Vissza a címoldalra

2017. május. 26. Péntek - Fülöp,
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó
[2017.05.23.]
Hálaadó szentmisével és a világ magyarságának összefogását jelképező harang felszentelésével zárult a Szegedi Dómban vasárnap a VII. Magyar Világtalálkozó, amely nyolc napon át tartott.

· Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?
[2017.05.23.]
Az érelmeszesedés egy érdekes fogalom. Ilyen betegség ugyanis nincs - világít rá Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő. Tudjuk, hogy meszes plakkok (csomók) le tudnak rakódni az érfalakon, és ha azok megrepednek, akkor az ott keletkező alvadék elzárhatja az eret, ha a plakk lassan nő, akkor fokozatosan beszűkíti az eret, de az erek csak úgy nem “meszesednek el”. Márpedig a fogalom ezt sugallja.

· Megújul Nyíregyházán a Városi Rendelőintézet
[2017.05.23.]
Jó ütemben halad Városi Rendelőintézet belső (volt kis SZTK) felújítása a „Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című projekt keretében. Hétfőn dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere helyszíni bejáráson tekintette meg a munkálatokat.

· Szelektív szombat
[2017.05.22.]
A hagyományokkal ellentétben idén május 27-én rendezi meg a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft., valamint Nyíregyháza Város Önkormányzata a Szelektív szombat nevű rendezvényt.

· Testvérvárosi találkozó a Mustárházban
[2017.05.22.]
A Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda idén első alkalommal rendezte meg Nyíregyháza testvérvárosainak találkozóját és a Közép-európai Ifjúsági Parlamentet Szatmárnémeti, Eperjes, Rzeszów, Nyíregyháza fiataljainak részvételével.

· Küldöttgyűlés és kitüntetések a kamarában
[2017.05.20.]
2017. május 19-én tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2016-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

· Szellőztető szökőkút a Bujtosi-tavon
[2017.05.19.]
Szellőztető úszó szökőkutat szereltek fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai Bujtosi-tó város felőli oldalán.

· Elballagtak az ovisok, szeptembertől iskola
[2017.05.19.]
Bensőséges ballagási ünnepséget rendeztek pénteken, Nyíregyházán a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagóvodájában. Az intézmény több mint kétszázhúsz óvodásai közül ezúttal mintegy 42 fő intett búcsút az itt eltölt gondtalan három évnek. Hiszen szeptembertől már nagybetűs élet első lépcsőfokára lépnek, az iskolában kell bizonyítaniuk.

· Szúnyoglárva irtás
[2017.05.19.]
Május 22-én és 23-án szúnyoglárva irtást végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Tréner Kft.

· Több ezren szenvednek tőle, de csak kevesen mesélnek róla
[2017.05.19.]
A gyulladásos bélbetegség rengeteg ember életét keseríti meg, az érintetteken kívül viszont csak kevesen vannak tisztában az IBD mozaikszó jelentésével. A május 19-i világnap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre, és közösségi elfogadást biztosítson az érintettek számára.

· Ideiglenes forgalomkorlátozás Nyíregyházán
[2017.05.18.]
A rendőrség azt javasolja, hogy a futóverseny ideje alatt a városban közlekedők a belvárost elkerülve a körutat használják.

· A természettel ismerkedtek a nyíregyházi gyerekek
[2017.05.18.]
Egész hetes programsorozattal ünnepelte a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a Madarak és Fák Napját.

· Vizes élőhelyek élővilágával ismerkedtek a nyírbátori óvodások
[2017.05.17.]
A nyírbátori Mesekert Óvoda Nyitnikék Tagóvodája óvodásai ismerősként üdvözölték Tanyik Józsefet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tagját, aki színes diaképekkel és videó filmekkel színesített előadásában mutatta be a gyerekeknek a vízi környezet élővilágát: a növényeket, az állatokat.

· A VII. Magyar Világtalálkozó, békenyilatkozat
[2017.05.17.]
A VII. Magyar Világtalálkozó második napján, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Aranyosapátiban gyűltünk össze.A magyar vidék megmaradásának és fejlődésének lehetőségeire kívánta felhívni a figyelmet a Négyeshatármenti Találkozó, ahová Kárpátaljáról, Erdélyből, Felvidékről is számos országból érkeztek vendégek.

· Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!
[2017.05.17.]
A Tesco ismét meghirdette „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson.

· Városnapok 2017. május 18-19.
[2017.05.16.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

· Még a héten várják az alkotásokat!
[2017.05.15.]
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdetett az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

· Táborok: a legfontosabb, hogy offline legyen a gyerek egy hétig!
[2017.05.15.]
Egy hónap, és itt a nyári szünet! Közel nyolcszáz táborturnus várja a csemetéket a vakáció idejére, viszont a legjobb táborok gyorsan betelnek, így érdemes már most foglalni!

· Te rá mernél kötni egy gyereket az oroszlán hátára?
[2017.05.12.]
Május 9-én a Móricz Zsigmond Színház két nagyszínpadi előadása között nem mindennapi eseménynek lehettek tanúi a színház dolgozói. A kisfiú meg az oroszlánok című gyerekeknek játszott darab díszletében Lázár Ervin figurái megszeppent és csodálkozó babákkal a hátukon tértek vissza egy sajátos fotókampány készítésére.

· Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán, emléktábla avatás
[2017.05.10.]
Látványos felvonulással vette kezdetét a szerdai közös Rendvédelmi Nap Nyíregyházán, majd a Kossuth téren dinamikus bemutatókkal folytatódott a rendvédelmi szervek szakmai napja, ahol a kiállított eszközöket is megtekinthették az érdeklődők. Emléktábla avatására is sor került a Magyar Királyi Pénzügyőrség megalakításának 150. évfordulója alkalmából.

· Mit igyunk kavitációs zsírbontás után?
[2017.05.09.]
A bőséges folyadékfogyasztás alapvető feltétele minden kavitációs zsírbontásnak. Ugyanis a zsírban tárolt és onnan felszabaduló méreganyagoktól minél gyorsabban meg kell szabadulni.

· Az idővel harcolnak a mentők, így segíthetjük őket
[2017.05.09.]
Másodperceken is múlhat egy emberélet, a mentők munkájának ezért minden lépése pontosan megtervezett koreográfia szerint történik. Kis odafigyeléssel azonban mi is komoly segítséget nyújthatunk, legyen szó akár a közlekedésről, akár a 104 vagy a 112 segélyhívó tárcsázásáról.

· Évértékelő megbeszélés a társszervek vezetőivel
[2017.05.08.]
Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökének meghívására 2017. május 8-án, immár harmadik alkalommal kerekasztal megbeszélésen vettek részt a megye társadalmi, közigazgatási és igazságszolgáltatási intézményeinek vezetői.

· Magyar Világtalálkozó (május 14-21.)
[2017.05.07.]
Határtalan összefogás értékeinkért. Balatoni szezonnyitóval kezdődik, Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik, majd Szegeden zárul a VII. Magyar Világtalálkozó. Négyeshatármenti Találkozó május 15-én Aranyosapátiban.

· Még mindig anya a szülő, apa a fő kenyérkereső
[2017.05.05.]
A magyarok 70 százaléka szerint egy anyukának legelőbb a szülés utáni 3. évben kell visszatérnie dolgozni, holott minden harmadik megkérdezett tapasztalta már, hogy negatív megkülönböztetés ér egy édesanyát álláskereséskor – derült ki a Rendi friss, anyák napi kutatásából.

· Madarak és Fák Napja az Egyetem Botanukus Kertjében
[2017.05.04.]
A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola és a Kaktusz-ház Építése Alapítvány közreműködésével kerül megrendezésre a Madarak és Fák Napja 2017. május 12-én 9 és 14 óra között.

· Tűzoltónap Kisvárdán
[2017.05.03.]
Ünnepi állománygyűlést tartott szerdán délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdán, a Városháza előtti téren.

· Vegyszeres növényvédelem
[2017.05.03.]
Május első hetében permetezik a város turisztikailag-, sport- és kulturális szempontból kiemelt területeit: Bujtosi városliget, Örökösföld, Robinson domb, erdei sétálóutak, Csaló köz, Sóstófürdő füves, ligetes területei, és a tópartok.

· Találkozás az év emlősével és madárfiókákkal a nyíregyházi Sóstói-erdőben
[2017.05.03.]
Az E-misszió Egyesület 2017 május 6-án, szombaton délelőtt madárfióka- és mogyorós pelelesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Találkozó 9:00-kor az Erdei Tornapályán.

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés - indexkelet.hu

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés

2017.04.27.

A Nyíregyházi Törvényszék és a megyében működő helyi bíróságok ügyhátraléka csökkent az elmúlt évben. Ezzel együtt ésszerű határidőn belül fejezzük be az ügyeket– mondta dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke csütörtökön az összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón, amikor számot adott a bíróságok 2016. évi munkájáról.

A sajtótájékoztatón, majd az összbírói értekezleten jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Móroczné dr. Simon Angéla, az Országos Bírói Tanács tagja, dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Az elnöknő a folytatásban kitért a részletekre és számokkal, adatokkal is alátámasztotta a végzett munkát.

– A Nyíregyházi Törvényszék, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság érkezett, befejezett és folyamatban maradt peres és nemperes ügyei.
2016. évben a Nyíregyházi Törvényszékre, valamint az illetékessége alá tartozó helyi és különbíróságokra mindösszesen 81 066 ügy (peres és nemperes) érkezett, mely az országos ügyérkezés 5,9 %-a. 2016. évben mindösszesen 82 137 peres és nemperes ügy fejeződött be, amely az országos összes befejezéshez 5,8 %-a. 2016. évben 12 973 ügy maradt folyamatban amely az országos összes befejezés 4,2%-a. A törvényszékre illetve a helyi bíróságokra a 2015. –hőz képest 2016. évben kevesebb ügy érkezett, a folyamatban maradt ügyek száma év végére 2586 üggyel csökkent.

Példaértékű időszerűség

–A Nyíregyházi Törvényszék és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben az eljáró bírók összesen 7905 napot tárgyaltak, amely tárgyalási napokon összesen 27 963 ügyben jártak el.
A 2016. évben a polgári peres ügyszakban a befejezett ügyek 87,4%-a, míg a közigazgatási peres ügyszakban a befejezett ügyek 93,8%-a fejeződött be 1 éven belül.
Kimagasló a szabálysértési ügyszak által elért eredmény, ahol is a befejezett ügyek 90,9%-a, összesen 23.989 ügy 3 hónapon belül fejeződött be. A Nyíregyházi Törvényszék a „Szolgáltató Bíróság” programban is kiemelkedő eredményt ért el, a 4. helyen végzett az országos összesítésben a 2016. március 31.-ei adatok alapján (186 üggyel).
2016. január 1. napján a közigazgatási ügyek nélkül összesen 330 db 2 éven túli ügy volt a megyében, ezt csökkentettük év végére 209 db-ra, (34,%-kal kevesebb) az év eleji adatokhoz képest.
A Nyíregyházi Törvényszék I. és a II. fokú ítélkezésében is igen magas az 1 éven belül befejezett ügyek száma:
- a törvényszék I. fokon a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 89,1%-a 1 éven belül befejeződött,
- törvényszék II. fokon pedig mind a büntető peres ügyszakban a befejezett ügyek 98,6%-a, mind a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 98%-a 1 éven belül befejeződött.

Megalapozottság

–A Nyíregyházi Törvényszék illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben meghozott ítéletekkel szembeni fellebbezés aránya átlagosan 9,6%- os volt, míg a fellebbezett ügyek esetében a hatályon kívül helyezés aránya is igen alacsony volt a 2016. évben, átlagosan összesen 4,84%.
A Nyíregyházi Törvényszék I. fokú ítélkezésében is látható, hogy átlagosan az ügyek 21,3%-ában jelentettek be az ügyfelek fellebbezést. A fellebbezett ügyek esetén azonban átlagban csupán azok 5,35%-a került hatályon kívül helyezésre, amely a törvényszéki első fokú ügyek nehézségére is figyelemmel jó eredménynek tekinthető.
A magas színvonalú időszerű ítélkezés, mint stratégiai cél megvalósítása érdekében hirdette meg az OBH elnöke a „Fenntartható Fejlődés” programot 2016-ban. A program eredményeként a bírák és a bírósági alkalmazottak hatékony ítélkezése és annak támogatása miatt nőtt mind a büntető, mind a civilisztika (polgári + gazdasági) ügyszakban is a helybenhagyott ügyek száma, illetve csökkent a hatályon kívül helyezés aránya. Ezen programban a Nyíregyházi Törvényszék 7. helyen végzett az országos összesítésben.

Emberi erőforrások

–A Nyíregyházi Törvényszéken a bírák létszáma 2016. év végén 121 fő volt, az igazságügyi alkalmazottak létszámának növelésével a törvényszék összlétszáma 2016. december 31. napjára 475 főre emelkedett.

Tárgyi erőforrások

–Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett, az épületek energetikai felújítását, illetve a munkakörnyezet javítását célzó pályázatokon való részvétel kapcsán a törvényszék több beruházást is végzett a vagyonkezelésében álló épületeken.
A Nyíregyházi Törvényszék Toldi u. 1. szám alatti épületében a beszámoló évében a legnagyobb beruházás az épület energetikai és fűtéskorszerűsítése volt, ezenkívül a bejárat előtt központilag vezérelt sorompók elhelyezése is lehetővé vált (a beruházás összege 117.323.000 Ft volt).
A Toldi utcai épület bűnjelraktárának korszerűsítésére is megtörtént, amellyel lehetőség nyílt arra, hogy a bűnjeleket nagyobb, zárt helyen tároljuk.
Közvetítői szobát is kialakítottunk a bírósági közvetítés működési feltételeinek megteremtésére.
Járásbíróságaink közül több bírósági épület felújítását végeztük el. A Mátészalkai Járásbíróság épületében nyílászárók cseréje, zárófödém hőszigetelése, őrizetes váró felújítása történt meg (beruházási összeg: 95.834.000 Ft). A Fehérgyarmati Járásbíróság teljes épülete átfestésre került (7.865.0000 Ft). A Vásárosnaményi Járásbíróságon elkészült a teljes tetőhéjazat - cseréje és a zárófödém hőszigetelése (16.716.000 Ft).
Minden bírósági épületben igyekeztünk a bútorzat cseréjével és klímaberendezések felszerelésével javítani a már meglévő munkahelyi környezetet. A Bocskai utcai épület esetében a beruházás összege 20.051.000 Ft-ot tett ki.
A beruházásokra fordított összeg a törvényszék illetékességi területén összesen 257.789.000 Ft volt.

Átlátható bírósági működés

–A Nyíregyházi Törvényszék kiemelt figyelmet fordít az OBH elnöke által meghatározott integritás szabályzat betartására, az integritásalapú szervezeti működés érdekében ellátandó feladatokra: az átláthatóságra és a számon kérhetőségre, a pártatlanságra és a tisztességes eljárásra.
Az integritás alapú szervezeti működés és az ennek megfelelő dolgozói magatartás erősítése a korrupció megelőzésének és a korrupciós kockázatok mérséklésének az egyik leghatékonyabb eszköze.
Ennek érdekében 2016. augusztus 1. napjától törvényszékünknek van integritás felelőse. A korrupciós kockázatot bárki bejelentheti felé névtelenül is a bíróságunk honlapján www.nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu
Az átlátható, megismerhető működésünk az integritás része azért is, hogy láttassuk a jogkereső közönséggel, hogyan ítélkezünk.
A tárgyalások nyilvánosak, de a megye, a régió lakosaihoz a médiumokon keresztül „házhoz megyünk”. Sajtóközleményekkel tájékoztatunk, havi szinten elektronikus levélben hívjuk fel a médiumok képviselőinek figyelmét a közérdeklődésre számot tartó ügyekre.
Havonta részletesebben kommunikálunk a „Hónap témája” keretében egy-egy jogértelmezési kérdésről. INTERNET-es oldalunkon a jogszabályváltozásokról rövid, közérthető tájékoztatást adunk.

A társszervekkel való együttműködés során a törvényszék kiemelt figyelmet fordít a lehetséges integritási kockázatok felmérésére és azok elkerülésére.
A Nyíregyházi Törvényszéken, illetőleg a hozzá tartozó helyi bíróságokon jogállási összeférhetetlenséggel kapcsolatos probléma, illetve tényállás egyetlen bírósági dolgozó tekintetében sem merült fel.

Az ügyfelekért

–Az ügyfelek legtöbbször a bíróságok elérhetőségét, a félfogadások időpontját keresik a honlapunkon. Ezek a törvényszék honlapján kiemelt helyen kerültek megjelenítésre. A honlap ezen felül tartalmazza az aktualitásokat, valamint a kiemelt stratégiai célok megvalósítását szolgáló információkat.
Ügyfélbarát a törvényszék internetes honlapján elhelyezett részletes tájékoztatás az ügyfelek részére a bírósághoz hozzáférés különböző módjairól, egyes esetekben (pl. civil szervezetek átalakulása) iratmintákkal is segítve az eljárásokat.
A tanúgondozói tevékenységről szóló, 2016. január 1. napján hatályba lépett elnöki szabályzatnak köszönhetően eredményes a tanúgondozói tevékenység a törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon, amely megkönnyíti az ügyfelek hozzáférését a bírósághoz.
A panasznapi időpont foglalási naptár létrehozása és az ehhez kapcsolódó eljárás lehetővé teszi az ügyfelek számára azt, hogy előzetesen egyeztetett időpontban vegyék igénybe ezt a bírósági szolgáltatást (jelenleg telefonon, de folyamatban van az INTERNET oldal fejlesztése).
A Nyíregyházi Törvényszéken ügyfélbarát megoldásként, ún. „Jó gyakorlatként” célirányos nyomtatványminta, jegyzőkönyvminta készült, továbbá tájékoztató anyag az esetlegesen csatolandó okiratokról, a felveendő jegyzőkönyvekhez, kérelmekhez szükséges beadványok tartalmáról. Ezek a törvényszék INTERNET oldalán megtalálhatóak.
A törvényszék Nyíregyháza, Bocskai u. 2. és Toldi u. 1. szám alatti épületében nyílt wifi hálózat került kiépítésre, ami elsősorban az ügyfelek és jogi képviselők információhoz hozzáférését szolgálja. A Nyíregyházi Törvényszék valamennyi épületben, illetőleg kezelőirodájában az ügyfeleink az elégedettségmérés kérdőíveihez hozzáférnek. Ezen kitöltött adatlapok feldolgozása és értékelése, valamint a megjelenő javaslatok megvalósíthatóságának vizsgálata negyedévente megtörténik.
A leadott kérdőívek alapján megállapítható, hogy az ügyfelek a „kiváló – jó és megfelelő” minősítéssel értékelték a bíróságok ügyfélkezelését, az ügyintézés során a kezelőirodák dolgozóinak munkájával elégedettek voltak.

Tervek, célkitűzések 2017. évre

Az elnöknő befejezésképpen kitért a 2017-es év legfontosabb feladataira, tervekre, célkitűzésekre:
- Az ítélkezés időszerűségének, színvonalának javítása
- Az új eljárási kódexek alkalmazására való felkészülés
- Az instruktori és mentori tevékenység helyi szabályzatának megalkotása, a mentorbírói lista létrehozása,
- Ügyfélcentrum kialakítása,
- A közérthető kommunikáció fokozása, képzés, a külső kommunikáció intenzívebbé tétele,
- Vathy Ákos Díj alapítása a Fővárosi Törvényszékkel együttműködésben
- Emelt szintű orvosi szűrővizsgálat a bírák és az igazságügyi alkalmazottak részére

Nyíregyházi Törvényszék kitűnő mutatókkal rendelkezik!

Dr. Handó Tünde a sajtótájékoztatón a hozzászólását azzal kezdte: – az a kívánatos, hogy amikor az ügyfelek a bírósághoz fordulnak, mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a bíróságokon rend, nyugalom és biztonság uralkodik. Az itt dolgozók és az ügyfelek fizikailag is legyenek biztonságban, az ügyek pedig olyan helyre kerüljenek, ahol azt a jogszabályok szerint oldják meg. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a bíróságok ne csak szolgalelkűen alkalmazzák az írott jogot, hanem méltányosságot is tudjanak gyakorolni, hiszen a kettő együtt a jog igazi művészete. Ezért olvasta örömmel a Nyíregyházi Törvényszék bejáratánál elhelyezett jelmondatot Cicerotól: „Summum ius summa iniuria”.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében számos statisztikai adattal támasztotta alá azt, hogy a Nyíregyházi Törvényszék az országos összehasonlításban kitűnő mutatókkal rendelkezik az egy éven belül befejezett ügyek, valamint a két éven túli ügyek csökkentése terén.

Dr. Móroczné dr. Simon Angéla röviden számot adott az Országos Bírói Tanács tavalyi tevékenységéről.

Dr. Balla Lajos az ítélőtábla és a törvényszék vonatkozásában elmondta, hogy az ügyek kb. negyedét kapják Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből, ahol véleménye szerint jó színvonalú, kiegyensúlyozott ítélkezés folyik.

Fullajtár AndrásNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni
· Húszezer embert várnak a fesztiválra

TÉNYKÉP
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
· Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
· Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
· Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
· Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
· Győzelem a Szekér László Emléktornán
· Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
· Bronzérem a Mini Kupáról
· Több mint ezer gyermek focizik azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában
· Hatházi Dóra Pozsonyban
· Ülőröplabda Magyar Bajnoki Döntő Nyíregyházán
· Fölényesen nyert a listavezető U12-es csapat
· III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny
· Helebrandt Máté megvédte a bajnoki címét!
· Továbbra is élen az U19
· Cél a bajnoki cím megvédése
· Bozsikos labdarúgó mérkőzések és Vollé2020 Röpsuli
· Junior kosárdöntő Debrecenben
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· 100 mellen döntős Szurovcsák Ivett
· Új egyéni csúccsal a döntőben
· Szurovcsák Ivett: cél a Vb szint
· Második Szabó Lili a válogatottal
· 119. Úszó OB Debrecenben
· Továbbra is a tabella élén
· Grassroots labdarúgó torna Nyíregyházán
· FETI-VIZIG Futóverseny Tiszabercelen
· Bozsik eredmények a hétvégéről
· Eb-selejeztőre készül Szabó Lili

KÖRNYEZETÜNK
· Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó
· Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?
· Megújul Nyíregyházán a Városi Rendelőintézet
· Szelektív szombat
· Testvérvárosi találkozó a Mustárházban
· Küldöttgyűlés és kitüntetések a kamarában
· Szellőztető szökőkút a Bujtosi-tavon
· Elballagtak az ovisok, szeptembertől iskola
· Szúnyoglárva irtás
· Több ezren szenvednek tőle, de csak kevesen mesélnek róla
· Ideiglenes forgalomkorlátozás Nyíregyházán
· A természettel ismerkedtek a nyíregyházi gyerekek
· Vizes élőhelyek élővilágával ismerkedtek a nyírbátori óvodások
· A VII. Magyar Világtalálkozó, békenyilatkozat
· Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!
· Városnapok 2017. május 18-19.
· Még a héten várják az alkotásokat!
· Táborok: a legfontosabb, hogy offline legyen a gyerek egy hétig!
· Te rá mernél kötni egy gyereket az oroszlán hátára?
· Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán, emléktábla avatás
· Mit igyunk kavitációs zsírbontás után?
· Az idővel harcolnak a mentők, így segíthetjük őket
· Évértékelő megbeszélés a társszervek vezetőivel
· Magyar Világtalálkozó (május 14-21.)
· Még mindig anya a szülő, apa a fő kenyérkereső
· Madarak és Fák Napja az Egyetem Botanikus Kertjében
· Tűzoltónap Kisvárdán
· Vegyszeres növényvédelem
· Találkozás az év emlősével és madárfiókákkal a nyíregyházi Sóstói-erdőben

KÉKFÉNY
· Vádemelés a tímári rabló ellen
· Előzetesben a tiszaszentmártoni rablók
· Letartóztatták az örökösföldi kábítószer-kereskedőt
· Börtönbe kerülnek a dombrádi zsarolók
· Tíz év fegyházat kapott a kábítószerrel kereskedő
· Bíróság elé állították a családját éjszaka háborgató férfit
· Vádemelés emberölés miatt
· Letartóztatták az iraki embercsempészt a Mátészalkai Járásbíróságon
· Elfogták a nyíregyházi kerékpártolvajokat
· Hűtlen kezelés miatt ítélték el az egészségügyi intézményvezetőt
· Néhány percen belül elfogták az utcai rablót
· Német autókkal trükközött a kereskedő
· Körözött gépkocsik a csengersimai határátkelőhelyen
· 900 kiló borostyán és 125 ezer doboz cigaretta Záhonynál
· Forró vízbe esett az öt éves kislány!
· Eredményes volt a közvetítés!
· Fegyházbüntetés a cigaretta csempész bűnszervezet minden tagjának
· Halálra rúgta áldozatát a tiszabezdédi vádlott
· Elítélték a magát jósnőnek kiadó vádlottat
· Ittasan ültek a volánhoz húsvétkor!
· Kirabolta és bántalmazta volt élettársát
· Kartondobozokban lapult az adózatlan dohányáru
· Körözött gépkocsi Csengersimán
· Elrendelték a nyírturai emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását
· 10 év fegyházbüntetésre ítélték a nyíregyházi rablót
· Elfogták a nyírturai emberölés gyanúsítottját
· Jogerős ítélet a vállalkozót zsaroló vádlottakkal szemben
· Vádemelés a halálos kutyatámadás miatt
· Hat és fél év fegyházra ítélték a kábítószer-kereskedőt

HÍREK
· Emelési gyakorlat
· Ügyeskedő gyermeknapi program a stadionban
· Beszélő kezek - Tudományos és innovációs tehetség a megyében
· Baleset, tüzesetek, kidőlt fa
· Városi Gyermeknap Nyíregyháza, 2017. május 28.
· Gyermeknap Nagykállóban az Alma együttessel
· Európai Filmhét a Krúdy Moziban május 29-jun.2
· Katasztrófavédelmi gyermeknap
· Legyetek jók, ha tudtok! a nyíregyházi Szabadtéri Színpadon
· Közeleg a határidő!
· Vonattal ütközött egy motoros
· Nyíregyházán versenyeztek az önkéntes mentőcsoportok
· Szárhegyi Tűzoltók Napja
· Dobogós lett a szabolcsi páros
· Tüzesetek, balesetek
· Lezuhant egy vitorlázórepülő Nyíregyházán
· Mindenkinek Becsengettek! zárógála a Down Egyesület szervezésében
· Melléképület tűz, robbant a gázpalack
· Óvodások ismerkedtek a szakmával
· Újabb értékek az Értéktárba
· Mindenkit várunk a Kossuth térre!
· Kigyulladt a transzformátor
· Halálos baleset a 4-es főúton
· IV. Nyíregyházi Magyar Kard Napja
· Négy kocsi ütközött!
· Ülésezett a Polgári Védelmi Szövetség
· Tűzoltási gyakorlat Nyíregyházán
· Ünnepi Közgyűlés
· Fakivágás, forgalmi akadály!
· Méhészkedtek a tűzoltók!

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
· Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
· Indul a II. Nemzeti VERSeny
· A hónap műtárgya: borotvatartó
· Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
· Középiskolások zenei versenye
· A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
· A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
· Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
· Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
· 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház
· Irodalmi Dominó a MŰvészben
· Tíz színész egy plakáton – Függöny, fel! hamarosan!
· Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színház új főrendezője
· Nagyszínpadon a Várj, míg sötét lesz
· 1956 a Szemlében
· Karácsonyi videoklip a Képmás zenekartól
· Tündérek vannak...
· Díjesővel zárt a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácott
· Karácsonyi meglepetések is várják a nézőket

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank