Vissza a címoldalra

2017. szeptember. 19. Kedd - Vilhelmina
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
[2017.09.19.]
A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság is bekerült a Nyíregyházi Értéktárba. Hétfőn, az Értékes Esték sorozat keretében az Apáczai Csere János Általános Iskolában ismerhették meg a megyeszékhely tűzoltóinak 133 éves múltját és értékeit az érdeklődők.

· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója
[2017.09.19.]
A 99.4 MHz-en sugárzó Sunshine FM már hallható volt az éterben 2001 és 2004 között. A lendület, a stílus, a név, a frekvencia maradt, a tulajdonosi kör, illetve a műsorkészítő stáb változott, ezzel hosszú távra stabilizálva a működést.

· A szén-monoxid-mérgezések elkerülésének kulcsa a megelőzés!
[2017.09.18.]
Amikor a fűtési szezon elkezdődik, csaknem naponta beszámol a sajtó szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetekről. Ezeknek az oka szinte kivétel nélkül az üzemeltetett gázkészülékek ellenőrzésének és karbantartásának a hiánya, a készülékhez csatlakoztatott égéstermék elvezető rendszer nem megfelelő állapota, alkalmatlansága, illetve az elégtelen levegő-utánpótlás.

· Döntőben a nyírbátori tölgy!
[2017.09.17.]
Bejutott a 13-as döntőbe a református templom-volt gimnázium, majd volt 2.sz. általános iskola között a Báthori István szobor mellett álló, 1896-ban ültetett, 2015-ben a város által védetté nyilvánított kocsányos tölgy, amelyet a védetté nyilvánítást kezdeményező civilek javaslatára a nyírbátori önkormányzat az „Év Fája” cím elnyerésére pályázott.

· Spórolás az onkológián: ne döntsenek az orvosok helyett!
[2017.09.16.]
A rákbetegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület tiltakozik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szakorvosok terápiaválasztási szabadságát korlátozó, az onkológiai kezelési lehetőségeket szűkítő terve ellen.

· A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz
[2017.09.15.]
2017. szeptember 15-én, pénteken délelőtt a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Információs Központja előtti parkban gyülekeztek azok, akik önkéntesként szerettek volna csatlakozni a Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett, országos „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” – kezdeményezéshez, melynek egyik városi gyűjtőpontja az egyetemi campuson volt.

· Tanácsok vadbalesetek megelőzésére
[2017.09.15.]
Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 13 ajánlását a vadbalestek elkerülése érdekében.

· Látogatócentrum és hópárduc kifutó építése az állatparkban
[2017.09.14.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata nettó 371,91 millió Ft, közel százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén” című pályázat megvalósítására.

· A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson
[2017.09.13.]
Második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Szabadság téren az Erdővarázs elnevezésű kétnapos családi programot. Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatták be a hétvégén a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek felelősségteljes, ugyanakkor izgalmas munkáját.

· Pangea Ökocentrum és Szálloda - ünnepélyes alapkőletétel
[2017.09.12.]
Szeptember 12-én, kedden megtörtént a Modern Városok Program keretében megvalósuló „Pangea Ökocentrum és Szálloda” beruházás ünnepélyes alapkőletétele és nyitórendezvénye Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

· 100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya
[2017.09.09.]
Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

· Távolból is segítenek a mesedoktorok
[2017.09.08.]
Szorgos csomagolásban vannak ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít.

· Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért
[2017.09.08.]
Az immáron második alkalommal megvalósuló Energy Globe Magyarország díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének hazai fordulója.

· Örökségtúra a Reformáció 500 éves emlékévében a Nyírségtől a Hajdúságig
[2017.09.07.]
Ahhoz a nagyszabású örökségvédelmi kezdeményezéshez csatlakozik az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. és a keretein belül működő Europe Direct Tájékoztató Iroda az idei utolsó örökségtúrával, amelyet a világ majdnem 50 országában, ugyanabban az időpontban vagyis a szeptember 16-i hétvégén rendeznek meg.

· Kiből lesz az erdész? akadályverseny
[2017.09.07.]
„Kiből Lesz Az Erdész?”- Erdőismereti Akadályversenyt hirdet a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Hete és Kaán Károly születésének 150. évfordulója alkalmából Nyíregyháza város felső tagozatos tanulóinak.

· Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
[2017.09.07.]
Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták a magyar élelmiszer-előállítást a figyelem középpontjába állító, idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Coop Rallyt. A COOP üzletlánc 2006 óta szervezi meg minden évben a hazai élelmiszergyártás legjobbjait bemutató rendezvénysorozatot, amely a zsűri szerint kitartó szorgalommal népszerűsíti a magyar élelmiszertermékeket.

· Egyedülálló újítás: online igényelhető a Diákhitel
[2017.09.06.]
A Diákhitel Központ 2017. szeptember 6-tól elsők között vezeti be a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló (SZEÜSZ) elektronikus aláírással történő szerződéskötést.

· Gallyazás és faápolás
[2017.09.06.]
Gallyazási és faápolási munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. és az E-ON 2017. szeptember 7-én és 8-án a Korányi Frigyes úton a Csaló köz és a Korányi Frigyes utca 223. szám között,

· Gyepszőnyeg helyreállítás a centerpályán
[2017.09.06.]
Új gyepszőnyeget kap a Városi Stadion centerpályája. A NYÍRVV Nonprofit Kft. 300 m2-en cseréli és speciális műtrágyával látja el a fűfelületet,

· Megyénkből is vannak nyertesei a K&H pályázatának
[2017.09.05.]
23 település diákjai nyertek a K&H a hátrányos helyzetűekért kulturális és sport pályázatán. Az alábbi intézmények kerültek ki nyertesként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pályázók közül:

· Azonnal kezelni kell a gyógyíthatatlan SM betegeket!
[2017.09.03.]
A betegség megállapítása után azonnal kezelni kell a sclerosis multiplexes betegeket ahhoz, hogy érdemben javítani lehessen az akár teljes fizikai és szellemi leépüléssel fenyegetett páciensek életkilátásain – hangzott el az Országos SM Napon Szolnokon.

· Tanévkezdés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
[2017.09.01.]
Szeptemberben - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában - rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekeket, hogy biztonságosan jussanak el az iskolába, valamint hazafelé. A tanév első napjától ugyanis az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége megnő.

· VIDORON a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió
[2017.09.01.]
A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 6 éve végez társadalmi szolgálatot, melynek keretében nehéz sorsú emberek mindennapjaiban nyújt segítséget. Munkájuk során sem etnikai, sem vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálnak, egyetlen szempont, hogy enyhítsék a problémákat, segítsék a mindennapok méltóságteljes megélését.

· Iskolát vált a gyermekem – Hogyan vészeljük át?
[2017.08.31.]
Nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget egy gyermek életében, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból, és mikor kerül rá sor.

· Öt műszer, amikre a gyermekkórházaknak leginkább szükségük van
[2017.08.30.]
Pulzoximéter, betegőrző monitor, infúziós pumpa, vénakereső és EKG készülék - a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési felhívásra beérkező pályázatok szerint leginkább ez az öt fontos eszköz hiányzik vagy szorul cserére a hazai gyermekkórházakban.

· Országos együttműködés az eltűntek keresésére!
[2017.08.29.]
Az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és Orlik Zoltán a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke megállapodást írtak alá.

· II. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözik
[2017.08.29.]
Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját.

· Ételek és italok, amik segíthetnek a narancsbőr ellen
[2017.08.29.]
Lássuk be, mi nők sok mindent kipróbáltunk már, hogy eltűnjön az a fránya narancsbőr. Masszázs, váltózuhany, testtekercselés… De mi a helyzet a táplálkozással és a folyadékokkal? Vajon mennyire segítenek a problémán?

· Négyezer mezőgépész hiányzik az országból
[2017.08.29.]
Drifterek, veterán és high-tech traktorok, oldtimerek és ügyességi pályák várták a hétvégén a látogatókat a Hódmezőrület 2.0-n, az ország legegyedibb összetételű autós és gépész találkozóján.

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés - indexkelet.hu

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés

2017.04.27.

A Nyíregyházi Törvényszék és a megyében működő helyi bíróságok ügyhátraléka csökkent az elmúlt évben. Ezzel együtt ésszerű határidőn belül fejezzük be az ügyeket– mondta dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke csütörtökön az összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón, amikor számot adott a bíróságok 2016. évi munkájáról.

A sajtótájékoztatón, majd az összbírói értekezleten jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Móroczné dr. Simon Angéla, az Országos Bírói Tanács tagja, dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Az elnöknő a folytatásban kitért a részletekre és számokkal, adatokkal is alátámasztotta a végzett munkát.

– A Nyíregyházi Törvényszék, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság érkezett, befejezett és folyamatban maradt peres és nemperes ügyei.
2016. évben a Nyíregyházi Törvényszékre, valamint az illetékessége alá tartozó helyi és különbíróságokra mindösszesen 81 066 ügy (peres és nemperes) érkezett, mely az országos ügyérkezés 5,9 %-a. 2016. évben mindösszesen 82 137 peres és nemperes ügy fejeződött be, amely az országos összes befejezéshez 5,8 %-a. 2016. évben 12 973 ügy maradt folyamatban amely az országos összes befejezés 4,2%-a. A törvényszékre illetve a helyi bíróságokra a 2015. –hőz képest 2016. évben kevesebb ügy érkezett, a folyamatban maradt ügyek száma év végére 2586 üggyel csökkent.

Példaértékű időszerűség

–A Nyíregyházi Törvényszék és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben az eljáró bírók összesen 7905 napot tárgyaltak, amely tárgyalási napokon összesen 27 963 ügyben jártak el.
A 2016. évben a polgári peres ügyszakban a befejezett ügyek 87,4%-a, míg a közigazgatási peres ügyszakban a befejezett ügyek 93,8%-a fejeződött be 1 éven belül.
Kimagasló a szabálysértési ügyszak által elért eredmény, ahol is a befejezett ügyek 90,9%-a, összesen 23.989 ügy 3 hónapon belül fejeződött be. A Nyíregyházi Törvényszék a „Szolgáltató Bíróság” programban is kiemelkedő eredményt ért el, a 4. helyen végzett az országos összesítésben a 2016. március 31.-ei adatok alapján (186 üggyel).
2016. január 1. napján a közigazgatási ügyek nélkül összesen 330 db 2 éven túli ügy volt a megyében, ezt csökkentettük év végére 209 db-ra, (34,%-kal kevesebb) az év eleji adatokhoz képest.
A Nyíregyházi Törvényszék I. és a II. fokú ítélkezésében is igen magas az 1 éven belül befejezett ügyek száma:
- a törvényszék I. fokon a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 89,1%-a 1 éven belül befejeződött,
- törvényszék II. fokon pedig mind a büntető peres ügyszakban a befejezett ügyek 98,6%-a, mind a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 98%-a 1 éven belül befejeződött.

Megalapozottság

–A Nyíregyházi Törvényszék illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben meghozott ítéletekkel szembeni fellebbezés aránya átlagosan 9,6%- os volt, míg a fellebbezett ügyek esetében a hatályon kívül helyezés aránya is igen alacsony volt a 2016. évben, átlagosan összesen 4,84%.
A Nyíregyházi Törvényszék I. fokú ítélkezésében is látható, hogy átlagosan az ügyek 21,3%-ában jelentettek be az ügyfelek fellebbezést. A fellebbezett ügyek esetén azonban átlagban csupán azok 5,35%-a került hatályon kívül helyezésre, amely a törvényszéki első fokú ügyek nehézségére is figyelemmel jó eredménynek tekinthető.
A magas színvonalú időszerű ítélkezés, mint stratégiai cél megvalósítása érdekében hirdette meg az OBH elnöke a „Fenntartható Fejlődés” programot 2016-ban. A program eredményeként a bírák és a bírósági alkalmazottak hatékony ítélkezése és annak támogatása miatt nőtt mind a büntető, mind a civilisztika (polgári + gazdasági) ügyszakban is a helybenhagyott ügyek száma, illetve csökkent a hatályon kívül helyezés aránya. Ezen programban a Nyíregyházi Törvényszék 7. helyen végzett az országos összesítésben.

Emberi erőforrások

–A Nyíregyházi Törvényszéken a bírák létszáma 2016. év végén 121 fő volt, az igazságügyi alkalmazottak létszámának növelésével a törvényszék összlétszáma 2016. december 31. napjára 475 főre emelkedett.

Tárgyi erőforrások

–Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett, az épületek energetikai felújítását, illetve a munkakörnyezet javítását célzó pályázatokon való részvétel kapcsán a törvényszék több beruházást is végzett a vagyonkezelésében álló épületeken.
A Nyíregyházi Törvényszék Toldi u. 1. szám alatti épületében a beszámoló évében a legnagyobb beruházás az épület energetikai és fűtéskorszerűsítése volt, ezenkívül a bejárat előtt központilag vezérelt sorompók elhelyezése is lehetővé vált (a beruházás összege 117.323.000 Ft volt).
A Toldi utcai épület bűnjelraktárának korszerűsítésére is megtörtént, amellyel lehetőség nyílt arra, hogy a bűnjeleket nagyobb, zárt helyen tároljuk.
Közvetítői szobát is kialakítottunk a bírósági közvetítés működési feltételeinek megteremtésére.
Járásbíróságaink közül több bírósági épület felújítását végeztük el. A Mátészalkai Járásbíróság épületében nyílászárók cseréje, zárófödém hőszigetelése, őrizetes váró felújítása történt meg (beruházási összeg: 95.834.000 Ft). A Fehérgyarmati Járásbíróság teljes épülete átfestésre került (7.865.0000 Ft). A Vásárosnaményi Járásbíróságon elkészült a teljes tetőhéjazat - cseréje és a zárófödém hőszigetelése (16.716.000 Ft).
Minden bírósági épületben igyekeztünk a bútorzat cseréjével és klímaberendezések felszerelésével javítani a már meglévő munkahelyi környezetet. A Bocskai utcai épület esetében a beruházás összege 20.051.000 Ft-ot tett ki.
A beruházásokra fordított összeg a törvényszék illetékességi területén összesen 257.789.000 Ft volt.

Átlátható bírósági működés

–A Nyíregyházi Törvényszék kiemelt figyelmet fordít az OBH elnöke által meghatározott integritás szabályzat betartására, az integritásalapú szervezeti működés érdekében ellátandó feladatokra: az átláthatóságra és a számon kérhetőségre, a pártatlanságra és a tisztességes eljárásra.
Az integritás alapú szervezeti működés és az ennek megfelelő dolgozói magatartás erősítése a korrupció megelőzésének és a korrupciós kockázatok mérséklésének az egyik leghatékonyabb eszköze.
Ennek érdekében 2016. augusztus 1. napjától törvényszékünknek van integritás felelőse. A korrupciós kockázatot bárki bejelentheti felé névtelenül is a bíróságunk honlapján www.nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu
Az átlátható, megismerhető működésünk az integritás része azért is, hogy láttassuk a jogkereső közönséggel, hogyan ítélkezünk.
A tárgyalások nyilvánosak, de a megye, a régió lakosaihoz a médiumokon keresztül „házhoz megyünk”. Sajtóközleményekkel tájékoztatunk, havi szinten elektronikus levélben hívjuk fel a médiumok képviselőinek figyelmét a közérdeklődésre számot tartó ügyekre.
Havonta részletesebben kommunikálunk a „Hónap témája” keretében egy-egy jogértelmezési kérdésről. INTERNET-es oldalunkon a jogszabályváltozásokról rövid, közérthető tájékoztatást adunk.

A társszervekkel való együttműködés során a törvényszék kiemelt figyelmet fordít a lehetséges integritási kockázatok felmérésére és azok elkerülésére.
A Nyíregyházi Törvényszéken, illetőleg a hozzá tartozó helyi bíróságokon jogállási összeférhetetlenséggel kapcsolatos probléma, illetve tényállás egyetlen bírósági dolgozó tekintetében sem merült fel.

Az ügyfelekért

–Az ügyfelek legtöbbször a bíróságok elérhetőségét, a félfogadások időpontját keresik a honlapunkon. Ezek a törvényszék honlapján kiemelt helyen kerültek megjelenítésre. A honlap ezen felül tartalmazza az aktualitásokat, valamint a kiemelt stratégiai célok megvalósítását szolgáló információkat.
Ügyfélbarát a törvényszék internetes honlapján elhelyezett részletes tájékoztatás az ügyfelek részére a bírósághoz hozzáférés különböző módjairól, egyes esetekben (pl. civil szervezetek átalakulása) iratmintákkal is segítve az eljárásokat.
A tanúgondozói tevékenységről szóló, 2016. január 1. napján hatályba lépett elnöki szabályzatnak köszönhetően eredményes a tanúgondozói tevékenység a törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon, amely megkönnyíti az ügyfelek hozzáférését a bírósághoz.
A panasznapi időpont foglalási naptár létrehozása és az ehhez kapcsolódó eljárás lehetővé teszi az ügyfelek számára azt, hogy előzetesen egyeztetett időpontban vegyék igénybe ezt a bírósági szolgáltatást (jelenleg telefonon, de folyamatban van az INTERNET oldal fejlesztése).
A Nyíregyházi Törvényszéken ügyfélbarát megoldásként, ún. „Jó gyakorlatként” célirányos nyomtatványminta, jegyzőkönyvminta készült, továbbá tájékoztató anyag az esetlegesen csatolandó okiratokról, a felveendő jegyzőkönyvekhez, kérelmekhez szükséges beadványok tartalmáról. Ezek a törvényszék INTERNET oldalán megtalálhatóak.
A törvényszék Nyíregyháza, Bocskai u. 2. és Toldi u. 1. szám alatti épületében nyílt wifi hálózat került kiépítésre, ami elsősorban az ügyfelek és jogi képviselők információhoz hozzáférését szolgálja. A Nyíregyházi Törvényszék valamennyi épületben, illetőleg kezelőirodájában az ügyfeleink az elégedettségmérés kérdőíveihez hozzáférnek. Ezen kitöltött adatlapok feldolgozása és értékelése, valamint a megjelenő javaslatok megvalósíthatóságának vizsgálata negyedévente megtörténik.
A leadott kérdőívek alapján megállapítható, hogy az ügyfelek a „kiváló – jó és megfelelő” minősítéssel értékelték a bíróságok ügyfélkezelését, az ügyintézés során a kezelőirodák dolgozóinak munkájával elégedettek voltak.

Tervek, célkitűzések 2017. évre

Az elnöknő befejezésképpen kitért a 2017-es év legfontosabb feladataira, tervekre, célkitűzésekre:
- Az ítélkezés időszerűségének, színvonalának javítása
- Az új eljárási kódexek alkalmazására való felkészülés
- Az instruktori és mentori tevékenység helyi szabályzatának megalkotása, a mentorbírói lista létrehozása,
- Ügyfélcentrum kialakítása,
- A közérthető kommunikáció fokozása, képzés, a külső kommunikáció intenzívebbé tétele,
- Vathy Ákos Díj alapítása a Fővárosi Törvényszékkel együttműködésben
- Emelt szintű orvosi szűrővizsgálat a bírák és az igazságügyi alkalmazottak részére

Nyíregyházi Törvényszék kitűnő mutatókkal rendelkezik!

Dr. Handó Tünde a sajtótájékoztatón a hozzászólását azzal kezdte: – az a kívánatos, hogy amikor az ügyfelek a bírósághoz fordulnak, mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a bíróságokon rend, nyugalom és biztonság uralkodik. Az itt dolgozók és az ügyfelek fizikailag is legyenek biztonságban, az ügyek pedig olyan helyre kerüljenek, ahol azt a jogszabályok szerint oldják meg. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a bíróságok ne csak szolgalelkűen alkalmazzák az írott jogot, hanem méltányosságot is tudjanak gyakorolni, hiszen a kettő együtt a jog igazi művészete. Ezért olvasta örömmel a Nyíregyházi Törvényszék bejáratánál elhelyezett jelmondatot Cicerotól: „Summum ius summa iniuria”.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében számos statisztikai adattal támasztotta alá azt, hogy a Nyíregyházi Törvényszék az országos összehasonlításban kitűnő mutatókkal rendelkezik az egy éven belül befejezett ügyek, valamint a két éven túli ügyek csökkentése terén.

Dr. Móroczné dr. Simon Angéla röviden számot adott az Országos Bírói Tanács tavalyi tevékenységéről.

Dr. Balla Lajos az ítélőtábla és a törvényszék vonatkozásában elmondta, hogy az ügyek kb. negyedét kapják Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből, ahol véleménye szerint jó színvonalú, kiegyensúlyozott ítélkezés folyik.

Fullajtár AndrásNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
· Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én
· Jövő hétvégén végső összecsapás
· 10 érem Székesfehérvárról
· A dobogó harmadik fokán
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna
· Megkezdődött a küzdelmek sora a sóstói strandfoci fesztiválon
· Újra Hübner Amatőr Strandröplabda verseny Nyíregyháza belvárosában
· Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
· Kispályások nagy díjkiosztója
· Szabolcsi tűzoltók focistái aranyat érnek!
· Dobogós helyen végeztek megyénk sportolói az Országos Atlétikai Döntőn
· Jótékonyság Nyíregyházán: licitáljon, hogy segíthessen a Down-szindrómás gyerekeken!
· Sportos hétvégén van túl a MARSO Kft.

KÖRNYEZETÜNK
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója
· A szén-monoxid-mérgezések elkerülésének kulcsa a megelőzés!
· Döntőben a nyírbátori tölgy!
· Spórolás az onkológián: ne döntsenek az orvosok helyett!
· A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz
· Tanácsok vadbalesetek megelőzésére
· Látogatócentrum és hópárduc kifutó építése az állatparkban
· A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson
· Pangea Ökocentrum és Szálloda - ünnepélyes alapkőletétel
· 100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya
· Távolból is segítenek a mesedoktorok
· Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért
· Örökségtúra a Reformáció 500 éves emlékévében a Nyírségtől a Hajdúságig
· Kiből lesz az erdész? akadályverseny
· Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
· Egyedülálló újítás: online igényelhető a Diákhitel
· Gallyazás és faápolás
· Gyepszőnyeg helyreállítás a centerpályán
· Megyénkből is vannak nyertesei a K&H pályázatának
· Azonnal kezelni kell a gyógyíthatatlan SM betegeket!
· Tanévkezdés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· VIDORON a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió
· Iskolát vált a gyermekem – Hogyan vészeljük át?
· Öt műszer, amikre a gyermekkórházaknak leginkább szükségük van
· Országos együttműködés az eltűntek keresésére!
· II. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözik
· Ételek és italok, amik segíthetnek a narancsbőr ellen
· Négyezer mezőgépész hiányzik az országból

KÉKFÉNY
· Ne dőljenek be a telefonos csalóknak!
· Elítélték a halálos balesetet okozó buszsofőrt
· Ítélet született a volt polgármester ügyében
· Bosszút állt a kutyáján, elvágta a nyakát!
· Egy 13 éves fiú késelt meg egy 17 évest!
· Kétmilliót vonaton, 25 ezret biciklivel
· Pénztárcát lopott egy nyíregyházi bevásárlóközpontból
· Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kislányát leforrázó nőt
· A kábítószer beszerzése után lebukott a kereskedő
· Kábítószerrel kereskedtek Nyíregyházán
· Bántalmazta és kirabolta az idős asszonyt!
· Ittasan vezette ismerőse autóját – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték
· Bódultan készültek szilveszterre
· Hat év bujkálás után kapták el a nyírbátori rendőrök!
· Kilenc év fegyház rablásért
· Előzetesben a vasmegyeri úttesten késsel hadonászó rabló
· Pénzhamisítókat fogtak el Baktalórántházán
· Rablás, testi sértés és garázdaság miatt vették őrizetbe
· Elfogták a Nyíregyházán kábítószerrel kereskedőket
· Gépkocsival a kerítést kidöntve a ház falának ütközött a fiatalkorú!
· Megszúrta és az úttesten sorsára hagyta!
· Rablás egy nyíregyházi parkban
· Prostitúcióra kényszerítették a fiatal lányt a magyi család tagjai
· Zsákmány nélkül távoztak a tiszadadai betörők!
· Körözött gépkocsi a barabási határátkelőn
· Egy 28 éves nagyari férfi vesztette életét a balesetben!
· Elfogások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Letartóztatták a testvérét megszúró tiszavasvári nőt

HÍREK
· Kigyulladt az étterem konyhája
· V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság
· Magasból mentési gyakorlat Kőlaposon
· Cserediákok érkeztek Nyíregyházára
· Három személygépkocsi gyulladt ki!
· Pálinka, szilva, fesztivál...Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt
· Hármas karambol a 41-es főúton
· Balestek sérültekkel, kigyulladt dohányszárító
· A Váci Színházban léphetnek fel a VersFesztivál versenyzői
· EDEN-győztes a templomút!
· Sikerrel zárult a 12. Coop Rally
· Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
· Finn módszeres” ellenőrzést tartottak
· A tűzoltók kezdték meg az újraélesztést
· Támogatás közösségi komposztáláshoz
· Helyismereti foglalkozás az Egészségügyi karon
· Mestereket avattak a kamarában
· Adózz az egészségedért!
· Baleset, tüzesetek
· Új műtőlámpa és műtőasztala Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályán
· Lehasadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak
· Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán
· II. Közfoglalkoztatási Kiállítás Nyíregyházán
· Nagyfelületű kátyúzás a Szabadság téren
· Negyedével többen jelentkeztek ipari képzésre
· Négyen sérültek meg egy nyírbátori balesetben
· TISPOL ellenőrzés megyénkben
· Dobogós helyezés a szatmárnémeti lépcsőfutón
· Négy baleset, négy sérült, tüzesetek

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank