Vissza a címoldalra

2018. június. 20. Szerda - Rafael
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 ÍRÓDIÁK

Korábbi cikkek
április
március
február
január
december
november
Erotika és reklám – Hogyan fér össze?
"Sex sells!”(a szex elad!) tartja az amerikai marketingesek mottója, és úgy tűnik, napjainkban ez nagy igazság, de még ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
Még itt is megjelenik a nemek harca, mert az erotikus reklámok hatását illetően is akadnak különbségek férfi és nő között.

Manapság a marketingesek szerint erotikával mindent el lehet adni. Nemcsak fehérneműt, hanem akár autót, mirelitcsirkét, jégkrémet vagy szappant. Ebben valószínűleg van valami, ugyanis egyre gyakrabban találkozunk sikamlósabbnál sikamlósabb tv-reklámokkal és különböző plakátokkal. Az erotikától duzzadó hirdetések viszont nemcsak a jóizlésünket sérthetik, de egyéb mellékhatásaik is vannak.

Egy városi ember naponta ezernél is több reklámmal találkozik, s ennek következtében a reklám már sokkal több mint csupán az eladás és értékesítés ösztöne. Mindennapjaink részévé válnak az útszélekről integető (enyhén) hiányos öltözetű, negyven kilós, hosszúcombú, nagymellű, meseszép(en retusált) szupermodellek. De minthogy a mindenütt jelenlévő reklámok ma már társadalmi értékrendszert és kulturális világlátást is jelentenek egyben, érdemes elgondolkozni azon, hogy ezek az erotikával túlfűtött címlap- és plakátlányok milyen életmódot, sikerhez vezető utat, szerelmet és szexualitást közvetítenek, és ez hogyan hat a gyerekekre, kamaszokra, tinédzserekre. Az ő korosztályaik nevelésében ugyanis hihetetlen nagy szerepet játszanak a hirdetések és ebbe a képbe valahogy nem fér bele a "szétdobáltmelltartós”, "lecsúszottbugyis” Axe-óriásplakát.

"Sex sells!”(a szex elad!) tartja az amerikai marketingesek mottója, és úgy tűnik, napjainkban ez nagy igazság, de még ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Még itt is megjelenik a nemek harca, mert az erotikus reklámok hatását illetően is akadnak különbségek férfi és nő között. Erotikát használó hirdetéseket férfiak számára összehasonlíthatatlanul könnyebb készíteni.

A férfi figyelmét egy tetszetős, kihívó hölgy testével a másodperc tört része alatt fel lehet kelteni, s innen már szinte automatikus annak elhitetése, hogy a termékkel együtt kétségkívül a nő is házhoz megy. Ismét egy Axe-reklámot tudnék példának felhozni, hiszen talán ezek a legkézenfekvőbbek (nem véletlenül FÉRFI illatszerekről van szó…). Emlékezzünk csak a mostanában futó tv-reklámokra, amelyekben a férfi csak befújja testét az Axe spray-vel és a nő már szó szerint oda is tapad, arra a vonalra amely az illat útját jelzi. A szlogen: ,,Vezesd rá!”. Az üzenet tiszta, mely egyértelműen azt bizonyítja férfitársadalmunk naív széplelkei számára, hogy ha ezt a terméket használják ennyire könnyen kaphatnak nőt…bármire. Néha egészen meghökkentő, hogy mire nem lehet használni a férfivágyak felkeltésének alacsony küszöbértékét…

A nők ezzel ellentétben nem CSAK az erotikát és a szexet tartják fontosnak, hanem azt mindnen apró kis kiegészítőjével együtt szeretik. Éppen itt érkezik a probléma, már csak azért is, mert a reklámok jellemzően rövidek, és egyszerűen nincs elég idő a bonyolultabb mondanivaló belepasszírozásához. Ezért próbálják meg a marketingesek a másik legnagyobb gyengéjüknél támadni a nőket....a romantikánál. Ez ugyanis afféle garancia a nők által vágyott tartalmas, hosszan tartó kapcsolatra. Emlékezzünk csak arra a kávéreklámra, amelyben a jóképű, sármos férj egy vérbeli francia reggelit készít (egy csésze finom kávéval együtt) az ágyból gyűrötten és kócosan kibújt (magyarul egyáltalán nem vonzó) feleségének. És ha ennek az álompasinak egy zacskó kávé az ára, hát melyikünk mondana rá nemet?? De még a viszonylag burkoltabb, ,,megajándékozós” Raffaello-reklám is tartalmaz rafinált romantikát, ha nem is konkrét szerelmi történetet, de az arcok, a színek és képbeállítások is lehetnek igencsak figyelemfelkeltőek.

A nők számára készített erotikus reklámok többsége azonban nem is az érzékiségre, hanem a tetszeni akarásra épül. A reklámszakemberek a nők örökös elégedetlenségét használják ki, azt, hogy minden normális nő ezekre a már fent említett 180 centis fogpiszkálókra szeretne hasonlítani. (kérdezni is felesleges, hogy miért? Ilyenek vagyunk és kész.) Ha Fa tusfürdőt veszel, olyan alakod és melled lehet, mint a tengerparton futó szupermodellnek, Triumph fehérneműben pedig olyan ellenállhatatlan vagy, mint a plakáton szereplő 16 éves szépség. De ami még ennél is borzasztóbb: a párod is csak akkor fog szexisnek találni, hogyha ezeket a termékeket használod! És ezt a marketingesek még komolyan is gondolják….

Az persze egy másik szomorú tény, hogy a férfiak többsége valóban támogatja a nők ilyen irányú vásárlási szándékát, ugyanis a reklámokat ők is látták, és az ő fejükben is ott motoszkál, hogy ha már nem kaphatják meg a Fa reklámhölgyét, legalább partnerük hasonlítson rá valamicskét.

Ezeknek a hirdetéseknek viszont sajnos vannak igazi árnyoldalai is. Felmérések szerint a fiatal lányok több mint negyede érzi frusztrálva magát a - reklámokkal összehasonlítva - tökéletlen testük miatt, s az idősebb hölgyek esetében még ehhez jön az életkor miatti aggodalom. A nők gyakran teszik ki magukat egészségre ártalmas diétáknak, bár igaz, az alakformáló ipar - könyvestől, csodaszerestől, edzőgépestől, sőt cigarettástól! - valószínűleg jól jön ki a helyzetből. Szintén ránk, nőkre üt vissza az is, hogy a férfiak manapság egyre inkább a média által sulykolt nőideálhoz hasonlítgatják párjukat.

Még sok-sok pro és kontrát sorolhatnék a reklámokkal kapcsolatban, de valószínű, hogy ebben a kérdésben nem lehet igazságot szolgáltatni. Mindenesetre ha a tökéletes megoldás nem is létezik, annyiban talán tudunk csökkenteni saját szemszögünkből a reklámok manipulatív hatásán és a reklámcégek bevételén, hogy nem hagyjuk magunkat a szemünk és egyéb érzékeink által vezéreltetni. Célunk legyen a minőség keresése, jelszavunk pedig a tapasztalatra hagyatkozás. Kitartásra és akaraterőre bőven lesz szükség… Sok szerencsét!
Novák Anna
Hozzászólás a cikkhez

Név:
Hozzászólás:

U8aSQtEOA9T2015.12.11.
booooo dit :y'a t'il une diffe9rence sur la chance de temobr sur une bonne carte en achetant soit avec les cre9dits ou avec les points fifa ?

-1'2014.06.26.
1

12014.06.26.
-1'

horváth olivér2009.03.10.
nagyonjokvagytok igytoyáb

Hyas2007.03.02.
Bocs, Rozi !Most akkor ki írta a cikkedet? Te, vagy a sok hozzáértő tanár ??? Figyelj oda, mit írsz, mert az nem száll el! IQ, mi ???


Hyas2007.03.02.
Szegény csajok ! Én úgy sajnálom már őket !Mindenki őket bántja, őket használja ki. Ezek a szemét reklámemberek - lehet, hogy Ők is nők !- 10* annyi cuccot kínálnak nekik -ruha, rúzs, divat, hidratáló, fiatalítú, arcvakoló,-, mint a szemét sovin disznó hímeknek.Hát muszáj +venni, ha már ott a kirakatban + a TV-ben. Hisz ott azt mondták !

Az OLVASÓ2007.03.02.
Na akkor: Szerintem az újságíró az olvasónak ír, és ( ha csak nem beképzelt) nem kioktat, hanem gondolatokat ébreszt. Azok a gondolatok meg jönnek. Minek támasztod a vihart, ha napozni akarsz ??? A kritikára csak a nagyon gyenge zsúrnaliszta reagál agresszióval. Ha nem akarsz a cikkhez hozzászólást, írd oda a végére: csak dícsérő szót várok !!!
Beletapostak a barátnők a srácokba, teljesen jogosan ütöttek vissza.Mellesleg még érthető dolgokat is mondtak, amire a kéretlen védelem reagált alpári módon.
Hogy a cikkről is írjak: Mintha a reklámokról, azok létjogosultságáról kevésbé szólna. Inkább ezek diktálta sértődöttségeded lapátoltad volna a "felelősökre", a férfiakra. Tudom, mindenért ők okolhatók, de például az Axe reklámban a szagmintára gerjedő leány a primitív, a pacák ezt aljas módon kihasználja. A reklám, az reklám. Ha beszélnek róla, akkor működik.Struccpolitika, ha homokba dugjuk fejünket, nem hagyjuk, hogy rábeszéljenek az újra. Van köztük jó is, csak szelektálni kell tudni.A cikk mondanivalója egyébként átjött, de mivel e témában jelentős mennyiségű iromány születik, ezeket a sorokat ( szinte szó szerint ) mintha már olvastam volna. Ha igazán jót akarsz írni, keress egy eredeti témát, olyat, ami még nincs agyonbeszélve. Sok sikert hozzá, lesz ez jobb is !

Rozi2007.03.01.
HErzsó! Az én cikkemnél probáltál csitítani,(nöi önállósodás) és mint látom, itt is hasonló a helyzet, ugyanugy sikerült mindenkinek a baráti körét,nemi szervét,IQját és egyéb tartozékát belekeverni.Már meg sem lepődöm, hogy ugyanazok irnak ide is kritikát, akik az én cikkemhez is. Csak szeretném tudni, hogy milyen területen dolgoztok, milyen képesítéssel, van-e közötök az újságiráshoz?? Ezekkel a cikekkel, mi DIÁKOK,nagyon sokat dolgozunk és több hozzáértő tanár kezén is végigmegy néha a cikkünk mire ideér.Igenis dolgozunk rajta mindig.És az Index Kelet pályázatára irjuk, nem Mónika showba. Nem akarunk oda jutni.

HErzsó2007.03.01.
Anna! Szívemből szóltál! Egy másik cikknél próbáltam az indulatokat csitítani, de nem sikerült. Sőt... Arról nem tehetünk, hogy magukat felőttnek valló Olvasók úgy egymásnak esnek, mint a kisiskolások. Több szálon futó Mónika-show-t rendeztek, pedig ezért az Index-Kelet nem fizet nekik egy fillért se. A véleménynyilvánítás lehetőségéről pedig csak annyit, nem mindegy, hogy milyen stílusban történik. Eddig egy olyan hozzászólást sem töröltem, amely megőrizte az "újságírói szóhasználat" színvonalát.

Novák Anna - Ancsi2007.03.01.
hmm....egy nagyon jól összeszerkesztett védőbeszédet sikerült írnom, de sajnos túl hosszú, és nem engedi a rendszer, h ide beírjam...
Nézzétek emberek!
1.Fejezzétek be egymás ócsárolását, mert nem tűröm, h a cikkem színvonalát elrontsák ezek a gusztustalan megjegyzések, amik itt alul díszelegnek! Ha nem tudtok semmi normálisat írni ide, akkor ne írjatok inkább semmit!
2. Nem értem, h miért sértődik meg minden pasi ezen?! írtam valami bántót?! már 5-ször átolvastam, de nem találtam semmit...ezúton kérek elnézést ha ez mégis megtörtént..bár ha higgadtan végigolvasnátok srácok a cikkem, rájönnétek, h a női nem gyengéiről is ugyanúgy szólok.. és végül
3. csak tudnám h miért kapok most ennyi pasitól hozzászolást........annyi cikk cím van baloldalt......... talán csak nem az EROTIKA szón akadt meg a szemük????!!!! ...............
További szép estét..........és TÉNYLEG hagyjuk a személyeskedést...

2007.03.01.
a NŐLJ fel szószerkezeten mit értessz?.........még nem találkoztam ezzel a kifejezéssel...

Ebóci2007.02.28.
Mr Géza!!

Lehet, hogy úgy gondolod, h ezzel felhívhatod magadra a figyelmet, viszont e legtöbb emberből maximum szánalmat válthatsz ki! Ha mondani szeretnél vmit, akkor annak legyen formája és tartalma; ha meg szeretnél vkit győzni, hát érvelj!

Mr. Géza visszatért2007.02.28.
Ki a homokos te állat? Azért vagyok homokos mert nem szeretem a feministákat? Vagy azért mert nem használok ilyen buzi rövidítéseket hogy "naon"?

2007.02.28.
tuti homik az itteni anti-feminista palik.. naon hard

Tallec2007.02.28.
Ebóci, köszönöm, és igazad is van! Hibáztam! Lehet rosszul is fogalmaztam, és nincs igazam!Fló, ha ezt nekem írtad, nos, engem szidhatsz, de ha mégegyszer lekúrvázod a barátnőmet,áttaposok rajtad, és ez nem vicc! ENGEM SZIDJ, őt hagyd békén, nem tehet, hogy hülye voltam, vagy rosszat írtam!
Kúrva gyorsan szívd vissza!és nem én vagyok géza...

Lillu2007.02.28.
nemtom miért Bélát írok Géza helyett, de vegye magára az akinek szól, a többiektől, pedig elénzést kérek!

Mr. Géza2007.02.28.
Ú de beszóltál, mindjár elsírom magam. Hogy lásd milyen változatos a káromkodási szakszótáram.
Szívd ki anyádból a meleget, szopjon le anyád bazd teherbe.
Na ezt már unom.
Kapd be gyíkok én leléptem.

2007.02.28.
tuti homik az itteni anti-feminista palik.. naon hard

Flo2007.02.28.
sztem a kisfarku bocsánat CERKÁJÚ irogat, akinek utcább szélibb a bnöje mint Anna :D

2007.02.28.
a NŐLJ fel szószerkezeten mit értessz?.........még nem találkoztam ezzel a kifejezéssel...

Lillu2007.02.28.
Légyszives NE használd a nevem!!!!
"csak én nem osztok másokat ilyen szinten! "-> nagyon is osztottál mindenkit, én bírom a kritikát, csak normálisan megfogalmazva!! nah, jó nincs értelme veled vitatkozni...
amúgy: "Kedves flobabee
Te meg bekaphatod a cerkám tövig."-> ennyi...

Flo2007.02.28.
sztem a kisfarku bocsánat CERKÁJÚ irogat, akinek utcább szélibb a bnöje mint Anna :D

Ebóci2007.02.28.
Nem hiszem, hogy bárki is arra lenne kíváncsi, hogy mennyire változatos a káromkodási szakszótárad! Senki nem mondja, h ne nyilvánítsd ki a véleményed, de azt már ne várd el, hogy helyeseljenek mellé! Más a te és más a mi látásvilágunk! Már csak azt nem értem, hogyha annyira bölcs vagy akkor minek "csatározol" 16-17 éves fiatalokkal!?

Lillu2007.02.28.
Kedves, Lilla, Lilu, egykutya! Nagyon félrefogtál. Nem én írtam, nézesd meg magad, eddig te voltál az egyetlen normális ellenpélda! Azt írd le te ütődött liba, hogy mi köze a farkamnak, - ami szánalmas beszólás -, a cikkhez? Kis szerencsétlen tyukok vagytok, nőkhöz közötök sincs, páran összefogtok, és a szánalmas kis csoportotok...
Egymásnak írtok, egy rendes kritika nem jött, de aki negatívat írt, azt lehúzzátok, mert a "védelmi kör" egyből támad, mi az, hogy egyikőtöknek rosszat mertem írni! Te nőlj fel, 16-17évesen lövésed sincs a világról, nekem sincs 20évesen, csak én nem osztok másokat ilyen szinten! Elmondtam a véleményem a cikkről, ez minden!

Lillu2007.02.28.
jah, az "Elnézés Mr. Béla" kezdetű véleményt én írtam!!

2007.02.28.
Elnézést Mr. Béla, de hány éves vagy? Nagyon jó lenne, ha befejeznéd ezt a blamáló "fikázzunk mindenkit" stílust!!! Az írásaidból ítélve jó régen lehettél gimis... Azóta sokminden változott a lányok hamarabb érnek, tehát 16-17 évesen azért van FOGALMUNK arról, hogy mi az nő és mi az a férfi!!! Szerintem azt is régen tanultad (ha volt akkor egyátalán ilyen, hogy MÉDIA), hogy a publicisztikában van olyan, hogy VÉLEMÉNYKÖZLÉS!!!
Nincs jogod ahhoz, hogy megszóld más véleményét SZÓLÁSSZABADSÁG VAN!! De ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek a szájába add azt a kis valamit ami elválaszt attól, hogy te is 16 éves "PICSA" legyél!!!!!
SZép álmokat:)

Mr. Géza2007.02.28.
Kedves flobabee
Te meg bekaphatod a cerkám tövig. Nehogymár ez az Anna ossza az igét, aki mellesleg 16 éves. Olvasom ezeket a marhaságokat és égnek áll a hajam. Inkább mennyetek szedjetek hangyát! A sok hülye kis picsa aki a Szex és New York-on nő fel olyan marha lesz mint ti. Jó lenne elgondolkodni. Ki szülje a gyereket baszki a Sanyi meg a Béla, vagy a Terry Black?

Anonym2007.02.28.
Na látom itt mindenki harcol!:D
Tallec, talán picit erős amit írsz, de egymagad vívod a csatát, elismerésem!
Flo.. te ki a rák, úgy mégis? Nő vagy és jár a szád, talán a pasid bevéd mi??? Írd azt, hogy nem értesz egyet, és jó a cikk, ne pammogj!:D

Lillu2007.02.28.
Te jó ég!!! mi van itt?!?!?!
Egyébbként látott már valaki soviniszta NŐT??
Ne haragudj Tallec, de a kritikád nagyon "erős" ez az Ancsi véleménye! Olvass el egy Cosmopolitan cikket-> feminista, és olvass el egy férfi magazint-> soviniszta. Ennyi. Szép álmokat!:)

Tallec2007.02.28.
Fúú, de beszóltál! Ez az uccsó! Anna, ha jónak érzed a cikked, sok sikert továbbra is! Most akkor a spaninak! Milyen savanyú? Te agyatlan, százszorta különb párom van (és itt megint nem Annát akarom megbántani), láthatatlanba mit okoskodsz?:O pff


flobabee2007.02.28.
Tallec..pofa be rolo le..
Az Anna cikkje szerintem nagyon egyedi, találó és korát meghazudtolóan tárja elénk a a reklámok árnyoldalait.
Jol sikerült ez az alkotása is és csak dicsérni tudom hogy öszinte és szokimondo!!
Mielött kritizálsz valamint..tegyük fel akár negativ is..ha tudsz olvass az iró után, hogy egy ici picit több legyen az IQ-d mint -1!

Tallec2007.02.28.
jajj, bocs! Lehagytam, a részt, amikor TE, a vékony(abb) nőket legebézted... Ez meg hátrányos megkülönböztetés, lenézés!

Tallec2007.02.28.
Hát, ha már személyeskedünk!:)
"ancsi", tehát ismerősöd, szóval ahogy írtad, azzal sugaltad, hogy utcalány, már bocs! a 180centi, meg a csoki szem.. most mégis ez kit érdekel, vagy mit befolyásol?
Én a cikkre írtam, nem a lányra! Milyen sovinizmus, tudod te mit jelent a szó!:O Férfi oldalú volt az írásom, mert a cikk, erős női, nem mondtam, hogy szar, azt mondtam, eltúlozta!Gondoltam, hogy felfogod...

2007.02.28.
savanyú a szőlő tallec??Ancsi,ne törődj vele,tuti a cikked!

2007.02.28.
Ancsinak ne lenne lövése a pasikról, vagy a maga 180 centijével ,csokoládé szemével irigy lenne a gebékre?! Jóh poén.....Sajnos nekem meg a sovinizmus jött le a kommentárból...ott volt A NŐI és férfi hibasorozat is.Én valahogy megértettem.

Tallec2007.02.28.
a, te feminista vagy, b, lövésed sincs a pasikról c, féltékeny vagy a többi nőre!
A reklám ott reklám, hogy ronda, "hibás" emberekkel nem tudsz eladni semmit, sajnos ez társadalmi betegség! A reklám célja, hogy pozitív érzést keltsen benned, mosolyogj, nem az, hogy azok a csúnya pasik, csak azt akarják, amit a tv-ben látnak,"különben haza se gyere drágám..."!:) Rengeteg alacsony intelligenciájú hapi mászkál a világon, ez tény, DE sértő amiket írtál (mindamelett, hogy nem vagyok elfogult). A női látvány + a poén az, ami tetszhet egy ilyen reklámban a pasiknak (ez általában együtt van, figyeld meg jobban)! Mond meg kérlek, hogy az említett Axe reklámban, a tundra bugyis csaj kinek vonzó mégis??? A nőknek adják el a több terméket, és abszolút könyű dolguk van: "hibajavítók" tömkelege, 20 éves csaj bőrfeszesítővel, vagy amikor a 63 éves agyonsminkelt nő 30 évesnek tűűűűnik, és ezt el is hiszitek! Sorolhatnám!
Érdekes témát találtál, nagyon egyoldalúan írtál (azért akarsz szép lenni, mert a pasik rákényszerítenek, vagy női hiúságból, nem mindegy)! Ennek semmi köze a realitásokhoz! Itt csak "pro" volt, semmi kontra!
TÁMOGATÓINK

Média partnerek:
 


KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Gyermek V. - Beleadtak apait-anyait
· Karácsonyi focikupa a Bemben
· Hétvégi vízilabda eredmények
· Aqua Se - Minden szinten szinte minden
· Hibátlan bajnoki hétvége
· Vízilabda OB: Hazai pályán a Honvéd ellen
· Novemberben indul a Vidék Bajnokság
· Megyei Bárczi Kosárlabda Emlékkupa, megyei kosárlabda diákolimpia verseny
· Nyíregyházi sikerek a sportszakos hallgatók sporttalálkozóján
· Balszerencsés kanizsai hétvége
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben

KÖRNYEZETÜNK
· 99,4 Sunshine FM jótékonysági akciója
· Fokozott ellenőrzés a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében
· Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatója
· Tegyünk együtt a munkaterületek biztonságáért!
· Hulladékszállítás a Karácsonyi Ünnepek körül
· Karácsonykor ÁllatSTOP!
· A kamara megkezdte az öntözési vízigények felmérését
· "Házhoz megyünk!" Tiszavasváriban és Tiszalökön
· 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank
· Cipődoboz akció
· „A következő generációk sorsa múlhat a vízgazdálkodáson”
· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
· „Álomút” gyermekrajzpályázat
· Az ön háza fölött hány műhold kering?
· Trófeaszemle Gúthon
· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
· Mindenszentek ünnepe közeledik
· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla

KÉKFÉNY
· Hamis meghatalmazást nyújtott át a rendőröknek
· Jogerős ítélet a mosószerhamisítási ügyben
· Lengyel hatóságok körözték a járművet
· Másodfokon elbírálták az ingatlannal üzletelő testvérpár ügyét
· Elsőfokon elítélték a mátészalkai emberölési kísérlet vádlottját
· Jövő márciusban folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
· Felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól a vállalkozót
· Befolyással üzérkedés miatt börtönbüntetés
· A VÉDA rendszer kamerája buktatta le a bűnözőket
· Elítélte a bíróság azt a férfit, aki rálőtt egy kutyára
· Halott csecsemő Nyíregyházán
· 25 perc alatt elfogták a tettest!
· Az utcán raboltak ki egy nőt Tiszadobon!
· Éber temető szolgálat
· Ítéletet hozott a bíróság a kártyapartnerüket kirabló férfiak ügyében
· Vádemelés az idős asszony megölése miatt
· Halálos baleset Nyírbátorban!
· Letartóztatta a bíróság az arannyal kereskedő cégvezetőt
· Két hét alatt 13 kerékpárt lopott
· Almáskonténerek közé rejtették a cigarettát
· Előzetes letartóztatásban a rabló
· Kifosztotta az alvó férfit!
· Ittas vezetés a családi ház udvarán!
· Meghiúsult marihuána-szállítmány!
· A rabló kitépte a pénzt a sértett kezéből!
· Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Barabás külterületén
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban

HÍREK
· Sajtóközlemény – Befejeződött az Onkológiai Diagnosztikai Eszközök Fejlesztése Nyíregyházán
· Rajzpályázatot hirdetett a Mátészalkai Rendőrkapitányság
· Megújuló rendőrségi gépjárműpark
· Marad a 2,3%-os Diákhitel1 kamat
· A gyerekosztályon ajándékoztak a tűzoltók
· TISPOL ellenőrzés megyei eredményei
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Sajtóközlemény
· A tűzoltók is bemutatkoztak az Aranyban
· Újabb mérföldkő a mentőkutyások életében!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán
· Csőtörés és közúti balesetek
· Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
· Jogvesztő támogatási határidő közeleg!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tisztségviselőit
· Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából
· Biztonságban az ünnepek alatt
· Balesetek, kigyúlladt gázkazán
· Folyamatos közúti kontroll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Balkányi Rendőrőrs
· Egyeztető fórumot tartottak Vásárosnaményban
· Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg
· Állásbörze Tiszavasváriban
· Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
· A biztonság jegyében
· Nyíregyházi pedagógusok is pályázhatnak
· 38 millió forint összdíjazású ötletpályázat
· Elismerést kaptak a COOP vezetői

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Megjelent a Szemle
· Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál - Nyíregyháza, 2017. 11. 11.
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank