Vissza a címoldalra

2017. október. 23. Hétfő - Közt.Kikiált., Gyöngyi
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 HÍREK
· Közlekedési balesetek, gázszivárgás, leszakadt mennyezet
[2017.10.21.]
Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Nyíregyházán, a Kőris és Fészek utcák kereszteződésében. A balesetben ketten könnyebben sérültek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

· Keddtől útlezárás!
[2017.10.20.]
2017. október 24-én (kedd) 8 órától a Vécsey utca- Toldi utca csomópontjában található híd karbantartási munkálatok miatt teljes szélességében le lesz zárva.

· Találkozón nosztalgiáztak a nyugdíjas tűzoltók
[2017.10.20.]
Október 20-án, pénteken közös nyugdíjas találkozót szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a megyei igazgatóságon, ahol a kerek évfordulósokat külön is köszöntötte a megyei igazgató.

· Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon
[2017.10.20.]
Ünnepi állománygyűlés keretében emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ahol többen elismerésben is részesültek.

· Leégett melléképület, avartűz, karambol
[2017.10.20.]
Teljes terjedelmében égett egy kilenc négyzetméteres melléképület csütörtökön délután Hodászon, az Árpád utcában.Avartűz volt Pátyod és Csenger között.Két személygépkocsi ütközött Csengerben.

· Hulladékszállítás október 23-án
[2017.10.19.]
A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2017. október 23-án a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.

· Kigyulladt egy terménytároló Penyigén
[2017.10.19.]
Terményszárítóban lévő kukorica gyulladt meg szerdán este Penyigén, a Toldi utcában. Az ott dolgozóknak sikerült az ötszáz mázsa terményt leengedniük. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

· Új utakon az agrárszektor
[2017.10.18.]
A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve konferenciát, üzletember-találkozót és élelmiszeripari termékbemutatót szervez.

· Díszkivilágítását kapott a református templom Nyíregyházán
[2017.10.18.]
A belvárosban lévő templomok közül csak a református templom kivilágítása hiányzott, ennek pótlására került most sor. A díszvilágítással teljessé válik az esti városkép a belvárosban. Az újonnan elkészült díszkivilágítást kedden este kapcsolták fel ünnepélyes külsőségek között.

· Külföldi diákokat fogadtak a városházán
[2017.10.17.]
Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere október 17-én a Városházán fogadta a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanuló 13 külföldi hallgatót. A hallgatók Nigériából, Jordániából, Szíriából, és Egyiptomból érkeztek.

· Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán
[2017.10.17.]
Ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok várnak mindenkit 2017. október 21-én 10-16 óráig a Nyír Plaza parkolójában.

· Szövetségi kirándulás Szolnokon
[2017.10.17.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség évről-évre az ország különböző pontjára szervez kirándulást, tavaly az etyeki filmstúdióba látogattak el, míg az idén Szolnokra esett a választás.

· Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére
[2017.10.17.]
Legutóbb Vásárosnaményban, Jándon, Gulácson, Tarpán és Csarodán ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

· TISPOL Truck & Bus megyei eredmények
[2017.10.17.]
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőröknek vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük.

· Kisiskolás diákok tekinthettek be a rendőrök munkájába
[2017.10.17.]
Izgalmakban bővelkedő látogatásban volt részük a gergelyiugornyai általános iskola 2. osztályos tanulóinak, akik osztályfőnökük vezetésével 2017. október 12-én ellátogattak a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra.

· Közlekedési baleset, szabadtéri tüzeset
[2017.10.17.]
Kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze hétfőn délután Nyírmeggyesen, a Lenin utcában. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült.

· Szüreti felvonulás, szüreti bál Nyírbogáton
[2017.10.16.]
Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata szombaton, ragyogó napsütéses délelőtt ismét szüreti felvonulást rendezett.

· Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban
[2017.10.16.]
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 15-én Tiszavasvári belterületén az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek.

· Lakóháztűz Kisarban, vaddal ütközött egy autó
[2017.10.15.]
Kigyulladt egy családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezet egy részére is szombaton este Kisarban, a Dankó utcában. Személyi sérülés nem történt. Nyírmihálydinál vaddal ütközött egy autó, emiatt az árokba hajtott.

· Ketten vesztették életüket a 41-esen
[2017.10.14.]
Fának csapódott egy személygépkocsi szombaton, kora délután a 41-es számú főúton, a 36-os kilométernél, Rákóczi tanya közelében. A jármű az ütközés következtében ketté szakadt, a járműben ketten utaztak, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban
[2017.10.13.]
A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 12-én fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Mélységi Közterületi és Támogató Osztály, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a polgárőrség bevonásával.Összesen 288 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, de egyiküknél sem merült fel az ittasság gyanúja.

· Szabálytalanul hajtott be a körforgalomba!
[2017.10.13.]
Egyenesen hajtott be a körforgalomba egy személygépkocsi csütörtök éjszaka a 4-es számú főúton, Ajaknál, ahol közúti akadályt képzett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben senki nem sérült meg.

· Rendvédelmi nap Nyíregyházán a Petőfi iskolában
[2017.10.12.]
Rendvédelmi napot szervezett csütörtökön a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye, ahol hét állomáshelyen játékos feladatokkal várták a diákokat a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

· Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program
[2017.10.12.]
2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel bűnmegelőzési programot dolgozott ki.A programba ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ kapcsolódott be.

· Pályaválasztási kiállításon toboroztak Nyíregyházán
[2017.10.12.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében, „Dönts jól, a jövőd a tét!” elnevezéssel rendeztek pályaválasztási kiállítást 2017. október 11-12-én Nyíregyházán, a Continental Arénában.

· Kerékpározz biztonságosan!
[2017.10.12.]
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a hétvégén a helyi lakosság részére „Tekerj Tisztán” elnevezésű kerékpározást szerveztek a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyezető Fórummal és a gyermekjóléti szolgálattal közösen.

· Motorvonattal ütközött a motoros!
[2017.10.12.]
Motorvonattal ütközött egy motorkerékpáros csütörtök reggel Nyíregyházán, a Lapály utcai vasúti átjáróban. A balesetben a motoros megsérült.

· Parkolási rend megváltoztatása a Jósa András Oktatókórházban
[2017.10.11.]
A parkolási gondok csökkentésére jelent megoldást az a beruházás, amelynek keretében 2018 februárjára egy új, kétszintes, 361 férőhelyes parkolóház épül fel a Jósa András Oktatókórház területén.

· Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
[2017.10.11.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett országos véradáshoz.

· A szakterületek munkájával ismerkedhetnek meg
[2017.10.11.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem és a vízügyi hatóság sajátosságaival ismerteti meg az érdeklődőket a 18. Pályaválasztási kiállításon, Nyíregyházán.

· Ingyen az állatparkba
[2017.10.10.]
Amint azt október elején Dr. Ulrich Attila alpolgármester és Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára a sajtó nyilvánossága előtt bejelentette, a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok október 11-én szerdán ingyen mehetnek be a Nyíregyházi Állatparkba.

· Felborult az úttestről lesodródott autó, égett a tüzhelyen felejtett étel
[2017.10.10.]
Az úttestről lesodródott és felborult egy személygépkocsi hétfőn délután a 41-es számú főúton, a 27-es kilométernél, Baktalórántháza térségében.

· Fát ültettek a családok az Újéletfa ligetben
[2017.10.09.]
Október 9-én ünnepélyes keretek között mintegy hetven nyíregyházi család ültetett fát gyermekének az Újéletfa-ligetben.

· Véradásra várják az önkénteseket
[2017.10.09.]
Október 11-én, szerdán 7 óra és 9.30 között véradást szervez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete csatlakozva a természeti katasztrófák elleni védekezés világnapja alkalmából az országos felhíváshoz.

Kutatók éjszakája – ügyességi játékok és fizika show is várja a vendégeket a Nyíregyházi Egyetemen - indexkelet.hu

Kutatók éjszakája – ügyességi játékok és fizika show is várja a vendégeket a Nyíregyházi Egyetemen

2017.09.21.

Repülőgép szimulátoros repülés, fizika-kémia show, 3D nyomtatás, vidám tudomány és a 18 év felettieket kávé és borkóstolás is várja a Nyíregyházi Egyetem 2017 évi Kutatók éjszakája programjain.

A rendezvénysorozatot 2017. szeptember utolsó péntekjének estéjén, 29-én 13:30 és 22:00 óra között rendezik meg a campus területén, ahol több mint húsz helyszínen harmincnál több esemény, program, kísérletezési- és felfedezési lehetőség várja az érdeklődőket. Minden program ingyenesen látogatható!

Az országos programsorozathoz idén is csatlakozva, a nyíregyházi rendezvény délután fél kettőkor kezdődik a Sóstói úti és a Kótaji úti campuson. A megnyitót követően rögtön a fizika iránt érdeklődők “veszik birtokukba” az egyetemet, a látványos fizikai-kémiai kísérletek után a 3D-s nyomtatással vagy az aranymetszés művészeti megjelenésével is ismerkedhetnek a vendégek. A látogatók összemérhetik tudásukat intelligens robotokkal, kipróbálhatják a virtuális hegesztést, vagy a CNC gépeket, esetleg a plazmavágást is.
A mezőgazdaság iránt érdeklődők számtóföldi gépeket láthatnak, illetve korszerű élelmiszerszárítási módszerek gyakorlati bemutatójára is sor kerül, termékkóstolással egybekötve. A látogatók egy kísérleti napkollektor rendszer gyakorlati bemutatóját is megtekinthetik.

A molekuláris kutatóintézetben az emberi sejtek mesterséges tenyésztéséről hallhat, illetve akár a helyszínelők című amerikai sorozatból ismert analitikai műszereket próbálhat ki bárki a szakemberek irányításával.
A „B” tanulmányi épületben nyitva tart az elektromikroszkóp labor, a Kodály terem színpadán először a Női sorsok, női álmok című előadásra, majd 17:00 órától a Középiskolások országos IV. zenei versenye különdíjasainak hangversenyére kerül sor. A 4-es számú körelőadóban (D épület) a madárvonulások titkairól rántják le a leplet, majd az antrolopológus munka rejtélyeiről beszélnek, de érdekes kémiai kísérleteken is részt vehetnek a látogatók.

A campus mellett fekvő Tuzson János Botanikus Kert nyílt nap keretében este nyolc óráig tart nyitva, derült idő esetén pedig késő estig lehet kémlelni az eget a csillagászati távcsöves bemutatón. A Campus Kollégium alagsorában pedig robotfoci bemutatóra hívják az érdeklődőket. A kísérőprogramok közt lesz tájékozódási gyakorlat az egyetem területén, földrajz kvíz, interaktív eszközkiállítás és fotótárlat is.

A program eseményei részletesen itt olvasható:

Nyíregyházi Egyetem / Kutatók Éjszakája / 2017. 09. 29. (péntek)

Tervezett programok

MEGNYITÓ / 13:30 / CA113 ELŐADÓ
Dr. Kiss Ferenc, általános rektorhelyettes megnyitója
Prof. Dr. Kerekes Benedek, a Tudományos Tanács elnökének köszöntője

C ÉPÜLET / AULA

14:00-18.00 / Interaktív eszközkiállítás (Rézcső hurok ügyességi játék, Lissajous-görbék, Tüdőkapacitás mérés, Stirling motorok és még sok érdekesség!)
14:00-18:00 / Dr. Stonawski Tamás fizikatanár, festőművész rögtönzött kiállítása

14:00-20:00 / A Turizmus és Földrajztudományi Intézet bemutatói (Résztvevő oktatók: Dr. Tömöri Mihály, Dr. Lenkey Gábor, Tóth József Barnabás, Dr. Vass Róbert)
14:00-től / (óránként) Talaj és üledékek szemcseösszetételi vizsgálatának bemutatása elektromos szitarázó géppel
15:00-20:00 / (folyamatosan) Ásvány- és kőzettani bemutató
15:00-20:00 / (folyamatosan) Geológiai témájú videók, animációk vetítése

TUZSON JÁNOS BOTANIKUS KERT ELŐTTI PARKOLÓ
19:30-21:00 / Csillagászati távcsöves bemutató (derült idő esetén)


C ÉPÜLET

14:00-19:00 / Repülési lehetőség a repülőgép szimulátorban
14:00-19:00 / Látogatás a 3D nyomtató laborban

C ÉPÜLET / FÖLDSZINT / CA113 ELŐADÓ
(A Műszaki és Agrártudományi Intézet Fizika Tanszéki Csoportja, a TIT Jurányi Lajos Egyesület, ELFT SzSzB Megyei Csoportja és a Nyírségi Amatőrcsillagász Egyesület közreműködésével)

14:00 / Fizika show – fizika kísérletbemutató előadás / Beszeda Imre, Tarján Péter, Plósz Adrienn
15:00 / Az aranymetszés az európai festészetben – előadás / Stonawski Tamás
16:00 / Kémia show – kémia kísérletbemutató előadás / Sarka Lajos
17:00 / A mennyiség minősége – előadás / Endreffy János
18:00 / Kedvcsináló a fizika-kísérletezéshez: Lichtenberg ábrák készítése / Bihari Gábor

C ÉPÜLET / CA114 TANTEREM

17:00 / A cégátadás kihívásai és kockázatai a magyar KKV-k egyes típusaiban / Csákné dr. Filep Judit, főiskolai docens
18.00 / Globális borturizmus és globális gasztronómiai turizmus kutatói szemmel / Dr. Szakál Zoltán turizmusmarketing szakértő, főiskolai docens (Az első 30 felnőtt jelentkező borkóstoláson vehet részt az előadás keretében!)
19:00 / Science is FUN! / Ács János, Onboarding Manager, LEGO Manufacturing Kft.
20:00 / Élet az alt-right előtt. A veszélyeztetett fehér "faj" szélsőjobbos toposza Amerikában / Dr. Szoboszlay György

C ÉPÜLET, 3. EMELET, AGRÁR ÉS MOLEKULÁRIS KUTATÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ INTÉZET
CA 313, CA 320, CA 318 TERMEK:
14:00-15:00 / Rák a lombikban? (emberi sejtek mesterséges tenyésztése) / Pályiné dr. Krekk Zsuzsanna
CA 318 TEREM
14:00-17:00 / Az AMSZKI analitikai műszereinek bemutatása / dr. Cziáky Zoltán / CA 313 és CA 320 TEREM

C ÉPÜLET / JÁRMŰ- ÉS MEZŐGAZDASÁGI GÉPTANI TANSZÉK
(C épület, C szárny földszint)

14 :00 és 17:00 óra között folyamatos programok
Korszerű élelmiszerszárítási módszerek gyakorlati bemutatója, termékkóstolással / Előadók: Dr. Antal Tamás főiskolai docens és Dr. habil Kerekes Benedek egyetemi tanár / Helyszín: Élelmiszeripari gépek laboratórium (CC015)
Erőgép- és járműmotorok vizsgálata motorfékpad segítségével / Előadók: Krajnyik Károly műszaki oktató, Lajtos István műszaki tanár, Nyíri Zsolt tanszéki mérnök / Helyszín: Motorfékpad terem
Permetezőgépek műszaki felülvizsgálata (előadás és gyakorlati bemutató) / Előadók: Dr. Kovács Zoltán főiskolai docens, Cservenák Mihály tanszéki technikus / Helyszín: Növénytermesztés gépei laboratórium előtti tér
Kisérleti napkollektor rendszer gyakorlati bemutatója / Előadók: Szilágyi Attila főiskolai tanársegéd, Szegedi Attila főiskolai adjunktus / Helyszín: Növénytermesztés gépei laboratórium előtti tér

C ÉPÜLET / KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI ÉS INFOTECHNOLÓGIAI TANSZÉK
(C épület, B szárny, földszint)

14 :00 és 17:00 óra között folyamatos programok
Repüléstechnikai bemutató interaktív szimulátoron / Előadó: Dr. Szilágyi Dénes főiskolai docens, Baku László műszaki oktató / Helyszín: Repülőgép szimulátor terem (C épület, B szárny)
Intelligens robotok interaktív bemutatója / Előadó: Ferenczi Ildikó mérnöktanár / Helyszín: Robottechnikai laboratórium (C épület, B szárny)
Járművillamosság és PLC programozás az oktatásban / Előadó: Ferenczi István főiskolai adjunktus / Helyszín: Járművillamossági laborarórium (C épület, B szárny)

C ÉPÜLET / MŰSZAKI ALAPOZÓ FIZIKA ÉS GÉPGYÁRTÁSTECHNOLÓGIA INTÉZETI TANSZÉK
(C épület, A szárny, B szárny, földszint)

15:00 / A duális képzés szerepe a mérnökképzésben (Oktatói és hallgatói gyakorlati tapasztalatok a duális rendszerű gépészmérnök képzés területén) / Előadó. Dr. Szigeti Ferenc, főiskolai tanár / Helyszín: CA 112-es előadó
15:30 / A 3D nyomtatás alkalmazásai a Nyíregyházi Egyetemen / Előadó: Dr. Dezső Gergely főiskolai tanár / Helyszín: CA 112-es előadó
16:00 / Korszerű, környezetbarát gyártástechnológiák (számítógépes tervezés, gyors prototípusgyártás, 3D nyomtatás bemutatása) / Közreműködők: Dr. Szigeti Ferenc főiskolai tanár, Dr. Dezső Gergely főiskolai tanár, Kósa Péter műszaki oktató / Helyszín: CAD/CAM laboratórium
14:00-18:00 / Hegesztési eljárások bemutatása és virtuális hegesztés (gyakorlási lehetőség hegesztő-szimulátorral, folyamatosan) /Közreműködők: Hajdu András műszaki oktató, Kósa Péter műszaki oktató / Helyszín: Hegesztő laboratórium (CB 008) és tanműhely (CB 010)
14:00-től óránként / CNC megmunkálások bemutatása (CNC esztergálás, marás plazmavágás, mérés) (bemutatás csoportokban, 14:00, 15:00 ,16:00, 17:00, 18:00 órakor) / Előadó: Százvai Attila műszaki oktató / Helyszín: Szerszámgépek laboratórium (CB 022), hegesztő laboratórium (CB 010), mérőlabor (CB 004)


C ÉPÜLET / AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI TANSZÉK

14 :00 és 17:00 óra között folyamatos programok
Szántóföldi gépbemutató: Vetés automata kormányzású erőgéppel / Előadók: Dr. Szabó Béla főiskolai docens, Dr. Szabó Miklós főiskolai docens / Helyszín: NYE Tangazdasága, Nyírtelek, Ferencz tanya (Hrsz.: 0154)

B ÉPÜLET ALAGSOR, A-013-AS ELEKTRONMIKROSZKÓP LABOR

14:00-17:00 / Nyitott labor / látogatás az elektronmikroszkóp laborban

B ÉPÜLET KODÁLY TEREM (SZÍNPAD)

16:00 / Női sorsok, női álmok / Gál Enikő (az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa)
17:00 / Középiskolások országos IV. zenei versenye különdíjasainak hangversenye / Műsorvezető: Juhász Erika

D ÉPÜLET / 4. SZ. KÖRELŐADÓ

17:00 / Kabay János életműve, mint hungarikum / Dr. Simon Csaba
18:00 / Madárvonulás "titkainak" feltárása, a terepi megfigyeléstől a nemzetközi űrállomásig / Prof. dr. Szép Tibor
19:00 / Antropológus műhelymunka: történeti embertan a gyakorlatban / Dr. János István
20:00 / Érdekes kémiai kísérletek / Kapitány Sándor
21:00 / Élelmiszerbotrányok egy kémikus szemével / Dr. Jekő József

CAMPUS KOLLÉGIUM ALAGSOR, ROBOTLABOR

14:00-18:00 / Robotfoci bemutató

TUZSON JÁNOS BOTANIKUS KERT

14:00-20:00 / Nyílt nap

(A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!)
További információk: www.nye.hu / www.kutatokejszakaja.hu


Béres Tamás
pr-referens
Nyíregyházi EgyetemNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
· Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én
· Jövő hétvégén végső összecsapás
· 10 érem Székesfehérvárról
· A dobogó harmadik fokán
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna

KÖRNYEZETÜNK
· Lakossági Tájékoztató: Javult a levegő minősége!
· Lakossági tájékoztató a levegőminőségről
· Új gyermekvédelmi intézmény épül Mátészalkán
· Betegbiztonság növelését célzó fejlesztések a megyei kórházban
· Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg
· Internet a felhők között
· Elkezdik építeni a kórházban a parkolóházat
· Ne kockáztasson! Soha ne üljön volán mögé, ha alkoholt fogyasztott!
· A mese a legjobb nevelőeszköz a szülő kezében
· Iskolaérett lett a Csodavár Nyíregyházán – érkezik a kistestvér Budapesten
· A legélőbb testvérvárosi kapcsolat fődíjat kapott Nyíregyháza
· Pedagógus study tour
· Fakitermelés kezdődik Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben
· Látogatócentrum építése és hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén
· Arthritis Világnap – Ismerjük fel és kezeljük a sokízületi gyulladást!
· Szülinap a Csodavárban!
· Megszorítások: tüdőrákos, vastagbélrákos, prosztatarákos és bőrrákos betegeken kezdenék a spórolást
· Október 7. a Tisztességes Munka Világnapja – a 45 fölöttieknek is
· Címeres poloska (büdösbogár) fertőzöttség térkép készül
· Megnyíltak a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatai
· Hogyan előzzük meg az őszi hajhullást?
· Interaktív előadás szépkorúaknak
· Hadtudományi kutatások és együttműködés
· Kiskertészek a Tündérkert Óvodában
· Elkészült az új többfunkciós sportpark Sóstóhegyen
· Modern implantátumokat fejlesztenek
· Mobil Bűnmegelőzési Centrum Tarpán
· Turizmus Világnapja Nyíregyházán és a Nyírségben
· Szív Világnapja 2017 Nyíregyházán a Kossuth téren
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója

KÉKFÉNY
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban
· Kesztyűtartóba rejtette a kábítószert
· Előzetes letartóztatásban a kiskorút kirabló nő
· Elfogták a nyíregyházi postai kézbesítő támadóját
· Hamis tanúzás miatt ítéltek el négy nyírbátori férfit
· 467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy orvost
· Életveszélyesen megsebesítette sógorát
· Letöltendő börtön egy hajdúszoboszlói állatkínzás vádlottjának
· Budapesti rablás miatt körözött férfit fogtak el Dombrádon
· Letartóztatták a drogot árusító nőt és élettársát
· 3 milliós áru a 10 milliós kocsiban
· Azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a saját házát!
· Decemberben folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
· Másodfokon helybenhagyták a rallye verseny szervezőjének felmentését
· Keressük Tarczali Rozália Erzsébetet
· Bozótvágó késsel bántalmazta élettársát!
· Az elsőfokú bíróság csalás miatt ítélte el a testvérpárt
· Megakadályozták az autólopást
· Újabb embercsempész rendőrkézen
· Kitalált történet, nem történt gyerekrablási kísérlet!
· Erőszak az autópályán!
· Novemberben folytatódik a nagycserkeszi állatkínzás bűntettének tárgyalása
· Elrendelte a bíróság a Kántorjánosiban késelő 13 éves fiatal letartóztatását
· Hatmillió forint értékű cigarettával menekült a csempész
· 8 év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó fiút
· Idős szomszédját lopta meg, gyorsított eljárásban közérdekű munkát kapott érte

HÍREK
· Közlekedési balesetek, gázszivárgás, leszakadt mennyezet
· Keddtől útlezárás!
· Találkozón nosztalgiáztak a nyugdíjas tűzoltók
· Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon
· Leégett melléképület, avartűz, karambol
· Hulladékszállítás október 23-án
· Kigyulladt egy terménytároló Penyigén
· Új utakon az agrárszektor
· Díszkivilágítását kapott a református templom Nyíregyházán
· Külföldi diákokat fogadtak a városházán
· Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán
· Szövetségi kirándulás Szolnokon
· Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrésére
· TISPOL Truck & Bus megyei eredmények
· Kisiskolás diákok tekinthettek be a rendőrök munkájába
· Közlekedési baleset, szabadtéri tüzeset
· Szüreti felvonulás, szüreti bál Nyírbogáton
· Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban
· Lakóháztűz Kisarban, vaddal ütközött egy autó
· Ketten vesztették életüket a 41-esen
· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Nyírbátorban
· Szabálytalanul hajtott be a körforgalomba!
· Rendvédelmi nap Nyíregyházán a Petőfi iskolában
· Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program
· Pályaválasztási kiállításon toboroztak Nyíregyházán
· Kerékpározz biztonságosan!
· Motorvonattal ütközött a motoros!
· Parkolási rend megváltoztatása a Jósa András Oktatókórházban
· Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
· A szakterületek munkájával ismerkedhetnek meg
· Ingyen az állatparkba
· Felborult az úttestről lesodródott autó, égett a tüzhelyen felejtett étel
· Fát ültettek a családok az Újéletfa ligetben
· Véradásra várják az önkénteseket

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank