Vissza a címoldalra

2017. október. 23. Hétfő - Közt.Kikiált., Gyöngyi
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 HÍREK
· Közlekedési balesetek, gázszivárgás, leszakadt mennyezet
[2017.10.21.]
Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Nyíregyházán, a Kőris és Fészek utcák kereszteződésében. A balesetben ketten könnyebben sérültek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

· Keddtől útlezárás!
[2017.10.20.]
2017. október 24-én (kedd) 8 órától a Vécsey utca- Toldi utca csomópontjában található híd karbantartási munkálatok miatt teljes szélességében le lesz zárva.

· Találkozón nosztalgiáztak a nyugdíjas tűzoltók
[2017.10.20.]
Október 20-án, pénteken közös nyugdíjas találkozót szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a megyei igazgatóságon, ahol a kerek évfordulósokat külön is köszöntötte a megyei igazgató.

· Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon
[2017.10.20.]
Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ahol többen elismerésben is részesültek.

· Leégett melléképület, avartűz, karambol
[2017.10.20.]
Teljes terjedelmében égett egy kilenc négyzetméteres melléképület csütörtökön délután Hodászon, az Árpád utcában.Avartűz volt Pátyod és Csenger között.Két személygépkocsi ütközött Csengerben.

· Hulladékszállítás október 23-án
[2017.10.19.]
A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2017. október 23-án a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.

· Kigyulladt egy terménytároló Penyigén
[2017.10.19.]
Terményszárítóban lévő kukorica gyulladt meg szerdán este Penyigén, a Toldi utcában. Az ott dolgozóknak sikerült az ötszáz mázsa terményt leengedniük. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

· Új utakon az agrárszektor
[2017.10.18.]
A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve konferenciát, üzletember-találkozót és élelmiszeripari termékbemutatót szervez.

· Díszkivilágítását kapott a református templom Nyíregyházán
[2017.10.18.]
A belvárosban lévő templomok közül csak a református templom kivilágítása hiányzott, ennek pótlására került most sor. A díszvilágítással teljessé válik az esti városkép a belvárosban. Az újonnan elkészült díszkivilágítást kedden este kapcsolták fel ünnepélyes külsőségek között.

· Külföldi diákokat fogadtak a városházán
[2017.10.17.]
Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere október 17-én a Városházán fogadta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanuló 13 külföldi hallgatót. A hallgatók Nigériából, Jordániából, Szíriából, és Egyiptomból érkeztek.

· Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán
[2017.10.17.]
Ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok várnak mindenkit 2017. október 21-én 10-16 óráig a Nyír Plaza parkolójában.

· Szövetségi kirándulás Szolnokon
[2017.10.17.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség évről-évre az ország különböző pontjára szervez kirándulást, tavaly az etyeki filmstúdióba látogattak el, míg az idén Szolnokra esett a választás.

· Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére
[2017.10.17.]
Legutóbb Vásárosnaményban, Jándon, Gulácson, Tarpán és Csarodán ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

· TISPOL Truck & Bus megyei eredmények
[2017.10.17.]
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőröknek vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük.

· Kisiskolás diákok tekinthettek be a rendőrök munkájába
[2017.10.17.]
Izgalmakban bővelkedő látogatásban volt részük a gergelyiugornyai általános iskola 2. osztályos tanulóinak, akik osztályfőnökük vezetésével 2017. október 12-én ellátogattak a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra.

· Közlekedési baleset, szabadtéri tüzeset
[2017.10.17.]
Kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze hétfőn délután Nyírmeggyesen, a Lenin utcában. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült.

· Szüreti felvonulás, szüreti bál Nyírbogáton
[2017.10.16.]
Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata szombaton, ragyogó napsütéses délelőtt ismét szüreti felvonulást rendezett.

· Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban
[2017.10.16.]
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 15-én Tiszavasvári belterületén az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek.

· Lakóháztűz Kisarban, vaddal ütközött egy autó
[2017.10.15.]
Kigyulladt egy családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezet egy részére is szombaton este Kisarban, a Dankó utcában. Személyi sérülés nem történt. Nyírmihálydinál vaddal ütközött egy autó, emiatt az árokba hajtott.

· Ketten vesztették életüket a 41-esen
[2017.10.14.]
Fának csapódott egy személygépkocsi szombaton, kora délután a 41-es számú főúton, a 36-os kilométernél, Rákóczi tanya közelében. A jármű az ütközés következtében ketté szakadt, a járműben ketten utaztak, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban
[2017.10.13.]
A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 12-én fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Mélységi Közterületi és Támogató Osztály, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a polgárőrség bevonásával.Összesen 288 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, de egyiküknél sem merült fel az ittasság gyanúja.

· Szabálytalanul hajtott be a körforgalomba!
[2017.10.13.]
Egyenesen hajtott be a körforgalomba egy személygépkocsi csütörtök éjszaka a 4-es számú főúton, Ajaknál, ahol közúti akadályt képzett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben senki nem sérült meg.

· Rendvédelmi nap Nyíregyházán a Petőfi iskolában
[2017.10.12.]
Rendvédelmi napot szervezett csütörtökön a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye, ahol hét állomáshelyen játékos feladatokkal várták a diákokat a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

· Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program
[2017.10.12.]
2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel bűnmegelőzési programot dolgozott ki.A programba ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ kapcsolódott be.

· Pályaválasztási kiállításon toboroztak Nyíregyházán
[2017.10.12.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében, „Dönts jól, a jövőd a tét!” elnevezéssel rendeztek pályaválasztási kiállítást 2017. október 11-12-én Nyíregyházán, a Continental Arénában.

· Kerékpározz biztonságosan!
[2017.10.12.]
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a hétvégén a helyi lakosság részére „Tekerj Tisztán” elnevezésű kerékpározást szerveztek a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyezető Fórummal és a gyermekjóléti szolgálattal közösen.

· Motorvonattal ütközött a motoros!
[2017.10.12.]
Motorvonattal ütközött egy motorkerékpáros csütörtök reggel Nyíregyházán, a Lapály utcai vasúti átjáróban. A balesetben a motoros megsérült.

· Parkolási rend megváltoztatása a Jósa András Oktatókórházban
[2017.10.11.]
A parkolási gondok csökkentésére jelent megoldást az a beruházás, amelynek keretében 2018 februárjára egy új, kétszintes, 361 férőhelyes parkolóház épül fel a Jósa András Oktatókórház területén.

· Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
[2017.10.11.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett országos véradáshoz.

· A szakterületek munkájával ismerkedhetnek meg
[2017.10.11.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem és a vízügyi hatóság sajátosságaival ismerteti meg az érdeklődőket a 18. Pályaválasztási kiállításon, Nyíregyházán.

· Ingyen az állatparkba
[2017.10.10.]
Amint azt október elején Dr. Ulrich Attila alpolgármester és Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára a sajtó nyilvánossága előtt bejelentette, a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok október 11-én szerdán ingyen mehetnek be a Nyíregyházi Állatparkba.

· Felborult az úttestről lesodródott autó, égett a tüzhelyen felejtett étel
[2017.10.10.]
Az úttestről lesodródott és felborult egy személygépkocsi hétfőn délután a 41-es számú főúton, a 27-es kilométernél, Baktalórántháza térségében.

· Fát ültettek a családok az Újéletfa ligetben
[2017.10.09.]
Október 9-én ünnepélyes keretek között mintegy hetven nyíregyházi család ültetett fát gyermekének az Újéletfa-ligetben.

· Véradásra várják az önkénteseket
[2017.10.09.]
Október 11-én, szerdán 7 óra és 9.30 között véradást szervez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete csatlakozva a természeti katasztrófák elleni védekezés világnapja alkalmából az országos felhíváshoz.

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság - indexkelet.hu

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság

2017.09.19.

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap 2017. szeptember 23-24. - Nyíregyháza, Kossuth tér. Ugyanott a II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság szeptember 24. (vasárnap).

Tirpák Fesztivál
Látvány, élmény, szórakozás...

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre és minden évben nagyobb méreteket ölt ez a hagyományok ápolását előtérbe helyező nagyrendezvény.
Fenséges látvány, feledhetetlen gasztronómiai és kulturális élmény, nem mindennapi szórakozás várja azokat, akik úgy döntenek, hogy szeptember 23-24-én ellátogatnak a Tirpák Fesztiválra.
A két nap alatt összesen 16 ezer adag étel találhat gazdára, amihez kóstolójegyek ellenében lehet hozzájutni. Egy kóstolójegy ára 300 Ft, amit a főtér több pontján meg lehet majd vásárolni. Szombaton a „szakma”, vasárnap az amatőr főzőcsapatok remekelnek, s a vendéglátás mellett össze is mérik tudásukat. Mindkét napon neves szakmai zsűri ítéli oda a legjobbaknak-járó díjakat.
S ahogyan egy három eredetvédett pálinkával rendelkező megye székhelyéhez illik, az idei Pálinkanapon minőségi gyümölcspárlatokat is mérnek majd Nyíregyháza főterén. A szabolcsi almát, a szatmári szilvát és az újfehértói meggypálinkát érdemes megkóstolnia annak, aki erre a vidékre téved. Mert egy korty pálinka maga a természet, mely közelebb hozza a Nyírség hangulatát. A pálinka a baráti beszélgetések, ünnepi étkezések gasztronómiai élvezetének megkoronázása. Egyaránt fogyasztható étkezés előtt aperitívként, és étkezés után digestívként.

NÉPI ÍZEK TALÁLKOZÓJA

Cirkás paszulyleves, köles-dödölle, pergelt savanyú káposztás csirásgaluska Szombaton több mint 20 nyíregyházi étterem és hagyományőrző egyesület mutatkozik be finomabbnál finomabb falatokkal. Valamennyien tirpák népi ételeket kínálnak majd, de lesz aki a saját specialitását mutatja be, vagy a manapság „divatos” újragondolt változattal száll versenybe. Mellettük hét szakképző iskola is képviselteti magát, előtérbe helyezve a hagyományok ápolását.
A vendégek közel 40 féle ételből válogathatnak. Megkóstolhatják többek között: a tirpák cirkás paszulylevest, a vágási lestyános ökörpörköltet köles-dödöllével, a krumplis gömböcöt kukorica lángoson tálalva, a tirpák káposztás tejfölös libaaprólékot tepertős galuskával, a kondások bablevesét, a káposztás krumplis paszulylevest házi tejföllel, a pergelt savanyú káposztás csirásgaluskát tepertővel, a káposztás puliszkát, a törtpaszulyt, tirpák tarhonyát. Nem maradhat el a vaddisznópörkölt sem, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület kínál majd a résztvevőknek. Lesz még szatmári és szabolcsi töltött káposzta, toroskáposzta, túrós sztrapacska, káposztás sztrapacska, krumpli lángos töltött lángosok, hagymás csülök, marha rostélyos. A lapcsánka is megjelenik több csapatnál akár húsos formában, vagy akár lapcsánka toronyként is. Akik a hagyományos ízeket szeretnék megízlelni kicsit modernebb változatban, azok megkóstolhatják a rakott burgonya levest kolbász morzsával, a toroskáposzta burgert, véresburgert, ínyenc burgert tirpák módra házi fűszeres burgonya tallérral, vagy az erdei gombás szürkemarha ragut cukkini lapcsánkával.
Az idei gasztronómiai kínálatot a határon túlról érkező és testvérvárosi csapatok saját specialitásaikkal is színesítik. Így megkóstolhatjuk többek között a Nagykárolyi Hagyományőrző Egyesület töltött lángosát, a rzeszówi juhsajtos galuskát, a zsureket, vagy az Ivano-Frankivsk csapata által készített grillezett húsokat.

Szeptember 23-án (szombaton) a zsűri tagjai:
Boros László Venesz-díjas mesterszakács, a zsűri elnöke
Dankó László mesterszakács
Dr. Bodnár Zsuzsanna néprajzos muzeológus
Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
főtitkára.

Dédike csörögéje, káposztás béles

A két nap alatt több mint 3000 adag sütemény és édesség vár majd gazdára, melynek számos változata készül el. Lesz pl. tirpák tekercs, dédike csörögéje, almás-, káposztás béles, almás puffancs, almás-, káposztás-, szilvalekváros rétes, ízes fánk, csőröge, rácsos almás, kemencés kalács, mákos-diós kőttes, bobájka, hájas tészta, tökös béles, sőt még mákos tengeri is. Meg lehet majd kóstolni az országtortákat és készülnek cukormentes süteményekkel is.

A Város Szilváslepénye

Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai ismét remekelnek. Tavaly a Tirpák Fesztiválon „Krúdy kedvenc tortáját” sütötték meg óriási méretben, idén májusban egy ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángossal lepték meg a Városnapokon a nyíregyháziakat.
Ezúttal a „Város Szilváslepényét” sütik meg, amiből ezer adagot kínálnak az érdeklődő ínyenceknek.

A porlós tésztájú, fahéjjal ízesített óriás szilváslepény alapja a hagyományos penyigei „nemtudom” szilva. Az óriás lepény elkészítéséhez 50kg lisztet, 50 kg kristálycukrot, 12 kg porcukrot, 2 kg vaníliás cukrot, 20 csomag fahéjat, 150 db tojást, 15 kg Ráma margarint, 5 kg sütőport, 60 kg szilvát, 10 kg szilvalekvárt és 14 kg zsemlemorzsát használnak fel. A sütést 2 cukrász és 2 szakács szakoktató 17 tanuló bevonásával végzi. 2 felszolgáló szakoktató és 8 tanuló kínálja az érdeklődőket vasárnap a Kossuth téren.

Színpadi program - szeptember 23. (szombat)

10.00 Főzőcsapatok, pálinkalovagrend és pálinkafőzdések ünnepélyes bevonulása a
Szabolcsi Koncert Fúvószenekar közreműködésével
10.30 RUDKI Néptáncegyüttes (Rzeszów)
A RUDKI Ének- és Táncegyüttes egy reprezentatív néptánccsoport, amely az Ifjúsági
Kulturális Központban működik Rzeszówban, Lengyelországban.
11.00 Pálinkafőzdék bemutatkozása
(Nap-Kori Kum Kft., Panyolai Szilvórium Zrt., Demeter Pálinka Manufaktúra, Magyar
Talléros Látvány Pálinkafőzde, Zsindelyes Pálinkafőzde)
12.00 GASZTRO STAND UP FŐZŐSHOW – A TETOVÁLT SÉFFEL ÉS ESZEMENT
KUKTÁJÁVAL
14.00 RUDKI Néptáncegyüttes (Rzeszow)
14.30 Damian Luber Quartet (Bielsko Biala)
15.00 Főzőverseny eredményhirdetése, díjátadás
15.30 Damian Luber Quartet (Bielsko-Biala)
17.00 ROZMARIJA Táncegyüttes (Eperjes)
A Rozmarija népi együttes 1992 óta működik. Az elmúlt 25 évben összesen 250 tagja volt a 4
évestől egészen a 72 évesig. Az együttes a kelet-szlovákiai Šariš régió, a Zemplén, a Felvidék
és Zamagurie táncait, zenéjét és népét képviseli autentikus kosztümökben.
18.00 „5 csillag” ének csoport (Ivano-Frankivsk)
19.00 I LOVE RETRO PARTY
19.15 DJ Náksi (SohoParty DJ SET)
19.40 Betty Love
20.05 Ámokfutók
20.30 Kefir/V-tech-Csordás Tibi/Fiesta – Retro Macho’s
21.20 DR. ALBAN (SWE)

II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság
szeptember 24. (vasárnap)

Vasárnap a szombati csapatok mellett plusz 17 civil szervezet szakácsai sürögnek- forognak majd fakanállal a kezükben és közel 5000 adag ételt készítenek el a nap folyamán.

Megkóstolható majd pl. nagymama füstölt csülkös bablevese, tirpák csirkeragu lángoson tálalva, lesz birsalmás, savanyú káposztás sült csirke, lecsó, birkapörkölt, csalamádé, túrós, almás, meggyes rétes, káposztás, mákos kalács..., és még hosszú a kínálat.
A szervezetek természetesen saját tevékenységüket is bemutatják, népszerűsítik. A résztvevők között van pl. a rendőrség csapata, de bemutatkoznak szociális és egyéb területen működő egyesületek és szervezetek is. A Jósa András Oktatókórház pedig nem csak főzőcsapattal vesz részt a megmérettetésen, hanem a Szív Világnapja alkalmából szűrésekkel, tanácsadással színesítik a rendezvény programjait.

Szeptember 24-én (vasárnap) a zsűri tagjai:
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármester,
Szoboszlai Gyula Venesz-díjas mesterszakács
Petneházyné Bugán Magdolna az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója, a Civil
Fórum elnöke

Színpadi program – szeptember 24. (vasárnap)

10.00 Pálinkalovagrendek bemutatkozása
(Szabolcsi Pálinka Lovagrend; Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend; Magyar Pálinka
Lovagrend)
10.30 Magyargéresi Kikerics Tánccsoport (Szatmárnémeti)
11.00 Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai a „Város Szilváslepényéből”
ezer adagot kínálnak az érdeklődőknek.
12.00 Pálinkafőzdék bemutatkozása
(Nap-Kori Kum Kft., Panyolai Szilvórium Zrt., Demeter Pálinka Manufaktúra, Magyar
Talléros Látvány Pálinkafőzde, Zsindelyes Pálinkafőzde)
13.00 Hagyományőrző csoportok előadása
Generációk Mandabokori Szociális és Kulturális Egyesület
Nyírség Tirpák Népzenei Együttes
Bokortanyák Lakosságáért Egyesület
14.00 II. Bogrács és Grillbajnokság - eredményhirdetés és díjátadás
14.30 Flexi-Team Aerobik Klub
Y2K Superdance
Re-Flex Moderntánc Stúdió
Glam Crew
15.40 Nyírség Táncegyüttes Kamaracsoportja - Tirpák táncok
16.00 LaciBetyár vigadója kinyitja kapuit

Kísérő rendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése "A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 32 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015. szeptember 16-tól minden hónapban 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből a nemzeti értékekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. Nyíregyháza kincseinek, hagyományozásra méltó értékeinek feltárására, megismerésére szolgálnak a bizottság által kiírt pályázatok is. A városi programokon pedig kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők. Akinek van ötlete, hogy mivel gyarapodhatna még az értéktár-lista, kattintson a http://www.nyiregyhaza.hu/ertektar oldalra, ahol tájékoztatást és javaslattételi lapot is talál!"

-------
Sóstói Múzeumfalu – Tirpák hagyományos konyha és a Sóstói Múzeumfalu bemutatkozása, mint a Nyíregyházi Értéktár felhatalmazása alapján a tirpák népi építészet őrzője és gondozója. A múzeum munkatársai múzeumi foglalkozásokat tartanak.
„Történelmet kézbesítünk” – jubileumi utazó kiállítás (Bethlen G. u. – posta előtt) 150 éve, 1867. május 1-jén létrejött az önálló Magyar Posta. A Postakürt Alapítvány és a Postamúzeum Emlékező kiállítását egy erre a célra átalakított 18 tonnás postás teherautóban rendezték be, mely május 4-én indult el 5 hónapon át tartó, országjáró körútjára. Útja során megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat fesztiválokra is. A tárlat október 9-re, a Postai Világnap ünnepségének idejére érkezik vissza Budapestre.

Arcfestés – ugrálóvár – csúszda – trambulin

A Tirpák Fesztivál főszervezői:
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
Első Nyírségi Fejlesztési Társaság
-Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervez

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
· Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én
· Jövő hétvégén végső összecsapás
· 10 érem Székesfehérvárról
· A dobogó harmadik fokán
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna

KÖRNYEZETÜNK
· Lakossági Tájékoztató: Javult a levegő minősége!
· Lakossági tájékoztató a levegőminőségről
· Új gyermekvédelmi intézmény épül Mátészalkán
· Betegbiztonság növelését célzó fejlesztések a megyei kórházban
· Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg
· Internet a felhők között
· Elkezdik építeni a kórházban a parkolóházat
· Ne kockáztasson! Soha ne üljön volán mögé, ha alkoholt fogyasztott!
· A mese a legjobb nevelőeszköz a szülő kezében
· Iskolaérett lett a Csodavár Nyíregyházán – érkezik a kistestvér Budapesten
· A legélőbb testvérvárosi kapcsolat fődíjat kapott Nyíregyháza
· Pedagógus study tour
· Fakitermelés kezdődik Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben
· Látogatócentrum építése és hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén
· Arthritis Világnap – Ismerjük fel és kezeljük a sokízületi gyulladást!
· Szülinap a Csodavárban!
· Megszorítások: tüdőrákos, vastagbélrákos, prosztatarákos és bőrrákos betegeken kezdenék a spórolást
· Október 7. a Tisztességes Munka Világnapja – a 45 fölöttieknek is
· Címeres poloska (büdösbogár) fertőzöttség térkép készül
· Megnyíltak a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatai
· Hogyan előzzük meg az őszi hajhullást?
· Interaktív előadás szépkorúaknak
· Hadtudományi kutatások és együttműködés
· Kiskertészek a Tündérkert Óvodában
· Elkészült az új többfunkciós sportpark Sóstóhegyen
· Modern implantátumokat fejlesztenek
· Mobil Bűnmegelőzési Centrum Tarpán
· Turizmus Világnapja Nyíregyházán és a Nyírségben
· Szív Világnapja 2017 Nyíregyházán a Kossuth téren
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója

KÉKFÉNY
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban
· Kesztyűtartóba rejtette a kábítószert
· Előzetes letartóztatásban a kiskorút kirabló nő
· Elfogták a nyíregyházi postai kézbesítő támadóját
· Hamis tanúzás miatt ítéltek el négy nyírbátori férfit
· 467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy orvost
· Életveszélyesen megsebesítette sógorát
· Letöltendő börtön egy hajdúszoboszlói állatkínzás vádlottjának
· Budapesti rablás miatt körözött férfit fogtak el Dombrádon
· Letartóztatták a drogot árusító nőt és élettársát
· 3 milliós áru a 10 milliós kocsiban
· Azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a saját házát!
· Decemberben folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
· Másodfokon helybenhagyták a rallye verseny szervezőjének felmentését
· Keressük Tarczali Rozália Erzsébetet
· Bozótvágó késsel bántalmazta élettársát!
· Az elsőfokú bíróság csalás miatt ítélte el a testvérpárt
· Megakadályozták az autólopást
· Újabb embercsempész rendőrkézen
· Kitalált történet, nem történt gyerekrablási kísérlet!
· Erőszak az autópályán!
· Novemberben folytatódik a nagycserkeszi állatkínzás bűntettének tárgyalása
· Elrendelte a bíróság a Kántorjánosiban késelő 13 éves fiatal letartóztatását
· Hatmillió forint értékű cigarettával menekült a csempész
· 8 év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó fiút
· Idős szomszédját lopta meg, gyorsított eljárásban közérdekű munkát kapott érte

HÍREK
· Közlekedési balesetek, gázszivárgás, leszakadt mennyezet
· Keddtől útlezárás!
· Találkozón nosztalgiáztak a nyugdíjas tűzoltók
· Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon
· Leégett melléképület, avartűz, karambol
· Hulladékszállítás október 23-án
· Kigyulladt egy terménytároló Penyigén
· Új utakon az agrárszektor
· Díszkivilágítását kapott a református templom Nyíregyházán
· Külföldi diákokat fogadtak a városházán
· Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán
· Szövetségi kirándulás Szolnokon
· Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére
· TISPOL Truck & Bus megyei eredmények
· Kisiskolás diákok tekinthettek be a rendőrök munkájába
· Közlekedési baleset, szabadtéri tüzeset
· Szüreti felvonulás, szüreti bál Nyírbogáton
· Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban
· Lakóháztűz Kisarban, vaddal ütközött egy autó
· Ketten vesztették életüket a 41-esen
· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban
· Szabálytalanul hajtott be a körforgalomba!
· Rendvédelmi nap Nyíregyházán a Petőfi iskolában
· Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program
· Pályaválasztási kiállításon toboroztak Nyíregyházán
· Kerékpározz biztonságosan!
· Motorvonattal ütközött a motoros!
· Parkolási rend megváltoztatása a Jósa András Oktatókórházban
· Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
· A szakterületek munkájával ismerkedhetnek meg
· Ingyen az állatparkba
· Felborult az úttestről lesodródott autó, égett a tüzhelyen felejtett étel
· Fát ültettek a családok az Újéletfa ligetben
· Véradásra várják az önkénteseket

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank