Vissza a címoldalra

2017. november. 22. Szerda - Cecília
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
[2017.11.21.]
A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként.

· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
[2017.11.21.]
Kérjük a járművezetőket, hogy az útkereszteződé-
sekben ne rutinból, hanem a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően és figyelmesen közlekedjenek!


· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
[2017.11.20.]
A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a zöldhulladék szállításba bevont, családi házban élőket, hogy a zöldhulladék szállítás gyakorisága 2017. december 4-től az alábbiak szerint változik:

· „Álomút” gyermekrajzpályázat
[2017.11.16.]
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár ötödik alkalommal hirdeti meg országos gyermekrajz pályázatát „Álomút” címmel. Az elmúlt évek sikerei alapján a társaság ezúttal is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az úthoz kapcsolódik.

· Az ön háza fölött hány műhold kering?
[2017.11.16.]
Gondolta volna, hogy ma már közel nyolcezer különféle űreszköz kering a föld körül? És hogy ezek közül nem egy rendszeresen megfordul Magyarország felett is, némelyik közülük még szabad szemmel is látható az égen?

· Trófeaszemle Gúthon
[2017.11.15.]
Nyolcadik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete. A pénteki bemutatón a Zöldház előtti tó körül elhelyezve láthatták az érdeklődők a barcogás idején terítékre került bikák agancsait.

· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
[2017.11.08.]
Az Alföldi Erdőkért Egyesület 1998-ban azzal a céllal jött létre, hogy széles körben bemutassa az alföldi erdőgazdálkodást, az erdészeti szakmát, fejlessze az erdészeti kultúrát, elősegítse az erdészeti kutatást, a természet- és a környezetvédelmi célok megvalósulását.

· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
[2017.11.08.]
Közel 250 fő dolgozik a téli feladatok ellátásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hónap 10. napjától kezdődően az ország teljes területén, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is téli üzemmódra vált.

· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
[2017.11.01.]
Meghosszabbította a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az Év Széchenyi Vállalkozása Díj kitüntetés pályázati határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel. Az új határidő 2017. november 5.

· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
[2017.10.31.]
2015-ben egyedülálló módon hozta létre az úgynevezett Életmentő Konvojt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol a napokban a társ- és az együttműködő szervezetek meg is tekinthették az ebben szereplő technikai eszközöket, majd közös tájékoztatás keretében ismertették a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülést a megyei igazgatóságon.

· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
[2017.10.31.]
Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
[2017.10.31.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata október 30-ára krízismegbeszélést hívott össze. A megbeszélésre 25 szervezet, intézmény kapott meghívást, köztük a városüzemeltetés, egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények, rendvédelmi szervek képviselői.

· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
[2017.10.30.]
A „Nyíregyházi egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény felújítása” című projekt mintegy 125 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztéshez Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata további 58 millió forinttal járult hozzá.

· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
[2017.10.30.]
November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott.A baj egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
[2017.10.28.]
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak Nyíregyháza és Tiszavasvári között a 36. számú főúton az együttműködő hatóságok.

· Mindenszentek ünnepe közeledik
[2017.10.27.]
Mindenszentek és a halottak napjához közeledve a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
[2017.10.26.]
A hagyományokat ápolva az idén is megrendezte az őszi „Egészségnevelési Hetet” Nyíregyházán a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye. A színes, látványos és változatos programok viszonylag kellemes időben zajlottak október 24-és 27. között az intézmény területén, ahol a több mint kétszáz óvodás vidám hangulatban kitűnően érezte magát.

· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
[2017.10.26.]
Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra – hangzott el a Magyar Urológus Társaság pécsi országos kongresszusán.

· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla
[2017.10.25.]
Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak.

· Láthatóság = biztonság
[2017.10.25.]
Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait a balesetek megelőzése érdekében.

· Legyenek körültekintőek a tűzifa vásárlásakor!
[2017.10.25.]
Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait, hogy ne váljanak csalás áldozatává.

· Október végéig jelezhető az egyszerűsített foglalkoztatás iránti szándék
[2017.10.24.]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy október 31-ig jelenthetik be a jövő évre vonatkozó egyszerűsített foglalkoztatás iránti szándékukat, ezáltal tervezhetőbbé téve az átjárást a közfoglalkoztatás és az idénymunka között.

· Lakossági Tájékoztató: Javult a levegő minősége!
[2017.10.22.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatása szerint Nyíregyházán javult a levegő minősége.

· Lakossági tájékoztató a levegőminőségről
[2017.10.21.]
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatja Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalát, hogy a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon, 2017.10.19-én és 2017.10.20-án meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3).

· Új gyermekvédelmi intézmény épül Mátészalkán
[2017.10.20.]
Összesen hatvan gyermeknek biztosítanak az eddigieknél jobb körülményeket abban a két új gyermekvédelmi intézményben, amelyeknek alapköveit szerdán helyezték el Mátészalkán.

· Betegbiztonság növelését célzó fejlesztések a megyei kórházban
[2017.10.19.]
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 200,00 millió forint támogatást nyert, mellyel megvalósulhat az általános és speciális higiénés (pl. kézhigiénés) rendszerek fejlesztése a kórházi fertőzések megelőzése érdekében.

· Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg
[2017.10.19.]
Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.

· Internet a felhők között
[2017.10.19.]
Néhány évvel ezelőtt általános gyakorlat volt az utasszállító repülőgépeken kikapcsoltatni a mobiltelefonokat, elvágva az út közbeni kommunikáció lehetőségét. Ez azonban változóban van: már egyre több légijáraton fedélzeti wifi működik, amire az utasok is csatlakozhatnak.

· Elkezdik építeni a kórházban a parkolóházat
[2017.10.18.]
A „Jósa András Tömbkórház projekt" című, projekt utolsó láncszemeként 361 db parkolóhely befogadására alkalmas, bruttó 5050 m² beépített alapterületű, kétszintes (földszint + emelet) parkolóház kivitelezésére kerül sor Nyíregyházán a kórház területén, melyet előreláthatólag 2018 tavaszára már használatba vehetnek a kórházba érkezők.

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés - indexkelet.hu

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés

2017.04.27.

A Nyíregyházi Törvényszék és a megyében működő helyi bíróságok ügyhátraléka csökkent az elmúlt évben. Ezzel együtt ésszerű határidőn belül fejezzük be az ügyeket– mondta dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke csütörtökön az összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón, amikor számot adott a bíróságok 2016. évi munkájáról.

A sajtótájékoztatón, majd az összbírói értekezleten jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Móroczné dr. Simon Angéla, az Országos Bírói Tanács tagja, dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Az elnöknő a folytatásban kitért a részletekre és számokkal, adatokkal is alátámasztotta a végzett munkát.

– A Nyíregyházi Törvényszék, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság érkezett, befejezett és folyamatban maradt peres és nemperes ügyei.
2016. évben a Nyíregyházi Törvényszékre, valamint az illetékessége alá tartozó helyi és különbíróságokra mindösszesen 81 066 ügy (peres és nemperes) érkezett, mely az országos ügyérkezés 5,9 %-a. 2016. évben mindösszesen 82 137 peres és nemperes ügy fejeződött be, amely az országos összes befejezéshez 5,8 %-a. 2016. évben 12 973 ügy maradt folyamatban amely az országos összes befejezés 4,2%-a. A törvényszékre illetve a helyi bíróságokra a 2015. –hőz képest 2016. évben kevesebb ügy érkezett, a folyamatban maradt ügyek száma év végére 2586 üggyel csökkent.

Példaértékű időszerűség

–A Nyíregyházi Törvényszék és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben az eljáró bírók összesen 7905 napot tárgyaltak, amely tárgyalási napokon összesen 27 963 ügyben jártak el.
A 2016. évben a polgári peres ügyszakban a befejezett ügyek 87,4%-a, míg a közigazgatási peres ügyszakban a befejezett ügyek 93,8%-a fejeződött be 1 éven belül.
Kimagasló a szabálysértési ügyszak által elért eredmény, ahol is a befejezett ügyek 90,9%-a, összesen 23.989 ügy 3 hónapon belül fejeződött be. A Nyíregyházi Törvényszék a „Szolgáltató Bíróság” programban is kiemelkedő eredményt ért el, a 4. helyen végzett az országos összesítésben a 2016. március 31.-ei adatok alapján (186 üggyel).
2016. január 1. napján a közigazgatási ügyek nélkül összesen 330 db 2 éven túli ügy volt a megyében, ezt csökkentettük év végére 209 db-ra, (34,%-kal kevesebb) az év eleji adatokhoz képest.
A Nyíregyházi Törvényszék I. és a II. fokú ítélkezésében is igen magas az 1 éven belül befejezett ügyek száma:
- a törvényszék I. fokon a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 89,1%-a 1 éven belül befejeződött,
- törvényszék II. fokon pedig mind a büntető peres ügyszakban a befejezett ügyek 98,6%-a, mind a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 98%-a 1 éven belül befejeződött.

Megalapozottság

–A Nyíregyházi Törvényszék illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben meghozott ítéletekkel szembeni fellebbezés aránya átlagosan 9,6%- os volt, míg a fellebbezett ügyek esetében a hatályon kívül helyezés aránya is igen alacsony volt a 2016. évben, átlagosan összesen 4,84%.
A Nyíregyházi Törvényszék I. fokú ítélkezésében is látható, hogy átlagosan az ügyek 21,3%-ában jelentettek be az ügyfelek fellebbezést. A fellebbezett ügyek esetén azonban átlagban csupán azok 5,35%-a került hatályon kívül helyezésre, amely a törvényszéki első fokú ügyek nehézségére is figyelemmel jó eredménynek tekinthető.
A magas színvonalú időszerű ítélkezés, mint stratégiai cél megvalósítása érdekében hirdette meg az OBH elnöke a „Fenntartható Fejlődés” programot 2016-ban. A program eredményeként a bírák és a bírósági alkalmazottak hatékony ítélkezése és annak támogatása miatt nőtt mind a büntető, mind a civilisztika (polgári + gazdasági) ügyszakban is a helybenhagyott ügyek száma, illetve csökkent a hatályon kívül helyezés aránya. Ezen programban a Nyíregyházi Törvényszék 7. helyen végzett az országos összesítésben.

Emberi erőforrások

–A Nyíregyházi Törvényszéken a bírák létszáma 2016. év végén 121 fő volt, az igazságügyi alkalmazottak létszámának növelésével a törvényszék összlétszáma 2016. december 31. napjára 475 főre emelkedett.

Tárgyi erőforrások

–Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett, az épületek energetikai felújítását, illetve a munkakörnyezet javítását célzó pályázatokon való részvétel kapcsán a törvényszék több beruházást is végzett a vagyonkezelésében álló épületeken.
A Nyíregyházi Törvényszék Toldi u. 1. szám alatti épületében a beszámoló évében a legnagyobb beruházás az épület energetikai és fűtéskorszerűsítése volt, ezenkívül a bejárat előtt központilag vezérelt sorompók elhelyezése is lehetővé vált (a beruházás összege 117.323.000 Ft volt).
A Toldi utcai épület bűnjelraktárának korszerűsítésére is megtörtént, amellyel lehetőség nyílt arra, hogy a bűnjeleket nagyobb, zárt helyen tároljuk.
Közvetítői szobát is kialakítottunk a bírósági közvetítés működési feltételeinek megteremtésére.
Járásbíróságaink közül több bírósági épület felújítását végeztük el. A Mátészalkai Járásbíróság épületében nyílászárók cseréje, zárófödém hőszigetelése, őrizetes váró felújítása történt meg (beruházási összeg: 95.834.000 Ft). A Fehérgyarmati Járásbíróság teljes épülete átfestésre került (7.865.0000 Ft). A Vásárosnaményi Járásbíróságon elkészült a teljes tetőhéjazat - cseréje és a zárófödém hőszigetelése (16.716.000 Ft).
Minden bírósági épületben igyekeztünk a bútorzat cseréjével és klímaberendezések felszerelésével javítani a már meglévő munkahelyi környezetet. A Bocskai utcai épület esetében a beruházás összege 20.051.000 Ft-ot tett ki.
A beruházásokra fordított összeg a törvényszék illetékességi területén összesen 257.789.000 Ft volt.

Átlátható bírósági működés

–A Nyíregyházi Törvényszék kiemelt figyelmet fordít az OBH elnöke által meghatározott integritás szabályzat betartására, az integritásalapú szervezeti működés érdekében ellátandó feladatokra: az átláthatóságra és a számon kérhetőségre, a pártatlanságra és a tisztességes eljárásra.
Az integritás alapú szervezeti működés és az ennek megfelelő dolgozói magatartás erősítése a korrupció megelőzésének és a korrupciós kockázatok mérséklésének az egyik leghatékonyabb eszköze.
Ennek érdekében 2016. augusztus 1. napjától törvényszékünknek van integritás felelőse. A korrupciós kockázatot bárki bejelentheti felé névtelenül is a bíróságunk honlapján www.nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu
Az átlátható, megismerhető működésünk az integritás része azért is, hogy láttassuk a jogkereső közönséggel, hogyan ítélkezünk.
A tárgyalások nyilvánosak, de a megye, a régió lakosaihoz a médiumokon keresztül „házhoz megyünk”. Sajtóközleményekkel tájékoztatunk, havi szinten elektronikus levélben hívjuk fel a médiumok képviselőinek figyelmét a közérdeklődésre számot tartó ügyekre.
Havonta részletesebben kommunikálunk a „Hónap témája” keretében egy-egy jogértelmezési kérdésről. INTERNET-es oldalunkon a jogszabályváltozásokról rövid, közérthető tájékoztatást adunk.

A társszervekkel való együttműködés során a törvényszék kiemelt figyelmet fordít a lehetséges integritási kockázatok felmérésére és azok elkerülésére.
A Nyíregyházi Törvényszéken, illetőleg a hozzá tartozó helyi bíróságokon jogállási összeférhetetlenséggel kapcsolatos probléma, illetve tényállás egyetlen bírósági dolgozó tekintetében sem merült fel.

Az ügyfelekért

–Az ügyfelek legtöbbször a bíróságok elérhetőségét, a félfogadások időpontját keresik a honlapunkon. Ezek a törvényszék honlapján kiemelt helyen kerültek megjelenítésre. A honlap ezen felül tartalmazza az aktualitásokat, valamint a kiemelt stratégiai célok megvalósítását szolgáló információkat.
Ügyfélbarát a törvényszék internetes honlapján elhelyezett részletes tájékoztatás az ügyfelek részére a bírósághoz hozzáférés különböző módjairól, egyes esetekben (pl. civil szervezetek átalakulása) iratmintákkal is segítve az eljárásokat.
A tanúgondozói tevékenységről szóló, 2016. január 1. napján hatályba lépett elnöki szabályzatnak köszönhetően eredményes a tanúgondozói tevékenység a törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon, amely megkönnyíti az ügyfelek hozzáférését a bírósághoz.
A panasznapi időpont foglalási naptár létrehozása és az ehhez kapcsolódó eljárás lehetővé teszi az ügyfelek számára azt, hogy előzetesen egyeztetett időpontban vegyék igénybe ezt a bírósági szolgáltatást (jelenleg telefonon, de folyamatban van az INTERNET oldal fejlesztése).
A Nyíregyházi Törvényszéken ügyfélbarát megoldásként, ún. „Jó gyakorlatként” célirányos nyomtatványminta, jegyzőkönyvminta készült, továbbá tájékoztató anyag az esetlegesen csatolandó okiratokról, a felveendő jegyzőkönyvekhez, kérelmekhez szükséges beadványok tartalmáról. Ezek a törvényszék INTERNET oldalán megtalálhatóak.
A törvényszék Nyíregyháza, Bocskai u. 2. és Toldi u. 1. szám alatti épületében nyílt wifi hálózat került kiépítésre, ami elsősorban az ügyfelek és jogi képviselők információhoz hozzáférését szolgálja. A Nyíregyházi Törvényszék valamennyi épületben, illetőleg kezelőirodájában az ügyfeleink az elégedettségmérés kérdőíveihez hozzáférnek. Ezen kitöltött adatlapok feldolgozása és értékelése, valamint a megjelenő javaslatok megvalósíthatóságának vizsgálata negyedévente megtörténik.
A leadott kérdőívek alapján megállapítható, hogy az ügyfelek a „kiváló – jó és megfelelő” minősítéssel értékelték a bíróságok ügyfélkezelését, az ügyintézés során a kezelőirodák dolgozóinak munkájával elégedettek voltak.

Tervek, célkitűzések 2017. évre

Az elnöknő befejezésképpen kitért a 2017-es év legfontosabb feladataira, tervekre, célkitűzésekre:
- Az ítélkezés időszerűségének, színvonalának javítása
- Az új eljárási kódexek alkalmazására való felkészülés
- Az instruktori és mentori tevékenység helyi szabályzatának megalkotása, a mentorbírói lista létrehozása,
- Ügyfélcentrum kialakítása,
- A közérthető kommunikáció fokozása, képzés, a külső kommunikáció intenzívebbé tétele,
- Vathy Ákos Díj alapítása a Fővárosi Törvényszékkel együttműködésben
- Emelt szintű orvosi szűrővizsgálat a bírák és az igazságügyi alkalmazottak részére

Nyíregyházi Törvényszék kitűnő mutatókkal rendelkezik!

Dr. Handó Tünde a sajtótájékoztatón a hozzászólását azzal kezdte: – az a kívánatos, hogy amikor az ügyfelek a bírósághoz fordulnak, mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a bíróságokon rend, nyugalom és biztonság uralkodik. Az itt dolgozók és az ügyfelek fizikailag is legyenek biztonságban, az ügyek pedig olyan helyre kerüljenek, ahol azt a jogszabályok szerint oldják meg. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a bíróságok ne csak szolgalelkűen alkalmazzák az írott jogot, hanem méltányosságot is tudjanak gyakorolni, hiszen a kettő együtt a jog igazi művészete. Ezért olvasta örömmel a Nyíregyházi Törvényszék bejáratánál elhelyezett jelmondatot Cicerotól: „Summum ius summa iniuria”.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében számos statisztikai adattal támasztotta alá azt, hogy a Nyíregyházi Törvényszék az országos összehasonlításban kitűnő mutatókkal rendelkezik az egy éven belül befejezett ügyek, valamint a két éven túli ügyek csökkentése terén.

Dr. Móroczné dr. Simon Angéla röviden számot adott az Országos Bírói Tanács tavalyi tevékenységéről.

Dr. Balla Lajos az ítélőtábla és a törvényszék vonatkozásában elmondta, hogy az ügyek kb. negyedét kapják Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből, ahol véleménye szerint jó színvonalú, kiegyensúlyozott ítélkezés folyik.

Fullajtár AndrásNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Hétvégi vízilabda eredmények
· Aqua Se - Minden szinten szinte minden
· Hibátlan bajnoki hétvége
· Vízilabda OB: Hazai pályán a Honvéd ellen
· Novemberben indul a Vidék Bajnokság
· Megyei Bárczi Kosárlabda Emlékkupa, megyei kosárlabda diákolimpia verseny
· Nyíregyházi sikerek a sportszakos hallgatók sporttalálkozóján
· Balszerencsés kanizsai hétvége
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
· Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én

KÖRNYEZETÜNK
· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
· „Álomút” gyermekrajzpályázat
· Az ön háza fölött hány műhold kering?
· Trófeaszemle Gúthon
· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
· Mindenszentek ünnepe közeledik
· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla
· Láthatóság = biztonság
· Legyenek körültekintőek a tűzifa vásárlásakor!
· Október végéig jelezhető az egyszerűsített foglalkoztatás iránti szándék
· Lakossági Tájékoztató: Javult a levegő minősége!
· Lakossági tájékoztató a levegőminőségről
· Új gyermekvédelmi intézmény épül Mátészalkán
· Betegbiztonság növelését célzó fejlesztések a megyei kórházban
· Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg
· Internet a felhők között
· Elkezdik építeni a kórházban a parkolóházat

KÉKFÉNY
· Halott csecsemő Nyíregyházán
· 25 perc alatt elfogták a tettest!
· Az utcán raboltak ki egy nőt Tiszadobon!
· Éber temető szolgálat
· Ítéletet hozott a bíróság a kártyapartnerüket kirabló férfiak ügyében
· Vádemelés az idős asszony megölése miatt
· Halálos baleset Nyírbátorban!
· Letartóztatta a bíróság az arannyal kereskedő cégvezetőt
· Két hét alatt 13 kerékpárt lopott
· Almáskonténerek közé rejtették a cigarettát
· Előzetes letartóztatásban a rabló
· Kifosztotta az alvó férfit!
· Ittas vezetés a családi ház udvarán!
· Meghiúsult marihuána-szállítmány!
· A rabló kitépte a pénzt a sértett kezéből!
· Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Barabás külterületén
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban
· Kesztyűtartóba rejtette a kábítószert
· Előzetes letartóztatásban a kiskorút kirabló nő
· Elfogták a nyíregyházi postai kézbesítő támadóját
· Hamis tanúzás miatt ítéltek el négy nyírbátori férfit
· 467 rendbeli közokirat-hamisítás miatt ítéltek el egy orvost
· Életveszélyesen megsebesítette sógorát
· Letöltendő börtön egy hajdúszoboszlói állatkínzás vádlottjának
· Budapesti rablás miatt körözött férfit fogtak el Dombrádon
· Letartóztatták a drogot árusító nőt és élettársát

HÍREK
· Egyeztető fórumot tartottak Vásárosnaményban
· Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg
· Állásbörze Tiszavasváriban
· Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
· A biztonság jegyében
· Nyíregyházi pedagógusok is pályázhatnak
· 38 millió forint összdíjazású ötletpályázat
· Elismerést kaptak a COOP vezetői
· Búcsú Fullajtár András kollegánktól.
· Elindult a K&H gyógyvarázs területi szavazása
· XVII. Országos Neveléstudományi Konferenciára a Nyíregyházi Egyetemen
· Árokba hajtós balesetek,tűz az autópálya pihenőben!
· Közúti kontroll Nyírbátor környékén
· Tűzhalál Botpaládon!
· Kiégett kisbusz az autópályán
· A Zsindelyes márka megszerezte a 7. Magyar Brands-Díjat
· Finn-módszeres” ellenőrzés Nyíregyházán
· Lakóház-és melléképület tüzek
· Emlékezés a parancsnokokra
· Sport és kultúra
· 90 éves fennállását ünnepelte a Geszteréd ÖTE
· Szakasszisztenseket képeztek
· Szén-monoxid-mérgezés a hűtőházban!
· Lakossági tájékoztató!
· Kigyulladt egy terepjáró!
· Fákat döntött, tetőt bontott a viharos szél, balesetek
· A főúton két gépkocsira döntött egy fát a viharos erejű szél
· Piaci nyitva tartás
· Őszi többlet zöldhulladék szállítás

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Megjelent a Szemle
· Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál - Nyíregyháza, 2017. 11. 11.
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank