Vissza a címoldalra

2016. december. 06. Kedd - Miklós
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk!
[2016.12.06.]
Lezárult a Mustárház és az Új Európa Alapítvány KÖSZ! programjának „Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk!” című projektje, melyben az iskolai közösségi szolgálat keretein belül az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium fiataljai vettek részt.

· Rotary Mikulás–nap a Múzeumban
[2016.12.02.]
Zsúfolásig megtelt gyerekekkel pénteken, Nyíregyházán a Jósa András Múzeum. Ennek apropója volt, hogy a több éve hagyományos Rotary Mikulás-napra több száz gyerek érkezett, akiket már ajándékkal várt a Mikulás.

· Energy Globe Magyarország pályázat
[2016.12.02.]
Most mutasd meg - pályázz a sikerre! Új pályázati lehetőség KKV-knak, önkormányzatoknak és civil szervezeteknek
Magyarországra érkezett az Energy Globe díj.


· Egy hét a hulladékcsökkentés jegyében
[2016.12.01.]
2016. november 19-27. között a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola is aktívan bekapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hétbe. A tartalmas egy hét alatt több program is várta a diákokat, szülőket és érdeklődőket.

· Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések az ünnepek előtt
[2016.11.30.]
A fogyasztóvédelmi hatóság megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket. A korábbi évekhez hasonlóan a középpontban a termékbiztonság és a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme áll.

· Másokon segíteni jó!
[2016.11.29.]
Több mint 4,5 tonna élelmiszert adományoztak a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. 6 Tesco áruházban több mint 4,5 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyek átvételében az Élelmiszerbank 110 önkéntese segített.

· Biztonságosan készüljünk az ünnepekre!
[2016.11.28.]
Ismét elérkezett advent időszaka. Ilyenkor az otthonokban meggyújtják az adventi koszorú gyertyáit, világító fénysorokat helyeznek el a lakásokban.

· Tetőszigeteléssel 25 százalékkal is csökkenthetjük a hőveszteséget
[2016.11.28.]
Fűtési költségünk akár 10%-át is megtakaríthatjuk, ha a padlásfödémet vagy a magastetőt hőszigeteljük, a tetőszerkezet ugyanis a ház hőveszteségének akár 25%-áért felelős. A padlástér hőszigetelését akár mi magunk is elvégezhetjük.

· Kelet-Magyarországon folytatódott a vállalkozások digitális felzárkóztatása
[2016.11.25.]
Európai viszonylatban hazánkban használják legkevésbé az ügyfélkapcsolat menedzselésére szolgáló informatikai megoldásokat a mikro-, kis- és középvállalkozások, de az infokommunikáció más területein is a rangsor végén foglalunk helyet. A digitális lemaradáson sürgősen változtatni kell.

· Új lehetőségek a rákdiagnosztikában
[2016.11.24.]
Ma már Magyarországon is elérhetők azok a molekuláris diagnosztikai eljárások, amelyekkel egyes ráktípusoknál – célzottan ható készítmények alkalmazásával – a betegség kiváltó okát lehet megszüntetni.

· Karácsonyi adománygyűjtő akció
[2016.11.23.]
November utolsó hétvégéjén ismét karácsonyi adománygyűjtő akciót szervez az élelmiszerbank. Ötezer önkéntes segítségével 200 áruházban várják az adományokat.

· Lakossági Tájékoztató levegőminőségről, időjárásról
[2016.11.23.]
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpont levegőminőségi ügyelete tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyeletét, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke, 2016. 11. 21-én, túllépte a tájékoztatási (75 μg/m3), 2016. 11. 22-én pedig a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3).

· Ingyen tanulnak kódolni az informatika tanárok
[2016.11.23.]
Mintegy 450 informatika tanárnak kell programozást oktatnia a jelentős változásokat hozó, augusztus végén elfogadott új szakképzési kerettanterv szerint. Konkrét tananyag híján azonban a felkészülés szinte lehetetlen feladatnak tűnt, végül a közel ötezer szakgimnáziumi diákot érintő problémára a NetAcademia kínált konstruktív megoldást.

· TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya
[2016.11.23.]
’’Nincs is annál jobb érzés’’, amikor gyermekünk hazajön az óvodából, iskolából és felfedezünk rajta valamilyen drágalátos nyavalyát… Például tetűt, körömgombát vagy uszodaszemölcsöt. Ha pár ilyenen túlesik a család, akkor előbb-utóbb felmerül a megelőzés kérdésköre.

· Így hat ránk a „mosoly-glória” effektus
[2016.11.23.]
A szociológiában jól ismert jelenség az úgynevezett glória-hatás: ha valaki rendelkezik valamilyen pozitív vonással, az kihat az általános megítélésére is. A mosolyunk, a fogsorunk állapota pedig már a rólunk kialakuló első benyomásnak is része. Hogy mennyire, arról egy friss kutatás eredményei árulkodnak.

· 31 milliárdot költünk csak játékokra a karácsonyi szezonban
[2016.11.22.]
A karácsonyi szezonban átlagosan 7550 forint értékben kerül gyermekeknek szánt ajándék a kosárba, a top termékek a társas- és kreatív játékok, valamint a babák. Ebben az időszakban az éves eladások 60 százaléka realizálódik a REGIO JÁTÉK eladási statisztikái szerint – a teljes piaci forgalom így elérheti a 31 milliárd forintot is.

· Hamarosan újra Black Friday!
[2016.11.22.]
Az idei évben hivatalosan november 25-én veszi kezdetét a Black Friday kezdeményezés, ahol számos akcióval találkozhatnak a vásárlók az üzletekben és a webáruházakban.

· Szeretni kell a korosztályt, akit az ember tanít
[2016.11.22.]
Hogyan tudja egy tanár a diákjai változó körülményeiből adódó, folyamatosan formálódó igényeit, érdeklődését felmérni, követni? 1991 óta létezik Magyarországon a magyar közoktatás napja, amelynek célja a magyar közoktatás valós megítélésének elősegítése. 15 éve minden évben november 22-e az a nap, amikor nagyobb teret kap az oktatásról szóló társadalmi párbeszéd.

· Pálinkanap a Sóstói Múzeumfaluban
[2016.11.22.]
Pálinkanap – gasztronómiai élmények, látvány disznóvágás, kulturális, szórakoztató és hagyományőrző programok – várják az érdeklődő nagyközönséget a Sóstói Múzeumfaluban 2016. november 26-án.

· Adventi Forgatag, Nyíregyháza Kossuth téri programok
[2016.11.21.]
A karácsonyvárás, a szeretet ünnepére történő lelki felkészülés jegyében a hagyományokhoz híven az idei évben is ünnepi hangulatot teremtő karácsonyi, vásári forgatag várja Nyíregyháza főterén a helyi lakosokat és a megyeszékhelyre érkezőket 2016. november 25. és 2017. január 1. között.

· Magyarország bakancslistája
[2016.11.21.]
Bálnákkal úszni, maratont futni, bungee jumping, ejtőernyőzés, sarki fény nézés. Tipikus dolgok bakancslistákról. De vajon hogy nézne ki Magyarország bakancslistája? Mire vágynak az emberek?

· A helyi közösségek döntik el!
[2016.11.18.]
A helyi közösség döntheti el, hova kerüljön a karácsonyi támogatás. Egy kisvárdai és egy mátészalkai kórház, valamint egy nyíregyházi védőnői szolgálat is esélyes a K&H gyógyvarázs területi pályázatán.

· A gyermekek jogainak világnapján
[2016.11.18.]
Minden év november 20-án azoknak a jogaiért emelünk szót, akik társadalmunk egyik legkiszolgáltatottabb rétegét alkotják, egyszersmind társadalmunk jövőjét jelentik: a gyermekek. Jogaikat még manapság is számos veszély fenyegeti, amelyek közül talán az egyik legrejtettebb az a tudattompító gyógyszerezés, amelyet a segítség köntösébe burkolva végeznek.

· Újabb láthatósági zebra Nyíregyházán
[2016.11.18.]
Újabb „láthatósági” zebrák felfestése valósult meg és új gyalogátkelőhelyek is épülnek Nyíregyházán. November 18-án délelőtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola kisdiákjai közösen szórták fel az iskola mellett lévő gyalogátkelőhelyre a fényvisszaverő gyöngyöket.

· Környezeti tanácsadással a hulladékok csökkentéséért
[2016.11.18.]
A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagszervezetei kereken hatvan akciót szerveznek november 19-27. között az Európai Hulladékcsökkentési Héten. A kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás, minél több önkéntes bevonásával.

· Megyénkben több mint 141 tonna élelmiszert adományoztak
[2016.11.17.]
Megduplázza a jótékony célra gyűjtött élelmiszerek mennyiségét a Tesco. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már 4 áruházban működik élelmiszer-mentő program.

· Őrzők: Közösen a természet védelméért
[2016.11.17.]
A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa „Őrzők” című közös kiállítása a természet sokszínűségéről, a természetvédelem ezer arcáról és a természetért harcolók mindennapos küzdelméről szól.

· Bőrrel érintkező termékeket vizsgált a hatóság
[2016.11.17.]
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei 72 olyan terméket vizsgáltak meg amelyek az emberi bőrrel gyakran, tartósan vagy szorosan érintkeznek.

· Nem tudni mennyire eredményesek az onkológiák
[2016.11.16.]
Az onkológiák eredményességi mutatóinak közzétételét szorgalmazza a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke. Az orvostársaság több mint ötszáz szakorvos részvételével a napokban tartja országos kongresszusát Budapesten.

· Teljes biztonsággal megelőzhető a méhnyakrák
[2016.11.16.]
Hazánkban évente körülbelül 1200-1400 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, ezek mintegy 1/3-a halálos kimenetelű. Az Európai Unióban évente 60 ezer nőnél állapítanak meg méhnyakrákot, és 30 ezer nő hal meg ebben a betegségben.

· Láss a polcok mögé!
[2016.11.16.]
Útjára indult a Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítása. Baktalórántházán az E-misszió Egyesület és a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola szervezi a kiállítást az iskola aulájában.

· 90 éves fennállását ünnepelte a Tiszabercel ÖTE
[2016.11.15.]
A múlt hét végén fennállásának 90. évfordulóját ünnepelte a Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

· Együttműködés megállapodás a LEGO Manufacturing Kft. a Nyíregyházi Egyetem között
[2016.11.14.]
Ünnepélyes keretek között aláírták hétfőn azt az együttműködési megállapodást, amely formalizálja és szorosabbra fűzi a LEGO Manufacturing Kft. és a Nyíregyházi Egyetem közös munkáját.

Januárban kérhetik a támogatás kifizetését a fiatal gazdák - indexkelet.hu

Januárban kérhetik a támogatás kifizetését a fiatal gazdák

2012.01.23.

A fiatal mezőgazdasági termelők 2012. január 1-31. között kérhetik támogatásaik kifizetését. A támogatási összeg 90, illetve 10%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtási feltételeiről a megjelent MVH közleményekben olvashatunk– tájékoztat a Magyar Agrárkamara felhívásában.

A fiatal mezőgazdasági termelők támogatásával kapcsolatban mind a 2007-ben, mind pedig a 2009-ben támogatási kérelmet benyújtó és támogatást elnyert fiatal gazdálkodók nyújthatnak be kifizetési kérelmet.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 178/2011. (XII.20.) és a 179/2011. (XII.20.) számú MVH közleménye tartalmazza a támogatás 90 (2009 évben támogatási kérelmet benyújtók), illetve 10 százalékos (2007-ben támogatási kérelmet benyújtók) részének kifizetésére vonatkozó feltételeket és formanyomtatványokat.

A fiatal gazdák mindkét esetben postai úton 2012. január 1-31. között juttathatják el kifizetési kérelmüket a közlemény mellékletében lévő formanyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez.

2007. évben támogatási kérelmet benyújtókra vonatkozó főbb tudnivalók

A támogatási összeg fennmaradó 10%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására legkésőbb a támogatási határozat kézhezvételétől számított ötödik év első kifizetési időszakában kerülhet sor. A 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet módosítását követően (a 123/2011 (XII. 21.) VM rendelet módosította) a 2008. évben támogatási határozatot kapott ügyfelek esetében a kifizetési kérelmet legkésőbb a 2013. január 1. és 31. közötti kifizetési kérelembenyújtási időszakban kell benyújtani az MVH-hoz.

A támogatási összeg fennmaradó 10%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására azon ügyfél jogosult, aki:
- üzemének méretét 2011. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte;
- az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében szervezett kötelező képzésen részt vett, és azt elvégezte.

Mivel a 90, illetve a 10 százalékos támogatási összeg kifizetésének igénylésére más és más szabályok, elvárások vonatkoznak, az érintettek feltétlenül tanulmányozzák az MVH honlapján is olvasható közleményeket!

2009. évben támogatási kérelmet benyújtókra vonatkozó főbb tudnivalók

Azon ügyfelek, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2011. július 31. után emelkedett jogerőre, a 2011. október 1. és 31. közötti benyújtási időszak az első kifizetési időszaknak minősül. Ezen ügyfelek legkésőbb a másodikként ténylegesen megnyíló kifizetési időszak végéig, azaz 2012. január 1-31. között kötelesek a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha azt:
- nem a rendszeresített nyomtatványon, vagy
- nem a megadott határidőben nyújtották be, vagy
- a kérelmező ügyfél nem rendelkezik regisztrációs számmal vagy a kérelemmel egyidejűleg sem nyújtott be az intézkedésben való részvételhez szükséges, regisztrációs szám megállapítására alkalmas kérelmet, vagy
- nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy
- a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha
- a kérelem főlapját a kérelmező eredeti aláírásával nem hitelesítette.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet abban az esetben is, ha a KKV-kód a kérelmező mulasztása miatt nem szerepel az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált adatok között.

További fontos tudnivaló

Mind a 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet, mind pedig a 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülő ügyfelek tekintetében új szabályozással egészült ki: Így a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülő ügyfél a mezőgazdasági üzem vezetésébe közreműködőt vonhat be. A közreműködő bevonásának tényét teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni és az okirat másolatát a közreműködő bevonásának kezdetétől számított 8 munkanapon belül meg kell küldeni az MVH részére.
Amennyiben az ügyfél a mezőgazdasági üzem vezetésébe már korábban közreműködőt vont be, akkor legkésőbb 2012. február 28-ig kell a teljes bizonyító erejű magánokirat másolatát az MVH részére megküldeni.
A módosítás értelmében ezen túl a mezőgazdasági üzem személyes vezetésének minősül a támogatásra jogosult ügyfél általi személyes vezetés és a közreműködő bevonásával történő üzemvezetés is.

A támogatás igénybevételére vonatkozó MVH közlemények az alábbi linkeken érhetők el:

www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1792011
www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk1782011
www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk42012

Forrás: MANyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény
· Tájékoztatás - ügyfélfogadási rend
· Szervezetfejlesztés a nyíregyházi önkormányzatánál
· Ügyfélfogadási rend változása
· Demostráció miatt félpályás útlezárások!

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni
· Húszezer embert várnak a fesztiválra

TÉNYKÉP
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Küzdelmes meccseken dőltek el a bajnoki címek
· Mindenki győztes volt, aki rajthoz állt!
· Közös sportvetélkedő szülőkkel, nevelőkkel
· Öregharcosok színvonalas tornája
· Régi-új szponzor a kosarasoknál
· Teremlabdarúgó tornák Nyíregyházán
· Remekül szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói
· Széles mosoly az arcukon, érem a nyakukban
· Együttműködési megállapodást írtak alá
· Itthon is győzni szeretnének
· Hétközi fordulók a MOL Ligában
· Mindenki győztesként távozott!
· Fogyatékkal élők megyei sporttalálkozója
· Vasévfordulós sporttalálkozó hazai sikerekkel
· Jöhet a revans!
· Magyarország Svájc VB-selejtező
· 65. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója
· Aerobik Magyar Kupa a Continentál Arénában
· Európa velünk futott
· Közel ezer gyerek sportolt együtt Nyíregyháza legújabb Arénájában
· A Sport Legyen a Tied" nyíregyházi rendezvénye
· Előre is bizalmat szavaz a jubiláló támogató
· Diákolimpiai megyei és országos versenyek
· Adottak a feltételek az előre lépésre
· Teljes a Debreceni Hoki Klub felnőtt kerete
· Zöld asztalnál remekeltek rendőreink!
· Amit eddig nem tudtunk az érmekről
· Hajnali fél háromkor jöttek a magyarok!

KÖRNYEZETÜNK
· Segítve tanuljunk, segítve tapasztaljunk!
· Rotary Mikulás–nap a Múzeumban
· Energy Globe Magyarország pályázat
· Egy hét a hulladékcsökkentés jegyében
· Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések az ünnepek előtt
· Másokon segíteni jó!
· Biztonságosan készüljünk az ünnepekre!
· Tetőszigeteléssel 25 százalékkal is csökkenthetjük a hőveszteséget
· Kelet-Magyarországon folytatódott a vállalkozások digitális felzárkóztatása
· Új lehetőségek a rákdiagnosztikában
· Karácsonyi adománygyűjtő akció
· Lakossági Tájékoztató levegőminőségről, időjárásról
· Ingyen tanulnak kódolni az informatika tanárok
· TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya
· Így hat ránk a „mosoly-glória” effektus
· 31 milliárdot költünk csak játékokra a karácsonyi szezonban
· Hamarosan újra Black Friday!
· Szeretni kell a korosztályt, akit az ember tanít.”
· Pálinkanap a Sóstói Múzeumfaluban
· Adventi Forgatag, Nyíregyháza Kossuth téri programok
· Magyarország bakancslistája
· A helyi közösségek döntik el!
· A gyermekek jogainak világnapján
· Újabb láthatósági zebra Nyíregyházán
· Környezeti tanácsadással a hulladékok csökkentéséért
· Megyénkben több mint 141 tonna élelmiszert adományoztak
· Őrzők: Közösen a természet védelméért
· Bőrrel érintkező termékeket vizsgált a hatóság
· Nem tudni mennyire eredményesek az onkológiák
· Teljes biztonsággal megelőzhető a méhnyakrák
· Láss a polcok mögé!
· 90 éves fennállását ünnepelte a Tiszabercel ÖTE
· Együttműködés megállapodás a LEGO Manufacturing Kft. a Nyíregyházi Egyetem között

KÉKFÉNY
· A 13. büntetését várhatja az ittasan vezető!
· Gyalogost ütött el Napkoron
· Gyorsított eljárások a Járásbíróságon!
· Vádemelés egy cigaretta csempész bűnszervezet tagjai ellen
· Lezárt ügy: emberölés kísérlete egy nyíregyházi parkolóban
· Nyeremény ígéretével mobiltelefonon hívják a kiszemelt áldozatot
· A polgármester az előírtnál kevesebb támogatást adott a rászorulóknak!
· Vádemelés a csengeri halálos motoros baleset miatt
· Ismét nyereménnyel kecsegtetnek a telefonos csalók!
· Családi tragédia Barabáson
· Megalázó módon erőszakoskodott családjával!
· Két hónapja nem látták az iskolában a 13 éves fiút!
· Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt
· A vonaton lopta meg az utasokat!
· Jogerősen elítélték az uzsorásokat
· Jogerősen elítélte a bíróság a rablóbandát
· Jogerős ítélet: rablás az Állomás téren
· Nem jött be a rablómese!
· Elkábította, majd kirabolta áldozatát!
· Lakodalom alatt törte fel a gépkocsikat
· Kábítószer, csempészcigi és lőfegyver Záhonynál
· Nem segített az élettársán!
· 28 millió forint értékű hamis gyermekruhát találtak a pénzügyőrök
· Kábítószer-kereskedéssel gyanúsítják
· Szemtanúkat keres a Nyíregyházi Rendőrkapitányság
· Kábítószerrel kereskedett Nyíregyházán
· Kamu síutakat szervezett!
· Előzetesben a tiszakóródi cigarettacsempészek
· Nyíregyházi lakásában árulta a tiltott szereket
· Újabb vádemelés a nyíregyházi „cégtemető” ügyében
· Rongálás miatt keressük őket
· Védett halakat fogott!

HÍREK
· Megyeszerte járt a tűzoltó Mikulás
· Megemlékezés és kiállításmegnyitó Kállay Kristóf születésének 100. évfordulójára
· Minden megyét meghódít az önkéntesség
· Advent a Sóstói Múzeumfaluban 2016. december 10.
· Köszönet az önkénteseknek
· Mikulás ünnepség a Nyíregyházi Törvényszéken
· Magyar sikerek a EuroSkills versenyen
· Az első premierre próbálnak
· Az E.ON idén is felfüggeszti az ünnepek idejére a kikapcsolást
· Komoly feladatok várnak a vállalkozókra
· Kigyulladt kombájn, leégett gépkocsi!
· Döntött, borított a szélvihar!
· Sikeres évet zár a PRIMOM Alapítvány
· Nyílt nap a Nyíregyházi Egyetemen
· Tűzoltásvezetők vizsgáztak
· Nyíregyházi Egyetem ad helyet az új fegyőrök képzésének januártól
· Felhívás az „Értékes barangolás”című vetélkedőn való részvételre
· VIDOR Fesztivál 2017. válogatás
· Péntektől látogatható az "Édes Karácsony" kiállítás - Mikulás költözik a Városházára
· Hatályon kívül helyezték!
· A tűz elől kimenekültek a lakók!
· Védelmi Bizottsági ülés Kisvárdán
· Elkezdődik a tűzifa osztás
· Ajándék lapcsánka, bögre jótékonysági célra
· Továbbra is várjuk a jelentkezőket!
· Légvezetéket szakított egy tehergépkocsi!
· Megkezdődött a határvadász-képzés második üteme
· Megkezdődtek a Függöny fel! próbái
· Fa zuhant a templom tetejére
· Főiskolai tanári kinevezést kaptak
· Nyíregyháza a Krakkói Prémium Napon
· Továbbra is kötelező a fémzárolt vetőmag használat a támogatásoknál
· Égett a ruha, dőltek a fák!
· Életet mentettek a rendőrök

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Tündérek vannak...
· Díjesővel zárt a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácott
· Karácsonyi meglepetések is várják a nézőket
· Kiváló minősítés nyolcadszor
· A háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósra emlékezett a Magyar Hollywood Tanács Nagylócon
· Versmondásra és verséneklésre hív a Váci Dunakanyar Színház
· A hagyományok ápolása Nyírbátorban
· Krúdy-emlékszoba nyílik a Jósa András Múzeumban
· Tirpák lakodalmas a Múzeumfaluban
· Rejtélyes gyilkosságok a Móricz Zsigmond Színházban
· A Zene Világnapja az Andrássy-kastélyban
· Indul a Nyíregyházi Cantemus Kórus „Zenélő Városok” kórusbérlete
· Műemlékfotók Szabolcsból - és Szíriából
· Függöny fel! Indul a színházi évad Nyírbátorban
· Megnyílt az Őszi Tárlat a Jósa András Múzeumban
· A XV. VIDOR Fesztivál díjazottjai
· Tony Curtis és Adolph Zukor emlékére
· Kilenc nap a vidámság, derű jegyében
· Megnyitották a 2016/2017-es jubileumi évadot a színházban
· Megtartották a Sirály című komédia olvasópróbáját
· Új klippel jelentkezik a Képmás zenekar
· Vége a nyárnak, újra itt a VIDOR Fesztivál
· 50. Nyirbatori Zenei Napok: augusztus12-13. programok
· XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus
· Simándy vándorkiállítás Nyírbátorban
· Kulturális csemegék, Nyírbátori Zenei Napok
· Shinto szertartás a nyíregyházi lányok sikeréért
· In memoriam Palmyra

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank