · Segítségnyújtás a szatmári településeknek
  · A Holokauszt áldozataira emlékeznek
  · Megyenapi ünnepség Beregdarócon
  · Sajtóközlemény
  · Nem alamizsnát, munkát követelnek!
  · Segítő program
  · Kormányablakok nyílnak megyeszerte
  · Konferencia Nyíregyházán
  · Nemzetközi együttműködés
  · Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
  · Együttműködési megállapodás
  · Kinevezték az új főkapitányt.
  · Felmentették a főkapitányt!
  · Városvédők tisztújító közgyűlése
  · Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
  · Megyei kormányhivatal közleménye
  · Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
  · Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
  · Mangol Csilla távozik a kórház éléről
  · Sajtóközlemény
  · Tájékoztatás - ügyfélfogadási rend

  EU
  · Euroscola-játék strasbourgi utazásért
  · Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
  · Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
  · Akadálymentes kapitányságok
  · Épülhet az út Szaniszló felé
  · Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
  · Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
  · Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
  · Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
  · Szakmai gyakorlat Spanyolországban
  · Uniós vetélkedő középiskolásoknak
  · Brüsszeli források a régió fejlődéséért
  · Nyíregyháza üdvözletét küldi
  · Uniós támogatásból egészségprogram
  · Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
  · Megújul Nyírmada központja
  · Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

  INTERJÚ
  · Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
  · Templomok több tételben
  · Több mint három évtizedes helytállás
  · Egy fotográfussal az értékek nyomában
  · Élet három földrészen
  · Egyszeri és megismételhetetlen élmény
  · Titkot rejtő műemlékek
  · Nyíregyházán járt a mester
  · Munka, foci, család
  · Az év vállalkozója
  · Fejlesztés és takarékosság
  · Nem emlékműként akart visszajönni
  · Húszezer embert várnak a fesztiválra

  TÉNYKÉP
  · Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
  · Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
  · Kamarai törvény módosítása
  · 2011-ben történt IV.
  · 2011-ben történt III.
  · 2011-ben történt II.
  · 2011-ben történt I.
  · Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
  · Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
  · Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
  · Előzzük meg a kihűléseket!

  VÉLEMÉNY
  Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
  · Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
  · Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
  · Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
  · Roma összefogás(?)
  · Olcsó húsnak híg a leve
  · Vámmustra
  · Az olimpia margójára

  SPORT
  · 24 órás sportágválasztó Nyíregyházán
  · A párharc állása 2-2
  · Nemzetközi kézilabda tornán hangolódtak a közelgő bajnoki nyitányra
  · Nemzetközi női kézilabda tornát rendeznek Nyírbátorban
  · A Brassó ellen negyeddöntőzünk!
  · Fogyatékosnak lenni, nem vesztest jelent!
  · Ingyenes szurkolói busz a kupadöntőre
  · A negyedik hely a cél
  · Rajtol a megyei kosárlabda bajnokság
  · A rájátszásra készülünk
  · Bolden Immanuel a bő keret tagja
  · Kötelező győzelem!
  · Újra „Mozdulj Nyíregyháza!”
  · Még hat meccs az alapszakasz végéig
  · Három pont kell, ha biztosra akarunk menni
  · Retro előszilveszter a Galati elleni meccsen
  · Új név került a vándorserlegre
  · Négy éles meccs tíz nap alatt
  · Ismét megrendezték a rangadót
  · GRASSROOTS Labdarúgó Torna Nyíregyházán
  · Küzdelmes meccseken dőltek el a bajnoki címek
  · Mindenki győztes volt, aki rajthoz állt!
  · Közös sportvetélkedő szülőkkel, nevelőkkel
  · Öregharcosok színvonalas tornája
  · Régi-új szponzor a kosarasoknál
  · Teremlabdarúgó tornák Nyíregyházán
  · Remekül szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói
  · Széles mosoly az arcukon, érem a nyakukban
  · Együttműködési megállapodást írtak alá

  KÖRNYEZETÜNK
  · Tömeges jelzések gyakorlata Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
  · Az ár- és a belvízi védekezésről tartanak továbbképzést Nyíregyházán
  · Csak biztonságosan a tüzelő-fűtő berendezésekkel!
  · Forgalomkorlátozás útjavítás miatt
  · Csökkent a tűzesetek száma, a megelőzésen volt a hangsúly
  · Fakivágás
  · Javult a levegő minősége
  · Hétfőn várható a levegőminőségben jelentős javulás
  · Levegőminőség: szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben
  · Ünnepélyes határnyitás a Román-Magyar határon
  · A szomszéd fűje mindig zöldebb!- füvesítési akció
  · Időjárás-előrejelzés a légszennyezettség várható alakulása szempontjából
  · Batman és Darth Vader a farsang nyertese
  · A digitális fejlődés útján már több mint 7300 vállalkozás
  · Új programokkal bővült a BT debreceni oktatási programja
  · Továbbra is sikeres a pénzügyi tudatosságra nevelő vetélkedő
  · Minden 5. magyar autós extra veszélyt jelent!
  · A pajzsmirigy alulműködésről
  · Ritka Betegségek Világnapja - 2017
  · Nehezen indul az év az agrárcégek számára
  · A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai
  · Több mint 2400-an segítették a tervezők és az Önkormányzat munkáját
  · Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is aktívak voltak a civil szervezetek a Tesco pályázatán
  · Ezek közül az OKJ-s képzések közül válassz, ha biztos állást szeretnél!
  · Még két hétig rajzolhatnak a gyerekek a Csodadoki pályázaton
  · Valentin napi meglepetés a NYÍRVV-től
  · (2017.02.14.) a Felső-Tisza vidéken kialakult ár- és belvízvédelmi helyzetről

  KÉKFÉNY
  · Fűrészáruval csalt áfát a testvérpár
  · Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt előzetes letartóztatás
  · Súlyos baleset a kölcsönkért motorral
  · Rablás Kisvárdán
  · Őrizetbe vették a túristvándi rablás gyanúsítottját
  · Könnyelmű édesanyja miatt szenvedett égési sérülést egy másfél éves kisfiú
  · Kábítószer-kereskedők a vádlottak padján
  · Transzformátorokat rongált meg Nyíregyházán!
  · Lezárt ügy: 1 rablás és 11 betörés!
  · Vajdabokorban az utcán rabolta ki a sértettet!
  · Kihasználta a sértettek kiszolgáltatott helyzetét!
  · Nem létező állásokat árult!
  · Elítélték a csaló testvérpárt!
  · Vádemelés a kutyáját futtató kerékpárost elgázoló nő ellen
  · Késsel kényszerítette, hogy adja át az autóját
  · Összejátszott a vevő meg a pénztáros!
  · Késsel fenyegetve rabolta ki a dohányboltot!
  · Illegális dohányfeldolgozó egy mátészalkai tanyán
  · Pszichoaktív anyaggal kereskedtek!
  · Közúti ellenőrzés Kisvárdán
  · Cannabist termesztett a szekrényben!
  · Trükkös tolvaj a cipőboltban
  · Lopott gépkocsi a beregsurányi határátkelőhelyen
  · Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés Nyíregyházán
  · Pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás ittas vezetésért!
  · Hamis világmárkák a közösségi oldalon
  · Bíróság előtt a vonat elé hajtó szlovák kamionos
  · Lopás bűntette miatt került sor előzetes letartóztatás elrendelésére a Kisvárdai Járásbíróságon
  · Vádemelés a mátészalkai piacon gyógyszert áruló ukrán nő ellen
  · Nyíregyházi lakásán árulta a kábító hatású anyagot

  HÍREK
  · Szituációs begyakorló gyakorlat Nyírbátorban
  · „Álomút” gyermekrajzpályázat eredményhirdetés
  · Matti-Armas Korpela kiállításmegnyitó
  · „Újonc” a kiképzőpályán
  · Kállay család orosi ágának adománya Nyíregyháza városának
  · Létesítő okiratok módosítása az új PTK. szerint
  · Magyar Ápolók Napja 2017
  · Hulladékért virágot akció
  · Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete
  · Árokba hajtottak, hárman sérültek meg!
  · Jótékonysági felhívás
  · A veronai buszbaleset sérültje segítségre szorul
  · Lónyán vizsgáztak a tűzoltók
  · Nagy sikere volt a 7. alkalommal megrendezett Polgári Jótékonysági bálnak, Nyírbátorban
  · Weöres Sándor kiállítás a Jósa András Múzeumban
  · Halálos baleset Nyíregyházán!
  · Gyógyteakóstoló, egészséges falatkákkal kísérve
  · Hősies helytállását ismerték el a mátészalkai tűzoltónak
  · Ismét „Múzeumi beszélgetések” Nyírbátorban
  · Kátyúzási munkák Nyíregyházán
  · Két tiszthelyettessel bővült a nyíregyházi állomány
  · Egy balkányi tűzben egy gyerek életét vesztette!
  · Lezárult a Jogi Klinika!
  · Továbbképzés a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
  · Leégett a kazánház, gépkocsi tüzek, karambol!
  · „Egy álom megvalósul” tájékoztató az Ericsson meghívásos pályázatáról
  · Új bejáratot kapott az SZTK épülete
  · Tömegbaleset Nyírtelek határában!
  · Őrzők: Közösen a természet védelméért
  · Részleges látogatási tilalom Fehérgyarmaton és Vásárosnaményban, látogatási tilalom módosulása Nyíregyházán
  · Kerítésnek hajtott, a sofőr súlyosan sérült!

  ISKOL@P
  · Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
  · Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
  · Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

  KULTÚRA
  · Indul a II. Nemzeti VERSeny
  · A hónap műtárgya: borotvatartó
  · Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
  · Középiskolások zenei versenye
  · A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
  · A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
  · Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
  · Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
  · 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház
  · Irodalmi Dominó a MŰvészben
  · Tíz színész egy plakáton – Függöny, fel! hamarosan!
  · Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színház új főrendezője
  · Nagyszínpadon a Várj, míg sötét lesz
  · 1956 a Szemlében
  · Karácsonyi videoklip a Képmás zenekartól
  · Tündérek vannak...
  · Díjesővel zárt a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácott
  · Karácsonyi meglepetések is várják a nézőket
  · Kiváló minősítés nyolcadszor
  · A háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósra emlékezett a Magyar Hollywood Tanács Nagylócon
  · Versmondásra és verséneklésre hív a Váci Dunakanyar Színház
  · A hagyományok ápolása Nyírbátorban
  · Krúdy-emlékszoba nyílik a Jósa András Múzeumban
  · Tirpák lakodalmas a Múzeumfaluban
  · Rejtélyes gyilkosságok a Móricz Zsigmond Színházban
  · A Zene Világnapja az Andrássy-kastélyban
  · Indul a Nyíregyházi Cantemus Kórus „Zenélő Városok” kórusbérlete
  · Műemlékfotók Szabolcsból - és Szíriából
  · Függöny fel! Indul a színházi évad Nyírbátorban

  INTERNET
  · Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
  · Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

  HIRDETÉS


  Add to Google
  Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
  Impresszum | Hirdetési árak

  Médiatámogatónk:
  zahnarzt ungarn dentist hungary
  zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
  Partnerek:
  http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank