Vissza a címoldalra

2017. július. 28. Péntek - Szabolcs
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Magyar–ukrán-román üzletember találkozó 2017. augusztus 18.
[2017.07.28.]
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Regionális Fejlesztési Ügynökség (Gyulafehérvár) és a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Központ üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár 2017 rendezvény ideje alatt Debrecenben 2017. augusztus 18-án.

· Fakivágási munkák
[2017.07.28.]
Fakivágási és faápolási munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. és az E.ON 2017. július 31-én a Honvéd utca 37. számtól a Szent István utcáig tartó szakaszon.

· Felvételi eredmények: A kijelölt úton halad a Nyíregyházi Egyetem
[2017.07.27.]
Intézményi szempontból eredményesnek mondható a 2017-es felvételi eljárás. A Nyíregyházi Egyetemre 1139 fő nyert felvételt, így a vezetőség által kijelölt úton halad az intézmény– emelte ki Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese, a 2017-es jelentkezési adatok nyilvánosságra hozatalát követően.

· Biztató állapotban van a szőlő a szüret előtt
[2017.07.27.]
Heteken belül elkezdődik a szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a szőlő, derül ki a Syngenta helyzetképéből.

· Alapkő letétellel folytatódnak a nagy beruházások Nyíregyházán
[2017.07.26.]
Szerdán Nyíregyházán ünnepélyes külsőségek között két nagy beruházás alapkövet is elhelyezték. Az egyik a Nyíregyháza, Mező utca csomópont átépítése, a másik a Sóstógyógyfürdőn megépülő új négycsillagos szálloda.

· 106 ezer felvételiző várja a ponthatárokat
[2017.07.26.]
Már csak néhány óra, és kiderülnek a 2017-es felvételi ponthatárok. Idén összesen 106 ezer jelentkező izgulhat, sikerült-e elegendő pontot összegyűjtenie, hogy szeptembertől ott kezdhesse meg felsőfokú tanulmányait, ahova a legjobban szeretett volna bekerülni.

· Debreceni Virágkarnevál:augusztus 12-23
[2017.07.25.]
Hazánk egyik leghíresebb fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál augusztus 12-23. között több mint félszáz programmal várja a nagyközönséget. A látványos programsorozat ékköve a Nagyerdei Stadionban az augusztus 20-i Karneváléj, amely Magyarország legnagyobb aréna show-ja.

· Öt hasznos tipp, ha gyermeke táborozni megy
[2017.07.24.]
Manapság már szinte minden témában szerveznek nyári táborokat, így talán nem jelent nehézséget megtalálni a gyermekünkhöz leginkább illőt. A kicsik felkészítése, a csomagolás viszont okozhat némi fejfájást a szülőknek, pedig csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, hogy a táborozás valóban pozitív élmény legyen.

· A légkondicionáló és a légúti betegségek
[2017.07.24.]
A légkondicionáló miatti torokfájástól nagyon sokan szenvednek nyáron, aminek több oka is lehet, de legtöbbször a nem megfelelő használat.

· Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben
[2017.07.21.]
A NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból megújítja a nyíregyházi Sóstói-erdőben a népszerű szabadidő komplexumot, amely kedvelt kikapcsolódási helye a városlakóknak.

· Tájékoztatás útlezárásról
[2017.07.21.]
Tájékoztatjuk a Tisztelt Járművezetőket, hogy 2017. július 21-én (péntek) 08:30 órától útjavítás miatt a NYÍRVV Nonprofit Kft. lezárja a Nyár utca Dózsa György és Nyírfa utca közé eső szakaszát.

· Hogyan hűtsük a gyermekünket nagy kánikulában?
[2017.07.19.]
Nyakunkon a nyár, nyakunkon a meleg. Ez mindannyiunkat megvisel, de különösen a beteg, idős embereket és a babákat, illetve kisgyerekeket. Babák esetén a túlhevülés nem csak láz kapcsán jöhet létre, így nagyon oda kell figyelni a megfelelő hőmérséklet biztosítására!

· Amit a margarinról dióhéjban tudni érdemes
[2017.07.18.]
A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részét képezik az étkezési zsírok, amelyek egyik széles körben elterjedt forrása a margarin.

· Teendők gépkocsi tűz esetén!
[2017.07.17.]
Az elmúlt napokban több gépjármű tűz is történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain. Érdemes tudni, hogy az ütközés során a gépkocsi nagyon ritkán gyullad ki. Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen műszaki hiba miatt kezd el a jármű füstölni, égni. Ilyenkor az azonnali és a nyugodt cselekvés a legfontosabb teendő.

· Észak-keleten az időhiány és a fájdalom miatt nem mozognak!
[2017.07.17.]
Minden harmadik ember az időhiány miatt és minden ötödik ember a testi fájdalmak következtében nem mozog rendszeresen az észak-keleti régiókban -derült ki egy májusi kutatásból. Ez utóbbi különösen igaz a nyugdíjas korosztályra, holott idősebb korban is a testi és lelki egészség kulcsa a rendszeres mozgás.

· Megelőzéssel az egészségért: a vásárosnaményi hölgyek számára fontos a prevenció
[2017.07.14.]
Július elején a Zoárd-napi Sokadalom alkalmából Vásárosnaménybe érkezett a Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza, amely ingyenes szűréseket biztosít a leggyakoribb egészségügyi problémák korai felismerésére. A szűrővizsgálatokon többségében nők vettek részt, az eredmények alapján a vásárosnaményiek körében a túlsúly jelenti a legnagyobb problémát.

· Hogyan kezdd újra, ha összetörték a szíved?
[2017.07.14.]
Bármilyen fájdalmas is egy szakítás, idővel tudnunk kell túllépni rajta. Egy szakasz lezárult, és elkezdődik egy másik. Egy új fejezet, ahol lehetőségünk van újra megtalálni önmagunkat. Segítünk, hogyan.

· Járdafelújítás az Újszőlő utcán
[2017.07.12.]
Felújítja a NYÍRVV Nonprofit Kft. az Újszőlő utca Árok és Tőke utca közötti járdaszakaszát.

· Nem könnyű szakképzett munkaerőt találni
[2017.07.11.]
A hazai vállalkozások többsége nehezen talál szakképzett munkaerőt – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból. Főként az ipari és a mezőgazdasági vállalkozások vannak nehéz helyzetben munkaerő-keresés szempontjából.

· Gyors fogyás zsírfagyasztással?
[2017.07.10.]
A fogyás manapság már szinte mindenki életében jelentős szerepet kap, hiszen az itt-ott felbukkanó zsírpárnák sokunk mindennapjait megkeserítik. Vajon a zsírfagyasztás mennyire nyújt megoldást erre a problémára?

· Motorkerékpáron is biztonságban
[2017.07.04.]
Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint a kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

· Zsebpénz, diákmunka, bankkártya – így tudatosak a mai középiskolások
[2017.07.03.]
Közel 600 középiskolás vett részt a Diákhitel Központ és a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi projektnapjain. A hat városba ellátogató rendezvénysorozat interaktív tanórával várta a diákokat, amit egy nyilvános pódiumbeszélgetést követett.

· Fejlesztések a Szigligeti Gyermeküdülőben
[2017.06.30.]
Röplabdapályát épített a Szigligeti Gyermeküdülőben a NYÍRVV Nonprofit Kft. A 7x11 méteres pálya előkészítő munkálatai során 17 m3 földet szállítottak el, 36 méter kerti szegélykövet helyeztek el, és 77 m2 gumilap burkolatot készítettek. A fejlesztés közel nettó 1 millió forintba került.

· Nyáron több a gyermekbaleset
[2017.06.30.]
Magyarországon, akárcsak világszerte, több gyerek hal meg közúti balesetekben, mint betegségekben, a balesetek közel fele pedig a nyári szünet ideje alatt történik.

· 70 maratonnal a Dunáért – kiemelkedő magyar sportteljesítmény
[2017.06.29.]
Hidvégi-Üstös Pál 150 éves velocipédjével tervezi végigtekerni a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát. Az esemény egyben a Duna teljes hosszának őszi végigfutását hivatott beharangozni, „70 maratonnal a Dunáért” mottóval.

· Előzzük meg a sérüléseket!
[2017.06.28.]
A tűzeseteknél, a lehetséges sérülések elkerülésére, megelőzésére kiadványok segítségével hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

· Vizes felfrissülés a kánikulában
[2017.06.28.]
A városüzemeltető társaság Nyíregyházán 9 szökőkutat és 34 ivókutat üzemeltet. Az idei évben is felállított két párakaput a Kossuth téren a NYÍRVV Nonprofit Kft.

· Szent László örökségtúra
[2017.06.27.]
A Szent László Emlékév különös aktualitást ad a Középkori templomok útja - Szent László örökségtúra 2017. június 30-július 2-i rendezvényének. Hiszen a magyar történelem leghíresebb szentjének nyomába indulunk.

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés - indexkelet.hu

Magas színvonalú, időszerű ítélkezés

2017.04.27.

A Nyíregyházi Törvényszék és a megyében működő helyi bíróságok ügyhátraléka csökkent az elmúlt évben. Ezzel együtt ésszerű határidőn belül fejezzük be az ügyeket– mondta dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke csütörtökön az összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón, amikor számot adott a bíróságok 2016. évi munkájáról.

A sajtótájékoztatón, majd az összbírói értekezleten jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Móroczné dr. Simon Angéla, az Országos Bírói Tanács tagja, dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Az elnöknő a folytatásban kitért a részletekre és számokkal, adatokkal is alátámasztotta a végzett munkát.

– A Nyíregyházi Törvényszék, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság érkezett, befejezett és folyamatban maradt peres és nemperes ügyei.
2016. évben a Nyíregyházi Törvényszékre, valamint az illetékessége alá tartozó helyi és különbíróságokra mindösszesen 81 066 ügy (peres és nemperes) érkezett, mely az országos ügyérkezés 5,9 %-a. 2016. évben mindösszesen 82 137 peres és nemperes ügy fejeződött be, amely az országos összes befejezéshez 5,8 %-a. 2016. évben 12 973 ügy maradt folyamatban amely az országos összes befejezés 4,2%-a. A törvényszékre illetve a helyi bíróságokra a 2015. –hőz képest 2016. évben kevesebb ügy érkezett, a folyamatban maradt ügyek száma év végére 2586 üggyel csökkent.

Példaértékű időszerűség

–A Nyíregyházi Törvényszék és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben az eljáró bírók összesen 7905 napot tárgyaltak, amely tárgyalási napokon összesen 27 963 ügyben jártak el.
A 2016. évben a polgári peres ügyszakban a befejezett ügyek 87,4%-a, míg a közigazgatási peres ügyszakban a befejezett ügyek 93,8%-a fejeződött be 1 éven belül.
Kimagasló a szabálysértési ügyszak által elért eredmény, ahol is a befejezett ügyek 90,9%-a, összesen 23.989 ügy 3 hónapon belül fejeződött be. A Nyíregyházi Törvényszék a „Szolgáltató Bíróság” programban is kiemelkedő eredményt ért el, a 4. helyen végzett az országos összesítésben a 2016. március 31.-ei adatok alapján (186 üggyel).
2016. január 1. napján a közigazgatási ügyek nélkül összesen 330 db 2 éven túli ügy volt a megyében, ezt csökkentettük év végére 209 db-ra, (34,%-kal kevesebb) az év eleji adatokhoz képest.
A Nyíregyházi Törvényszék I. és a II. fokú ítélkezésében is igen magas az 1 éven belül befejezett ügyek száma:
- a törvényszék I. fokon a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 89,1%-a 1 éven belül befejeződött,
- törvényszék II. fokon pedig mind a büntető peres ügyszakban a befejezett ügyek 98,6%-a, mind a civilisztika ügyszakban a befejezett ügyek 98%-a 1 éven belül befejeződött.

Megalapozottság

–A Nyíregyházi Törvényszék illetékessége alá tartozó járásbíróságokon (Nyírbátor, Mátészalka, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Kisvárda, Nyíregyháza), valamint a különbíróságon (Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság) 2016. évben meghozott ítéletekkel szembeni fellebbezés aránya átlagosan 9,6%- os volt, míg a fellebbezett ügyek esetében a hatályon kívül helyezés aránya is igen alacsony volt a 2016. évben, átlagosan összesen 4,84%.
A Nyíregyházi Törvényszék I. fokú ítélkezésében is látható, hogy átlagosan az ügyek 21,3%-ában jelentettek be az ügyfelek fellebbezést. A fellebbezett ügyek esetén azonban átlagban csupán azok 5,35%-a került hatályon kívül helyezésre, amely a törvényszéki első fokú ügyek nehézségére is figyelemmel jó eredménynek tekinthető.
A magas színvonalú időszerű ítélkezés, mint stratégiai cél megvalósítása érdekében hirdette meg az OBH elnöke a „Fenntartható Fejlődés” programot 2016-ban. A program eredményeként a bírák és a bírósági alkalmazottak hatékony ítélkezése és annak támogatása miatt nőtt mind a büntető, mind a civilisztika (polgári + gazdasági) ügyszakban is a helybenhagyott ügyek száma, illetve csökkent a hatályon kívül helyezés aránya. Ezen programban a Nyíregyházi Törvényszék 7. helyen végzett az országos összesítésben.

Emberi erőforrások

–A Nyíregyházi Törvényszéken a bírák létszáma 2016. év végén 121 fő volt, az igazságügyi alkalmazottak létszámának növelésével a törvényszék összlétszáma 2016. december 31. napjára 475 főre emelkedett.

Tárgyi erőforrások

–Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett, az épületek energetikai felújítását, illetve a munkakörnyezet javítását célzó pályázatokon való részvétel kapcsán a törvényszék több beruházást is végzett a vagyonkezelésében álló épületeken.
A Nyíregyházi Törvényszék Toldi u. 1. szám alatti épületében a beszámoló évében a legnagyobb beruházás az épület energetikai és fűtéskorszerűsítése volt, ezenkívül a bejárat előtt központilag vezérelt sorompók elhelyezése is lehetővé vált (a beruházás összege 117.323.000 Ft volt).
A Toldi utcai épület bűnjelraktárának korszerűsítésére is megtörtént, amellyel lehetőség nyílt arra, hogy a bűnjeleket nagyobb, zárt helyen tároljuk.
Közvetítői szobát is kialakítottunk a bírósági közvetítés működési feltételeinek megteremtésére.
Járásbíróságaink közül több bírósági épület felújítását végeztük el. A Mátészalkai Járásbíróság épületében nyílászárók cseréje, zárófödém hőszigetelése, őrizetes váró felújítása történt meg (beruházási összeg: 95.834.000 Ft). A Fehérgyarmati Járásbíróság teljes épülete átfestésre került (7.865.0000 Ft). A Vásárosnaményi Járásbíróságon elkészült a teljes tetőhéjazat - cseréje és a zárófödém hőszigetelése (16.716.000 Ft).
Minden bírósági épületben igyekeztünk a bútorzat cseréjével és klímaberendezések felszerelésével javítani a már meglévő munkahelyi környezetet. A Bocskai utcai épület esetében a beruházás összege 20.051.000 Ft-ot tett ki.
A beruházásokra fordított összeg a törvényszék illetékességi területén összesen 257.789.000 Ft volt.

Átlátható bírósági működés

–A Nyíregyházi Törvényszék kiemelt figyelmet fordít az OBH elnöke által meghatározott integritás szabályzat betartására, az integritásalapú szervezeti működés érdekében ellátandó feladatokra: az átláthatóságra és a számon kérhetőségre, a pártatlanságra és a tisztességes eljárásra.
Az integritás alapú szervezeti működés és az ennek megfelelő dolgozói magatartás erősítése a korrupció megelőzésének és a korrupciós kockázatok mérséklésének az egyik leghatékonyabb eszköze.
Ennek érdekében 2016. augusztus 1. napjától törvényszékünknek van integritás felelőse. A korrupciós kockázatot bárki bejelentheti felé névtelenül is a bíróságunk honlapján www.nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu
Az átlátható, megismerhető működésünk az integritás része azért is, hogy láttassuk a jogkereső közönséggel, hogyan ítélkezünk.
A tárgyalások nyilvánosak, de a megye, a régió lakosaihoz a médiumokon keresztül „házhoz megyünk”. Sajtóközleményekkel tájékoztatunk, havi szinten elektronikus levélben hívjuk fel a médiumok képviselőinek figyelmét a közérdeklődésre számot tartó ügyekre.
Havonta részletesebben kommunikálunk a „Hónap témája” keretében egy-egy jogértelmezési kérdésről. INTERNET-es oldalunkon a jogszabályváltozásokról rövid, közérthető tájékoztatást adunk.

A társszervekkel való együttműködés során a törvényszék kiemelt figyelmet fordít a lehetséges integritási kockázatok felmérésére és azok elkerülésére.
A Nyíregyházi Törvényszéken, illetőleg a hozzá tartozó helyi bíróságokon jogállási összeférhetetlenséggel kapcsolatos probléma, illetve tényállás egyetlen bírósági dolgozó tekintetében sem merült fel.

Az ügyfelekért

–Az ügyfelek legtöbbször a bíróságok elérhetőségét, a félfogadások időpontját keresik a honlapunkon. Ezek a törvényszék honlapján kiemelt helyen kerültek megjelenítésre. A honlap ezen felül tartalmazza az aktualitásokat, valamint a kiemelt stratégiai célok megvalósítását szolgáló információkat.
Ügyfélbarát a törvényszék internetes honlapján elhelyezett részletes tájékoztatás az ügyfelek részére a bírósághoz hozzáférés különböző módjairól, egyes esetekben (pl. civil szervezetek átalakulása) iratmintákkal is segítve az eljárásokat.
A tanúgondozói tevékenységről szóló, 2016. január 1. napján hatályba lépett elnöki szabályzatnak köszönhetően eredményes a tanúgondozói tevékenység a törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon, amely megkönnyíti az ügyfelek hozzáférését a bírósághoz.
A panasznapi időpont foglalási naptár létrehozása és az ehhez kapcsolódó eljárás lehetővé teszi az ügyfelek számára azt, hogy előzetesen egyeztetett időpontban vegyék igénybe ezt a bírósági szolgáltatást (jelenleg telefonon, de folyamatban van az INTERNET oldal fejlesztése).
A Nyíregyházi Törvényszéken ügyfélbarát megoldásként, ún. „Jó gyakorlatként” célirányos nyomtatványminta, jegyzőkönyvminta készült, továbbá tájékoztató anyag az esetlegesen csatolandó okiratokról, a felveendő jegyzőkönyvekhez, kérelmekhez szükséges beadványok tartalmáról. Ezek a törvényszék INTERNET oldalán megtalálhatóak.
A törvényszék Nyíregyháza, Bocskai u. 2. és Toldi u. 1. szám alatti épületében nyílt wifi hálózat került kiépítésre, ami elsősorban az ügyfelek és jogi képviselők információhoz hozzáférését szolgálja. A Nyíregyházi Törvényszék valamennyi épületben, illetőleg kezelőirodájában az ügyfeleink az elégedettségmérés kérdőíveihez hozzáférnek. Ezen kitöltött adatlapok feldolgozása és értékelése, valamint a megjelenő javaslatok megvalósíthatóságának vizsgálata negyedévente megtörténik.
A leadott kérdőívek alapján megállapítható, hogy az ügyfelek a „kiváló – jó és megfelelő” minősítéssel értékelték a bíróságok ügyfélkezelését, az ügyintézés során a kezelőirodák dolgozóinak munkájával elégedettek voltak.

Tervek, célkitűzések 2017. évre

Az elnöknő befejezésképpen kitért a 2017-es év legfontosabb feladataira, tervekre, célkitűzésekre:
- Az ítélkezés időszerűségének, színvonalának javítása
- Az új eljárási kódexek alkalmazására való felkészülés
- Az instruktori és mentori tevékenység helyi szabályzatának megalkotása, a mentorbírói lista létrehozása,
- Ügyfélcentrum kialakítása,
- A közérthető kommunikáció fokozása, képzés, a külső kommunikáció intenzívebbé tétele,
- Vathy Ákos Díj alapítása a Fővárosi Törvényszékkel együttműködésben
- Emelt szintű orvosi szűrővizsgálat a bírák és az igazságügyi alkalmazottak részére

Nyíregyházi Törvényszék kitűnő mutatókkal rendelkezik!

Dr. Handó Tünde a sajtótájékoztatón a hozzászólását azzal kezdte: – az a kívánatos, hogy amikor az ügyfelek a bírósághoz fordulnak, mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a bíróságokon rend, nyugalom és biztonság uralkodik. Az itt dolgozók és az ügyfelek fizikailag is legyenek biztonságban, az ügyek pedig olyan helyre kerüljenek, ahol azt a jogszabályok szerint oldják meg. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a bíróságok ne csak szolgalelkűen alkalmazzák az írott jogot, hanem méltányosságot is tudjanak gyakorolni, hiszen a kettő együtt a jog igazi művészete. Ezért olvasta örömmel a Nyíregyházi Törvényszék bejáratánál elhelyezett jelmondatot Cicerotól: „Summum ius summa iniuria”.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke beszédében számos statisztikai adattal támasztotta alá azt, hogy a Nyíregyházi Törvényszék az országos összehasonlításban kitűnő mutatókkal rendelkezik az egy éven belül befejezett ügyek, valamint a két éven túli ügyek csökkentése terén.

Dr. Móroczné dr. Simon Angéla röviden számot adott az Országos Bírói Tanács tavalyi tevékenységéről.

Dr. Balla Lajos az ítélőtábla és a törvényszék vonatkozásában elmondta, hogy az ügyek kb. negyedét kapják Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből, ahol véleménye szerint jó színvonalú, kiegyensúlyozott ítélkezés folyik.

Fullajtár AndrásNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni
· Húszezer embert várnak a fesztiválra

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna
· Megkezdődött a küzdelmek sora a sóstói strandfoci fesztiválon
· Újra Hübner Amatőr Strandröplabda verseny Nyíregyháza belvárosában
· Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
· Kispályások nagy díjkiosztója
· Szabolcsi tűzoltók focistái aranyat érnek!
· Dobogós helyen végeztek megyénk sportolói az Országos Atlétikai Döntőn
· Jótékonyság Nyíregyházán: licitáljon, hogy segíthessen a Down-szindrómás gyerekeken!
· Sportos hétvégén van túl a MARSO Kft.
· A győri focista gyerekek utazhatnak Amerikába!
· Határon átnyúló rendészeti-kistérségi, kispályás labdarúgó torna Nyírbogáton
· Volt eredményesebb hétvége is!
· PRAY&RUN – Futózarándoklat Máriapócson
· Extrém futóverseny először Nyíregyházán!
· Bozsikos hétvégi mérkőzéseredmények
· Június 3-án Streerball Nyíregyházán a Kossuth téren
· Egyedül Magyarországról!
· Nyíregyháza csapata nyerte a megyei focit
· Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
· Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
· Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
· Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
· Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
· Győzelem a Szekér László Emléktornán
· Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
· Bronzérem a Mini Kupáról

KÖRNYEZETÜNK
· Magyar–ukrán-román üzletember találkozó 2017. augusztus 18.
· Fakivágási munkák
· Felvételi eredmények: A kijelölt úton halad a Nyíregyházi Egyetem
· Biztató állapotban van a szőlő a szüret előtt
· Alapkő letétellel folytatódnak a nagy beruházások Nyíregyházán
· 106 ezer felvételiző várja a ponthatárokat
· Debreceni Virágkarnevál:augusztus 12-23
· Öt hasznos tipp, ha gyermeke táborozni megy
· A légkondicionáló és a légúti betegségek
· Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben
· Tájékoztatás útlezárásról
· Hogyan hűtsük a gyermekünket nagy kánikulában?
· Amit a margarinról dióhéjban tudni érdemes
· Teendők gépkocsi tűz esetén!
· Észak-keleten az időhiány és a fájdalom miatt nem mozognak!
· Megelőzéssel az egészségért: a vásárosnaményi hölgyek számára fontos a prevenció
· Hogyan kezdd újra, ha összetörték a szíved?
· Járdafelújítás az Újszőlő utcán
· Nem könnyű szakképzett munkaerőt találni
· Gyors fogyás zsírfagyasztással?
· Motorkerékpáron is biztonságban
· Zsebpénz, diákmunka, bankkártya – így tudatosak a mai középiskolások
· Fejlesztések a Szigligeti Gyermeküdülőben
· Nyáron több a gyermekbaleset
· 70 maratonnal a Dunáért – kiemelkedő magyar sportteljesítmény
· Előzzük meg a sérüléseket!
· Vizes felfrissülés a kánikulában
· Szent László örökségtúra

KÉKFÉNY
· Körözött motorkerékpár Nyíregyházán
· Vádemelés egy nemzeti dohányboltban történt rablás miatt
· Idős asszonyt rabolt ki Nagykállóban
· Kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le három nyíregyházi férfit
· Bombával fenyegetett!
· Hamis bankjeggyel fizetett, keresi a rendőrség!
· Keresi a rendőrség a balesetet okozó sofőrt!
· Előzetesben a tiszalöki késelő
· Emberkereskedelem miatti vádemelés
· Félmilliárdot csalt el a nyíregyházi munkaerő-kölcsönző bűnszervezet
· Elfogták a tiszalöki késelőt
· Nem volt szerencsés napja a tolvajnak!
· Brutális kegyetlenséggel megölte az idős nőt!
· Letartóztatták azt a férfit, aki egy áruház ajtaja előtt rabolta ki a sértett nőt!
· A közös képviselő károsította meg az általa felügyelt társasházakat
· Börtönbüntetés a szabolcsi kórházakat érintő hűtlen kezelés ügyében
· Felfüggesztett fogházbüntetés gondatlanságból elkövetett emberölésért!
· Életveszélyesen megsebesítette ivócimboráját!
· Manipulálták a gépkocsi egyedi azonosítóit
· Lopás után rablás!
· Ásóval verte agyon a kutyát!
· Elítélték a kislétai szülőket, akik éheztették, bezárva tartották kislányukat
· Emberölés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélték a román vendégmunkásokat
· Fogva tartották a mosógépszerelőket!
· Körözött Range Rover Záhonynál
· Háromszáz eurót keresett a fiatalkorú embercsempész
· Vádemelés a nagycserkeszi kutyakínzás miatt
· Fegyházbüntetésre ítélték a magát nőnek kiadó férfit
· Súlyosbították a buszvezetőt bántalmazó férfi büntetését

HÍREK
· Anyatejes Táplálás Világnapja
· Átfejtették a veszélyes anyagot!
· Elaludt a volán mögött, három utasa meghalt!
· Megkezdődött a Komorónál balesetet szenvedett tehergépkocsi műszaki mentése
· Az autó nem értékmegőrző!
· Holland delegáció a Fehérgyarmati Járásbíróságon
· A felborult tartálykocsi sofőrje meghalt
· Vonat elé ugrott, villámcsapás, viharkárok, tüzesetek
· Időben érkezett a segítség
· VIDOR Fesztivál 2017: Hétfőtől kaphatóak a VIDOR jegyek!
· „Szorult helyzetben” segítettek a tűzoltók
· Újabb értékek az értéktárban
· A vízből való mentést gyakorolják
· Gazdag programokat kínált az idei Szent Flórián Tűzoltótábor
· Gázcsonkot rongáltak meg a játszó gyerekek!
· A mezőgazdasági gépeket ellenőrzik
· Az árokba csapódott!
· Igazgatói szemle Nyíregyházán
· Kigyulladt a tűzhelyen felejtett olaj!
· Kitüntetések átadása a Bíróságok Napja alkalmából
· Lángra lobbant a kocsi motorja és utastere!
· „Tüzes” balesetek!
· Templomút kiállítás az Andrássy-kastélyban
· Gyermekvédelmi központnak segített az erdőgazdaság
· „Esélyt adunk, utat mutatunk” – együttműködési megállapodás a Nyírbátori Járásbíróság és a társszervek között
· VII. Szent Flórián Tűzoltótábor – ezúttal Tornyospálcán
· Útlezárás fakivágás miatt Nyíregyházán a Holló utcán
· Felborult személygépkocsik!
· Szituációs begyakorló gyakorlat Nyírszőlősön

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
· Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
· Indul a II. Nemzeti VERSeny
· A hónap műtárgya: borotvatartó
· Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
· Középiskolások zenei versenye
· A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
· A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
· Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
· Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
· 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank