Vissza a címoldalra

2018. augusztus. 17. Péntek - Jácint
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 HÍREK
· Sajtóközlemény – Befejeződött az Onkológiai Diagnosztikai Eszközök Fejlesztése Nyíregyházán
[2017.12.20.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0005 kódszámú, „Onkológiai diagnosztikai eszközök fejlesztése Nyíregyházán” című projektjében jelentős eszközfejlesztést hajtott végre az onkológiai diagnosztika terültén.

· Rajzpályázatot hirdetett a Mátészalkai Rendőrkapitányság
[2017.12.20.]
Dr. Bakos Olivér r. ezredes, kapitányságvezető az ünnepélyes díjátadón köszönetét fejezte ki a rajzpályázatban közreműködő szülőknek és pedagógusoknak is.

· Megújuló rendőrségi gépjárműpark
[2017.12.20.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 19-én 80 szolgálati gépjármű került.

· Marad a 2,3%-os Diákhitel1 kamat
[2017.12.20.]
Továbbra is marad a Diákhitel1 2,3%-os kamata a 2018. január 1-je és június 30-a közötti időszakra vonatkozóan. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlába 2017. október 1-je óta 0% - az állami kamattámogatásnak köszönhetően.

· A gyerekosztályon ajándékoztak a tűzoltók
[2017.12.20.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András tagkórházának Gyerekosztályán fekvő csemetéknek juttatták el a Nyíregyházi Önkormányzat által felajánlott több kilogramm szaloncukrot a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kedden délelőtt.

· TISPOL ellenőrzés megyei eredményei
[2017.12.20.]
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 14159 gépi meghajtású járművet ellenőriztek a rendőrök, amelyek vezetői közül 20 fő bizonyult ittasnak.

· Hírek a katasztrófavédelemtől
[2017.12.19.]
Közvilágítási lámpaoszlopnak ütközött egy tehergépkocsi hétfőn este Nyíregyházán, a Tiszavasvári úton. Az ütközés következtében a betonoszlop kitört.

· Sajtóközlemény
[2017.12.18.]
Ingyenes jogi segítségnyújtás az észak-alföldi munkaerő-piaci szereplők számára. Másfél éve elérhetők az Észak-Alföldi jogpontok ingyenes szolgáltatásai.

· A tűzoltók is bemutatkoztak az Aranyban
[2017.12.18.]
Hétfőn délelőtt az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium pályaorientációs napot tartott diákjai számára. Az iskola vezetőségének felkérésére a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői is meghívást kaptak.

· Újabb mérföldkő a mentőkutyások életében!
[2017.12.18.]
A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének mentőkutyás egységei 2017. december 16-án éjféltől a 112-es európai segélyhívószámon a rendőrség közvetlen kapcsolatával elérhetők.

· Hírek a katasztrófavédelemtől
[2017.12.18.]
Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Pátyodon, a Kossuth utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben négyen sérültek meg.

· Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán
[2017.12.15.]
Péntek délelőtt Kisvárdán, a Vári Emil Általános Iskolában egy lakástűz bemutatóval hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, ahol az érdeklődők láthatták, mekkora gondot okozhat egy rosszul rögzített, elboruló égő gyertya, vagy egy zárlatos fényfüzér.

· Csőtörés és közúti balesetek
[2017.12.15.]
Vízeltávolításhoz kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét csütörtökön délelőtt Nyíregyházán, a Vécsey közben, ahol egy épület pincéjében csőtörés miatt negyven centiméter vízoszlop gyűlt össze.

· Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
[2017.12.14.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évről évre tart tematikus hatósági ellenőrzés-sorozatot.

· Jogvesztő támogatási határidő közeleg!
[2017.12.14.]
Ezúton hívjuk fel az érintett tagjaink szíves figyelmét, hogy ne feledjék benyújtani a sertés és baromfi állatjóléti támogatási kérelmet, mert ennek hiányában a 2018-as támogatási év egészében elveszítik a támogatási jogosultságot.

· Hírek a katasztrófavédelemtől
[2017.12.14.]
Lehasadtak egy nagyméretű fenyő ágai szerdán délelőtt Nyírvasváriban, a Vasvári Pál utcában, ahol azok egy lakóházat veszélyeztettek.

· Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tisztségviselőit
[2017.11.27.]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttgyűlése 2017. november 24-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Rácz Imrét.

· Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából
[2017.11.27.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett rendezvény célja a figyelemfelhívás volt.

· Biztonságban az ünnepek alatt
[2017.11.27.]
Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési tanácsait, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne váljanak bűncselekmény áldozatává!

· Balesetek, kigyúlladt gázkazán
[2017.11.27.]
Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután a 403-as úton, a 13-as kilométernél, Nyírtura közelében, ahol az egyik jármű szalagkorlátnak, a másik árokba csapódott. A balesetben senki nem sérült meg.

· Folyamatos közúti kontroll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
[2017.11.24.]
A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Balkányi Rendőrőrs
[2017.11.23.]
A rendőrség a rendszeres közúti kontrollal a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

· Egyeztető fórumot tartottak Vásárosnaményban
[2017.11.17.]
A téli időszakban közösen végrehajtandó feladatokról tárgyaltak az egyes rendészeti feladatokat ellátó szervezetek képviselői.

· Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg
[2017.11.17.]
Az MGYOSZ Nyíregyházán tárgyalt a szakképzés megújításáról. A régió legalacsonyabb bérei mellett az egyre komolyabb szakoktatói létszámhiány jelenti a fő problémát.

· Állásbörze Tiszavasváriban
[2017.11.17.]
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma meghívásának eleget téve állásbörzén vettek részt 2017. november 15-én a városi sportcsarnokban.

· Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
[2017.11.16.]
Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2017. november 15-én a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a polgárőrség bevonásával.

· A biztonság jegyében
[2017.11.16.]
Gyalogosok és kerékpárosok védelmében tartottak ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök.

· Nyíregyházi pedagógusok is pályázhatnak
[2017.11.08.]
Pedagógusoknak tartanak pályázatíró szemináriumot a Tempus Közalapítvány munkatársai november 9-én csütörtökön, Nyíregyházán.

· 38 millió forint összdíjazású ötletpályázat
[2017.11.08.]
Az OTP Fáy András Alapítvány az OTP Bank és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával bruttó 38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdet a legjobb digitális megoldások felkutatására. A pályázaton szinte bárki elindulhat, és elegendő a megálmodott projekt ötletével 2018. január 15-ig online jelentkezni.

· Elismerést kaptak a COOP vezetői
[2017.11.08.]
Európai Kereskedelem Napja: idén meglehet a 10 ezer milliárdos forgalom. Rangos elismeréseket kaptak tegnap az Európai Kereskedelem Napja alkalmából a COOP Gazdasági Csoport dolgozói.

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság - indexkelet.hu

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság

2017.09.19.

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap 2017. szeptember 23-24. - Nyíregyháza, Kossuth tér. Ugyanott a II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság szeptember 24. (vasárnap).

Tirpák Fesztivál
Látvány, élmény, szórakozás...

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre és minden évben nagyobb méreteket ölt ez a hagyományok ápolását előtérbe helyező nagyrendezvény.
Fenséges látvány, feledhetetlen gasztronómiai és kulturális élmény, nem mindennapi szórakozás várja azokat, akik úgy döntenek, hogy szeptember 23-24-én ellátogatnak a Tirpák Fesztiválra.
A két nap alatt összesen 16 ezer adag étel találhat gazdára, amihez kóstolójegyek ellenében lehet hozzájutni. Egy kóstolójegy ára 300 Ft, amit a főtér több pontján meg lehet majd vásárolni. Szombaton a „szakma”, vasárnap az amatőr főzőcsapatok remekelnek, s a vendéglátás mellett össze is mérik tudásukat. Mindkét napon neves szakmai zsűri ítéli oda a legjobbaknak-járó díjakat.
S ahogyan egy három eredetvédett pálinkával rendelkező megye székhelyéhez illik, az idei Pálinkanapon minőségi gyümölcspárlatokat is mérnek majd Nyíregyháza főterén. A szabolcsi almát, a szatmári szilvát és az újfehértói meggypálinkát érdemes megkóstolnia annak, aki erre a vidékre téved. Mert egy korty pálinka maga a természet, mely közelebb hozza a Nyírség hangulatát. A pálinka a baráti beszélgetések, ünnepi étkezések gasztronómiai élvezetének megkoronázása. Egyaránt fogyasztható étkezés előtt aperitívként, és étkezés után digestívként.

NÉPI ÍZEK TALÁLKOZÓJA

Cirkás paszulyleves, köles-dödölle, pergelt savanyú káposztás csirásgaluska Szombaton több mint 20 nyíregyházi étterem és hagyományőrző egyesület mutatkozik be finomabbnál finomabb falatokkal. Valamennyien tirpák népi ételeket kínálnak majd, de lesz aki a saját specialitását mutatja be, vagy a manapság „divatos” újragondolt változattal száll versenybe. Mellettük hét szakképző iskola is képviselteti magát, előtérbe helyezve a hagyományok ápolását.
A vendégek közel 40 féle ételből válogathatnak. Megkóstolhatják többek között: a tirpák cirkás paszulylevest, a vágási lestyános ökörpörköltet köles-dödöllével, a krumplis gömböcöt kukorica lángoson tálalva, a tirpák káposztás tejfölös libaaprólékot tepertős galuskával, a kondások bablevesét, a káposztás krumplis paszulylevest házi tejföllel, a pergelt savanyú káposztás csirásgaluskát tepertővel, a káposztás puliszkát, a törtpaszulyt, tirpák tarhonyát. Nem maradhat el a vaddisznópörkölt sem, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület kínál majd a résztvevőknek. Lesz még szatmári és szabolcsi töltött káposzta, toroskáposzta, túrós sztrapacska, káposztás sztrapacska, krumpli lángos töltött lángosok, hagymás csülök, marha rostélyos. A lapcsánka is megjelenik több csapatnál akár húsos formában, vagy akár lapcsánka toronyként is. Akik a hagyományos ízeket szeretnék megízlelni kicsit modernebb változatban, azok megkóstolhatják a rakott burgonya levest kolbász morzsával, a toroskáposzta burgert, véresburgert, ínyenc burgert tirpák módra házi fűszeres burgonya tallérral, vagy az erdei gombás szürkemarha ragut cukkini lapcsánkával.
Az idei gasztronómiai kínálatot a határon túlról érkező és testvérvárosi csapatok saját specialitásaikkal is színesítik. Így megkóstolhatjuk többek között a Nagykárolyi Hagyományőrző Egyesület töltött lángosát, a rzeszówi juhsajtos galuskát, a zsureket, vagy az Ivano-Frankivsk csapata által készített grillezett húsokat.

Szeptember 23-án (szombaton) a zsűri tagjai:
Boros László Venesz-díjas mesterszakács, a zsűri elnöke
Dankó László mesterszakács
Dr. Bodnár Zsuzsanna néprajzos muzeológus
Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
főtitkára.

Dédike csörögéje, káposztás béles

A két nap alatt több mint 3000 adag sütemény és édesség vár majd gazdára, melynek számos változata készül el. Lesz pl. tirpák tekercs, dédike csörögéje, almás-, káposztás béles, almás puffancs, almás-, káposztás-, szilvalekváros rétes, ízes fánk, csőröge, rácsos almás, kemencés kalács, mákos-diós kőttes, bobájka, hájas tészta, tökös béles, sőt még mákos tengeri is. Meg lehet majd kóstolni az országtortákat és készülnek cukormentes süteményekkel is.

A Város Szilváslepénye

Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai ismét remekelnek. Tavaly a Tirpák Fesztiválon „Krúdy kedvenc tortáját” sütötték meg óriási méretben, idén májusban egy ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángossal lepték meg a Városnapokon a nyíregyháziakat.
Ezúttal a „Város Szilváslepényét” sütik meg, amiből ezer adagot kínálnak az érdeklődő ínyenceknek.

A porlós tésztájú, fahéjjal ízesített óriás szilváslepény alapja a hagyományos penyigei „nemtudom” szilva. Az óriás lepény elkészítéséhez 50kg lisztet, 50 kg kristálycukrot, 12 kg porcukrot, 2 kg vaníliás cukrot, 20 csomag fahéjat, 150 db tojást, 15 kg Ráma margarint, 5 kg sütőport, 60 kg szilvát, 10 kg szilvalekvárt és 14 kg zsemlemorzsát használnak fel. A sütést 2 cukrász és 2 szakács szakoktató 17 tanuló bevonásával végzi. 2 felszolgáló szakoktató és 8 tanuló kínálja az érdeklődőket vasárnap a Kossuth téren.

Színpadi program - szeptember 23. (szombat)

10.00 Főzőcsapatok, pálinkalovagrend és pálinkafőzdések ünnepélyes bevonulása a
Szabolcsi Koncert Fúvószenekar közreműködésével
10.30 RUDKI Néptáncegyüttes (Rzeszów)
A RUDKI Ének- és Táncegyüttes egy reprezentatív néptánccsoport, amely az Ifjúsági
Kulturális Központban működik Rzeszówban, Lengyelországban.
11.00 Pálinkafőzdék bemutatkozása
(Nap-Kori Kum Kft., Panyolai Szilvórium Zrt., Demeter Pálinka Manufaktúra, Magyar
Talléros Látvány Pálinkafőzde, Zsindelyes Pálinkafőzde)
12.00 GASZTRO STAND UP FŐZŐSHOW – A TETOVÁLT SÉFFEL ÉS ESZEMENT
KUKTÁJÁVAL
14.00 RUDKI Néptáncegyüttes (Rzeszow)
14.30 Damian Luber Quartet (Bielsko Biala)
15.00 Főzőverseny eredményhirdetése, díjátadás
15.30 Damian Luber Quartet (Bielsko-Biala)
17.00 ROZMARIJA Táncegyüttes (Eperjes)
A Rozmarija népi együttes 1992 óta működik. Az elmúlt 25 évben összesen 250 tagja volt a 4
évestől egészen a 72 évesig. Az együttes a kelet-szlovákiai Šariš régió, a Zemplén, a Felvidék
és Zamagurie táncait, zenéjét és népét képviseli autentikus kosztümökben.
18.00 „5 csillag” ének csoport (Ivano-Frankivsk)
19.00 I LOVE RETRO PARTY
19.15 DJ Náksi (SohoParty DJ SET)
19.40 Betty Love
20.05 Ámokfutók
20.30 Kefir/V-tech-Csordás Tibi/Fiesta – Retro Macho’s
21.20 DR. ALBAN (SWE)

II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság
szeptember 24. (vasárnap)

Vasárnap a szombati csapatok mellett plusz 17 civil szervezet szakácsai sürögnek- forognak majd fakanállal a kezükben és közel 5000 adag ételt készítenek el a nap folyamán.

Megkóstolható majd pl. nagymama füstölt csülkös bablevese, tirpák csirkeragu lángoson tálalva, lesz birsalmás, savanyú káposztás sült csirke, lecsó, birkapörkölt, csalamádé, túrós, almás, meggyes rétes, káposztás, mákos kalács..., és még hosszú a kínálat.
A szervezetek természetesen saját tevékenységüket is bemutatják, népszerűsítik. A résztvevők között van pl. a rendőrség csapata, de bemutatkoznak szociális és egyéb területen működő egyesületek és szervezetek is. A Jósa András Oktatókórház pedig nem csak főzőcsapattal vesz részt a megmérettetésen, hanem a Szív Világnapja alkalmából szűrésekkel, tanácsadással színesítik a rendezvény programjait.

Szeptember 24-én (vasárnap) a zsűri tagjai:
Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármester,
Szoboszlai Gyula Venesz-díjas mesterszakács
Petneházyné Bugán Magdolna az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója, a Civil
Fórum elnöke

Színpadi program – szeptember 24. (vasárnap)

10.00 Pálinkalovagrendek bemutatkozása
(Szabolcsi Pálinka Lovagrend; Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend; Magyar Pálinka
Lovagrend)
10.30 Magyargéresi Kikerics Tánccsoport (Szatmárnémeti)
11.00 Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákjai a „Város Szilváslepényéből”
ezer adagot kínálnak az érdeklődőknek.
12.00 Pálinkafőzdék bemutatkozása
(Nap-Kori Kum Kft., Panyolai Szilvórium Zrt., Demeter Pálinka Manufaktúra, Magyar
Talléros Látvány Pálinkafőzde, Zsindelyes Pálinkafőzde)
13.00 Hagyományőrző csoportok előadása
Generációk Mandabokori Szociális és Kulturális Egyesület
Nyírség Tirpák Népzenei Együttes
Bokortanyák Lakosságáért Egyesület
14.00 II. Bogrács és Grillbajnokság - eredményhirdetés és díjátadás
14.30 Flexi-Team Aerobik Klub
Y2K Superdance
Re-Flex Moderntánc Stúdió
Glam Crew
15.40 Nyírség Táncegyüttes Kamaracsoportja - Tirpák táncok
16.00 LaciBetyár vigadója kinyitja kapuit

Kísérő rendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése "A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 32 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015. szeptember 16-tól minden hónapban 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből a nemzeti értékekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. Nyíregyháza kincseinek, hagyományozásra méltó értékeinek feltárására, megismerésére szolgálnak a bizottság által kiírt pályázatok is. A városi programokon pedig kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők. Akinek van ötlete, hogy mivel gyarapodhatna még az értéktár-lista, kattintson a http://www.nyiregyhaza.hu/ertektar oldalra, ahol tájékoztatást és javaslattételi lapot is talál!"

-------
Sóstói Múzeumfalu – Tirpák hagyományos konyha és a Sóstói Múzeumfalu bemutatkozása, mint a Nyíregyházi Értéktár felhatalmazása alapján a tirpák népi építészet őrzője és gondozója. A múzeum munkatársai múzeumi foglalkozásokat tartanak.
„Történelmet kézbesítünk” – jubileumi utazó kiállítás (Bethlen G. u. – posta előtt) 150 éve, 1867. május 1-jén létrejött az önálló Magyar Posta. A Postakürt Alapítvány és a Postamúzeum Emlékező kiállítását egy erre a célra átalakított 18 tonnás postás teherautóban rendezték be, mely május 4-én indult el 5 hónapon át tartó, országjáró körútjára. Útja során megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat fesztiválokra is. A tárlat október 9-re, a Postai Világnap ünnepségének idejére érkezik vissza Budapestre.

Arcfestés – ugrálóvár – csúszda – trambulin

A Tirpák Fesztivál főszervezői:
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
Első Nyírségi Fejlesztési Társaság
-Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervez

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Gyermek V. - Beleadtak apait-anyait
· Karácsonyi focikupa a Bemben
· Hétvégi vízilabda eredmények
· Aqua Se - Minden szinten szinte minden
· Hibátlan bajnoki hétvége
· Vízilabda OB: Hazai pályán a Honvéd ellen
· Novemberben indul a Vidék Bajnokság
· Megyei Bárczi Kosárlabda Emlékkupa, megyei kosárlabda diákolimpia verseny
· Nyíregyházi sikerek a sportszakos hallgatók sporttalálkozóján
· Balszerencsés kanizsai hétvége
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben

KÖRNYEZETÜNK
· 99,4 Sunshine FM jótékonysági akciója
· Fokozott ellenőrzés a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében
· Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatója
· Tegyünk együtt a munkaterületek biztonságáért!
· Hulladékszállítás a Karácsonyi Ünnepek körül
· Karácsonykor ÁllatSTOP!
· A kamara megkezdte az öntözési vízigények felmérését
· "Házhoz megyünk!" Tiszavasváriban és Tiszalökön
· 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank
· Cipődoboz akció
· „A következő generációk sorsa múlhat a vízgazdálkodáson”
· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
· „Álomút” gyermekrajzpályázat
· Az ön háza fölött hány műhold kering?
· Trófeaszemle Gúthon
· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
· Mindenszentek ünnepe közeledik
· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla

KÉKFÉNY
· Hamis meghatalmazást nyújtott át a rendőröknek
· Jogerős ítélet a mosószerhamisítási ügyben
· Lengyel hatóságok körözték a járművet
· Másodfokon elbírálták az ingatlannal üzletelő testvérpár ügyét
· Elsőfokon elítélték a mátészalkai emberölési kísérlet vádlottját
· Jövő márciusban folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
· Felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól a vállalkozót
· Befolyással üzérkedés miatt börtönbüntetés
· A VÉDA rendszer kamerája buktatta le a bűnözőket
· Elítélte a bíróság azt a férfit, aki rálőtt egy kutyára
· Halott csecsemő Nyíregyházán
· 25 perc alatt elfogták a tettest!
· Az utcán raboltak ki egy nőt Tiszadobon!
· Éber temető szolgálat
· Ítéletet hozott a bíróság a kártyapartnerüket kirabló férfiak ügyében
· Vádemelés az idős asszony megölése miatt
· Halálos baleset Nyírbátorban!
· Letartóztatta a bíróság az arannyal kereskedő cégvezetőt
· Két hét alatt 13 kerékpárt lopott
· Almáskonténerek közé rejtették a cigarettát
· Előzetes letartóztatásban a rabló
· Kifosztotta az alvó férfit!
· Ittas vezetés a családi ház udvarán!
· Meghiúsult marihuána-szállítmány!
· A rabló kitépte a pénzt a sértett kezéből!
· Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Barabás külterületén
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban

HÍREK
· Sajtóközlemény – Befejeződött az Onkológiai Diagnosztikai Eszközök Fejlesztése Nyíregyházán
· Rajzpályázatot hirdetett a Mátészalkai Rendőrkapitányság
· Megújuló rendőrségi gépjárműpark
· Marad a 2,3%-os Diákhitel1 kamat
· A gyerekosztályon ajándékoztak a tűzoltók
· TISPOL ellenőrzés megyei eredményei
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Sajtóközlemény
· A tűzoltók is bemutatkoztak az Aranyban
· Újabb mérföldkő a mentőkutyások életében!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán
· Csőtörés és közúti balesetek
· Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
· Jogvesztő támogatási határidő közeleg!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tisztségviselőit
· Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából
· Biztonságban az ünnepek alatt
· Balesetek, kigyúlladt gázkazán
· Folyamatos közúti kontroll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Balkányi Rendőrőrs
· Egyeztető fórumot tartottak Vásárosnaményban
· Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg
· Állásbörze Tiszavasváriban
· Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
· A biztonság jegyében
· Nyíregyházi pedagógusok is pályázhatnak
· 38 millió forint összdíjazású ötletpályázat
· Elismerést kaptak a COOP vezetői

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Megjelent a Szemle
· Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál - Nyíregyháza, 2017. 11. 11.
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank