Vissza a címoldalra

2018. június. 22. Péntek - Paulina
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· 99,4 Sunshine FM jótékonysági akciója
[2017.12.21.]
December 22-én, pénteken délután 15 órakor leszáll a Sunshine Angyal Nyíregyházán, a Kossuth térre. Vagyis csak leszállna, ha bírná azt a rengeteg ajándékot, melyet a 99,4 Sunshine Fm, helyi cégek és vállalkozók támogatásával ad öt családnak.

· Fokozott ellenőrzés a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében
[2017.12.21.]
A közúti balesetek megelőzése érdekében tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a vásárosnaményi rendőrök 2017. december 18-án.

· Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatója
[2017.12.18.]
A Kárpát-medence fölött magassági hidegteknő helyezkedik el, amely lassan halad kelet felé. Ennek következményeként északnyugat felől kissé szárazabb és egyre hidegebb levegő áramlik térségünk felé.

· Tegyünk együtt a munkaterületek biztonságáért!
[2017.12.18.]
Az M0-s autót szigetszentmiklósi szakaszán 2017. december 6-án egyik terelést kiépítő munkatársunk sajnálatos módon életét vesztette, miután a munkaterület mellett egy, a kihelyezett sebességkorlátozást jelentősen túllépő autó egy manővert követően irányíthatatlanná vált és elgázolta.

· Hulladékszállítás a Karácsonyi Ünnepek körül
[2017.12.18.]
A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. a közelgő ünnepek kapcsán az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt lakosságot,

· Karácsonykor ÁllatSTOP!
[2017.12.18.]
Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek.

· A kamara megkezdte az öntözési vízigények felmérését
[2017.12.14.]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara december elsején elindította az öntözésfejlesztési stratégia megalkotásához elengedhetetlen vízigény-felmérést. Ennek során mintegy 43 ezer kamarai tagot keresnek fel a falugazdászok.

· "Házhoz megyünk!" Tiszavasváriban és Tiszalökön
[2017.11.27.]
Az érdeklődők legközelebb 2017. november 28-án Tiszavasváriban és Tiszalökön találkozhatnak az országos kampánysorozattal.

· 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank
[2017.11.27.]
Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése a CIB Bank főtámogatásával. Az országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes.

· Cipődoboz akció
[2017.11.27.]
A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

· „A következő generációk sorsa múlhat a vízgazdálkodáson”
[2017.11.24.]
Tizenkilenc munkatársával felel napi szinten a megyei vízvédelemért Farkas Géza. A 38 éves kormánytisztviselő harmadik éve vezeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Vízügyi Hatóságát.

· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
[2017.11.21.]
A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként.

· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
[2017.11.21.]
Kérjük a járművezetőket, hogy az útkereszteződé-
sekben ne rutinból, hanem a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően és figyelmesen közlekedjenek!


· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
[2017.11.20.]
A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a zöldhulladék szállításba bevont, családi házban élőket, hogy a zöldhulladék szállítás gyakorisága 2017. december 4-től az alábbiak szerint változik:

· „Álomút” gyermekrajzpályázat
[2017.11.16.]
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár ötödik alkalommal hirdeti meg országos gyermekrajz pályázatát „Álomút” címmel. Az elmúlt évek sikerei alapján a társaság ezúttal is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az úthoz kapcsolódik.

· Az ön háza fölött hány műhold kering?
[2017.11.16.]
Gondolta volna, hogy ma már közel nyolcezer különféle űreszköz kering a föld körül? És hogy ezek közül nem egy rendszeresen megfordul Magyarország felett is, némelyik közülük még szabad szemmel is látható az égen?

· Trófeaszemle Gúthon
[2017.11.15.]
Nyolcadik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete. A pénteki bemutatón a Zöldház előtti tó körül elhelyezve láthatták az érdeklődők a barcogás idején terítékre került bikák agancsait.

· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
[2017.11.08.]
Az Alföldi Erdőkért Egyesület 1998-ban azzal a céllal jött létre, hogy széles körben bemutassa az alföldi erdőgazdálkodást, az erdészeti szakmát, fejlessze az erdészeti kultúrát, elősegítse az erdészeti kutatást, a természet- és a környezetvédelmi célok megvalósulását.

· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
[2017.11.08.]
Közel 250 fő dolgozik a téli feladatok ellátásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hónap 10. napjától kezdődően az ország teljes területén, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is téli üzemmódra vált.

· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
[2017.11.01.]
Meghosszabbította a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az Év Széchenyi Vállalkozása Díj kitüntetés pályázati határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel. Az új határidő 2017. november 5.

· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
[2017.10.31.]
2015-ben egyedülálló módon hozta létre az úgynevezett Életmentő Konvojt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol a napokban a társ- és az együttműködő szervezetek meg is tekinthették az ebben szereplő technikai eszközöket, majd közös tájékoztatás keretében ismertették a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülést a megyei igazgatóságon.

· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
[2017.10.31.]
Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
[2017.10.31.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata október 30-ára krízismegbeszélést hívott össze. A megbeszélésre 25 szervezet, intézmény kapott meghívást, köztük a városüzemeltetés, egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények, rendvédelmi szervek képviselői.

· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
[2017.10.30.]
A „Nyíregyházi egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény felújítása” című projekt mintegy 125 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztéshez Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata további 58 millió forinttal járult hozzá.

· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
[2017.10.30.]
November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott.A baj egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
[2017.10.28.]
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak Nyíregyháza és Tiszavasvári között a 36. számú főúton az együttműködő hatóságok.

· Mindenszentek ünnepe közeledik
[2017.10.27.]
Mindenszentek és a halottak napjához közeledve a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
[2017.10.26.]
A hagyományokat ápolva az idén is megrendezte az őszi „Egészségnevelési Hetet” Nyíregyházán a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye. A színes, látványos és változatos programok viszonylag kellemes időben zajlottak október 24-és 27. között az intézmény területén, ahol a több mint kétszáz óvodás vidám hangulatban kitűnően érezte magát.

· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
[2017.10.26.]
Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra – hangzott el a Magyar Urológus Társaság pécsi országos kongresszusán.

· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla
[2017.10.25.]
Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak.

Városnapok 2017. május 18-19. - indexkelet.hu

Városnapok 2017. május 18-19.

2017.05.16.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

Május 18. (csütörtök)

A programsorozat a tavalyihoz hasonlóan kezdődik, a nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, a Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében.

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság 2016 májusa óta újabb három nemzeti értéket vett fel a Nyíregyházi

Települési Értéktárba:

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház, mint zarándoktemplom,
Kéry Péter Nyíregyháza és környéke történelméről, természeti értékeiről, néprajzáról szóló filmalkotásai,
Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteménye.
Ezt követően szintén a Krúdy-teremben kerül sor a Nyíregyházi Települési Értéktár rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére. 2016-ban két fontos évfordulót ünnepeltünk: 230 éve kapott településünk mezővárosi rangot és 140 éve lett Nyíregyháza Szabolcs vármegye székhelye. Ebből az alkalomból a pályázóknak olyan képeslap-terveket kellett készíteniük, melyek a 18-19. századi Nyíregyházát ábrázolják.
A díjakat Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adja át.
14.00 órakor Ünnepi Közgyűlés ül össze Nyíregyháza és Eperjes 25 éves testvérvárosi, valamint Nyíregyháza és Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileuma alkalmából.

Program:

14.00 Ünnepélyes zászlóbehozatal és a telepítési pátens behozatala
Himnusz
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármesterének ünnepi köszöntője
Štefan Kužma - Presov (Eperjes) város alpolgármesterének köszöntője
Babják Zoltán – a Beregszászi Városi Tanács polgármesterének köszöntője

Plakettek, oklevelek átadása

Az ünnepi közgyűlésen jelen lesznek Eperjes, Beregszász, Ungvár, és Ivan Frankivsk delegációi. A meghívottak között van számos diplomáciai külképviselet vezetője.
15.00 órakor a Városalapítók szobránál koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre várják az érdeklődő városlakókat.

16.30 a Váci Mihály Kulturális Központban nyílik meg a III. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-AIR Művésztelep kiállítása. A kiállítást Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere nyitja meg.
A művésztelep május 7. – május19. között a Sóstói Múzeumfaluban fogadta az eperjesi, iserlohni, valamint a Szatmárnémetiből és Ivano-Frankivskból érkezett alkotókat.
Eperjes/Presov (SK) Edita VOLOŠČUKOVÁ, Anna HAUSOVÁ Iserlohn (D) Sammy KASCHUBA, Sonja HÖCHENBERGER
Ivano-Frankivsk: (UKR) Tetiana /Tanja PAVLYK, Hubal BOHDAN, Szatmárnémeti/Satu Mare (RO) Vilmos PODOLYÁK, Aurel TENT, Timea MITROI Nyíregyháza - József FEKETE, Olga VEREBÉLYI A művésztelep vezetője: Zagyva László szobrászművész.
17.30-tól kezdődik egy Díszelőadás a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály termében a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével. A Városnapok alkalmából Nyíregyházára érkezett testvér-, és partnervárosok, külföldi delegációk tagjait Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere köszönti.

Május 19. (péntek

10 órától színes forgatag vár mindenkit a belvárosban. Lesz kézműves és iparművészeti termék, virág és zöldség-gyümölcs vásár.
Városalapítók szobránál játékok: rodeó bika, kisvonat, óriáscsúszda, akadálypályás ugrálóvár, kisugráló, óriástrambulin, cukorágyú várja a gyerekeket. A Nyírségi Ízkirályok Egyesület a szökőkút mellett kínál harapnivalót.
Mindeközben a Kossuth téren – óvodás gyermekek örömére mutatja be „A bátor kiskacsa” című bábelőadást a Burattino Bábszínház.
14.00 órakor emléktáblát avatnak a Magyar Kard Napja emlékére, ahol ünnepi beszédet mond: Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza MJV alpolgármestere.
Köszöntőt mond: Máday Norbert a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója és Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató. Az ünnepi eseményt a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója zárja.
Helyszín: Nyíregyháza, Széchenyi u. 1.
Ezt követően a Váci Mihály Kulturális Központban további programok várják az érdeklődő városlakókat.
15.00 „A Géniusz” - dokumentum film vetítése Borsody László életéről
15.30 „Borsody a Géniusz” – Máday Norbert könyvbemutatója
16.00 „Katona vívók, vívó katonák” - Kertai Zalán festőművész kiállítása és Vívástörténeti kiállítás - Kulcsár Róbert magángyűjtő kiállítása

KOSSUTH TÉR - nagyszínpad

13.30 Street Dance School Divattánc Iskola
13.50 Re-Flex Moderntánc Stúdió
14.10 Vogue Modellügynökség show-divatbemutatój
14.50 Dóra és a Felfedezők
15.00 Ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángos kínálása
A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak és mesterszakácsainak köszönhetően valaha elkészített legnagyobb tirpák kenyérlángost tálalják fel a Kossuth téren.
Közel félszáz tanuló és tanáraik 50kg lisztből és élesztőből gyúrnak kenyértésztát. A szobányi méretű tésztát 40kg túró és 30liter tejföl keverékével kenik meg. Tovább fokozva az ízeket 40kg szalonnát sütnek rá. Végül 25kg lila hagyma kockával és kaporral hintik meg.
Az így elkészült, közel 200kg-os (kb. 13 méteres) kenyérlángost sütés után, az érdeklődő nyíregyháziak kóstolhatják meg.
16.00 ĽH Prešovčan - Prešovčan (Presovcsan) A ĽH Prešovčan csapata már több, mint hat évtizede biztosít felejthetetlen hangulatot a fellépésein. Előadásuk széles spektrumú zenei élményt nyújt. A csoport nemcsak sárosi, zempléni és folklór dalokat ad elő, hanem a Szlovákia területén elő kisebbségek dalait, koncertműveket, világ örökzöld slágereit, klasszikus, operett, musical, film, jazz és country melódiákat is.
17.00 Zeusz és barátai – a görögtűz
19.00 SuperStereo
20.00 Kállay Saunders Band

Kísérőrendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése
A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 25 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015 szeptemberétől minden hónap 16-án 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. A városnapokon kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár számos színes programmal várja az érdeklődőket.

„Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről
„A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről
„Az újratelepített város” Helytörténeti monográfiák kiállítása a szlovák betelepítésről
„Ez történt a régi Nyíregyházán” Helyi sajtóhírek a múltból.
„Műemlékeink mozaikokban” címmel puzzle játék
Nyíregyháza neves műemléképületeinek összerakása, felismerése.
„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totó
„Boldog születésnapot!” A „Születésnapi újság” szolgáltatásuk bemutatása a városlakóknak.
„Építsd velünk a város szívét” Makett készítés Nyíregyháza belvárosáról.

Jósa András Múzeum

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap és az emléknaphoz csatlakozva a Jósa András Múzeum érdekes programokra invitálja a kedves látogatókat. A múzeumban öt helyszínen várják színes, interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel a látogatókat, mely közelebb visz mindenkit a múzeum sokszor rejtélyes mégis izgalmas világához. A Múzeumi Világnap alkalmából a Jósa András Múzeum május 19-én a Kossuth téren is várja az érdeklődő városlakókat.

További információk, és a részletes program megtalálható a nyiregyhaza.hu honlapon.
Az önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az ünnepi programsorozatra.

Városnap – kitelepülés a Kossuth térre (Coop üzlet elé)

1. „Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről (kiállítás a könyvtárban tekinthető meg)

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a történelmi Bereg, Szatmár, Ugocsa és Ung vár¬megyék, településeire vonatkozó irodalmat. A Városnap alkalmából Nyíregyháza, híres műemléképületeiről, azok történetéről tekinthetnek meg tárlatot az érdeklődők.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

2. „A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, élt szépírók műveinek első kiadását és a róluk és műveikről szóló információkat. A városnap alkalmából ezen értékes műveket kiállítás formájában tárjuk a kedves érdeklődők elé. Megismerkedhetnek többek között Móricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Váci Mihály és még számos híres megyei alkotó életművével.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

3. „Az újratelepített város”

A városnap keretében szemelvényeket olvashatnak az érdeklődők a város alapításáról és a szlovák betelepítésről. A szemelvények nyomtatott formában, paravánon kiállítva lesznek elérhetők, olvashatók.
A szemelvények forrásai:
Lukács Ödön: Nyíregyháza szabad, kiváltságolt város története. Nyíregyháza, 1886.
Geduly Henrik: Nyíregyháza az ezredik évben. Nyíregyháza, 1896.
Éble Gábor: Az ecsedi uradalom és Nyíregyháza. Budapest, 1898.
Leffler Samu: Nyíregyháza város története. In: Borovszky Samu: Szabolcs vármegye monográfiája. Budapest, 1900
Szohor Pál: Nyíregyháza az örökváltság századik évében. Nyíregyháza, 1924.
Helyszín: Kossuth tér

4. „Ez történt a régi Nyíregyházán”

Mit írtak a 75, 100, 125 évvel ezelőtt megjelent helyi lapban? Erre a kérdésre kaphatnak választ mindazok, akik megtekintik kiállításunkat. Városunk legrégebbi lapjából, az 1880-ban alapított Nyírvidék számaiból tallózva elevenítjük fel a régmúlt eseményeit. A cikkekben értesülhetnek arról, hogy azokban az időkben mi tartotta lázban a város lakosait, mi körül forgott a világ a régi idők ködébe vesző májusi napokon. Hirdetőtáblára függesztett cikk-kivágatok segítségével sejlik fel a múlt, amiket kedvükre böngészhetnek a résztvevők. S ha sikerült felkeltenünk az érdeklődést, mindenkit szeretettel vár a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, ahol teljes lapszámokban és korabeli monográfiákban mélyülhet el az őseink életét alaposabban is kutatni vágyó olvasó.

5. „Műemlékeink mozaikokban”

A városnap keretében a gyerekeket, fiatalokat is szeretnénk megszólítani. Lehetőség nyílik kreatív foglalkozásra is, mégpedig puzzle játék formájában, ahol városunk híres műemléképületeit rakhatják össze mozaikokból kicsik és nagyok egyaránt. Célunk Nyíregyháza műemléképületeinek, azok történetének megismertetése a résztvevőkkel.
Helyszín: Kossuth tér

6. „Nyíregyházi tudod-e”

„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totót készítünk Nyíregyháza város történetéről, művészettörténetéről, irodalomtörténetéről, híres embereiről, melynek keretében bárki felmérheti tudását ebben a témában. A totót sikeresen kitöltők ajándékban részesülnek.
Helyszín: Kossuth tér

7. „Építsd velünk a város szívét”

A program keretében szintén kreatív formában, játékosan ismerkedhetnek meg a résztvevők a Nyíregyháza belvárosában található híres épületek történetével. Kolléganőink segítségével bármely korosztály hozzájárulhat a „város szívének” makett formában való elkészítéséhez, melynek kész formáját később a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában is megtekinthetnek.
Helyszín: Kossuth tér

8. Születésnapi Újság – évfordulós ajándék

Könyvtárunk 2014. július 1-én indította el a Születésnapi Újságot. Nemcsak születésnapra, de bármely évfordulóra is egyedi ajándék. A megajándékozni kívánt személy ennek a különleges ajándéknak a révén ízelítőt kap a jeles napon történt eseményekből, illetve a kor hangulatából. A helyi lapokból, illetve az országos újságokból megtudhatja, milyen fontosabb események voltak a nagyvilágban. Mosolyt csal az emberek arcára az akkori történelmi hírek, apróhirdetések, TV és rádióműsorok. A Születésnapi Újságban elhelyezünk gólyahírt, fotókat, köszöntőt, idézetet, hiszen ettől lesz igazán egyedi az ajándék. Alkalomhoz illő kiadványt A/3-as méretben bekötött formában, impozáns műbőrkötésben és megújult aranyszínű felirattal kapja kézhez a megrendelő.

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Gyermek V. - Beleadtak apait-anyait
· Karácsonyi focikupa a Bemben
· Hétvégi vízilabda eredmények
· Aqua Se - Minden szinten szinte minden
· Hibátlan bajnoki hétvége
· Vízilabda OB: Hazai pályán a Honvéd ellen
· Novemberben indul a Vidék Bajnokság
· Megyei Bárczi Kosárlabda Emlékkupa, megyei kosárlabda diákolimpia verseny
· Nyíregyházi sikerek a sportszakos hallgatók sporttalálkozóján
· Balszerencsés kanizsai hétvége
· „70 maratonnal a Dunáért”
· Megy az AQUA, megy az AQUA Kanizsára...
· AQUA SE: Felemás Bajnoki nyitány
· Kovács Richárd aranyérme
· Bajnoki nyitány a Vidám Vízilovakkal
· Országos tanévnyitó ünnepséggel elrajtolt Fogyatékos Diákok Sportjának újabb évadja
· Országos korongvadász verseny Napkoron
· A teljesítménytúrák, a kerékpározás hozta meg a sikert
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben

KÖRNYEZETÜNK
· 99,4 Sunshine FM jótékonysági akciója
· Fokozott ellenőrzés a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében
· Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatója
· Tegyünk együtt a munkaterületek biztonságáért!
· Hulladékszállítás a Karácsonyi Ünnepek körül
· Karácsonykor ÁllatSTOP!
· A kamara megkezdte az öntözési vízigények felmérését
· "Házhoz megyünk!" Tiszavasváriban és Tiszalökön
· 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak az Élelmiszerbank
· Cipődoboz akció
· „A következő generációk sorsa múlhat a vízgazdálkodáson”
· Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt
· Forgalmirend-változások Nyíregyházán
· Zöldhulladék szállítás a téli hónapokban
· „Álomút” gyermekrajzpályázat
· Az ön háza fölött hány műhold kering?
· Trófeaszemle Gúthon
· Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak
· A Magyar Közút téli üzemmódRa vált
· Új pályázati határdidő Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra
· „Bemutatkozott az Életmentő Konvoj”
· Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál
· Krízismegbeszélést tartottak a Városházán
· Befejeződött Nyíregyházán a Városi rendelőintézet (volt kis SZTK) felújítása
· Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság!
· Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton
· Mindenszentek ünnepe közeledik
· Tündérkerti vigasság az egészség jegyében egy héten át
· Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak
· Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla

KÉKFÉNY
· Hamis meghatalmazást nyújtott át a rendőröknek
· Jogerős ítélet a mosószerhamisítási ügyben
· Lengyel hatóságok körözték a járművet
· Másodfokon elbírálták az ingatlannal üzletelő testvérpár ügyét
· Elsőfokon elítélték a mátészalkai emberölési kísérlet vádlottját
· Jövő márciusban folytatódik a debreceni emberölés tárgyalása
· Felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól a vállalkozót
· Befolyással üzérkedés miatt börtönbüntetés
· A VÉDA rendszer kamerája buktatta le a bűnözőket
· Elítélte a bíróság azt a férfit, aki rálőtt egy kutyára
· Halott csecsemő Nyíregyházán
· 25 perc alatt elfogták a tettest!
· Az utcán raboltak ki egy nőt Tiszadobon!
· Éber temető szolgálat
· Ítéletet hozott a bíróság a kártyapartnerüket kirabló férfiak ügyében
· Vádemelés az idős asszony megölése miatt
· Halálos baleset Nyírbátorban!
· Letartóztatta a bíróság az arannyal kereskedő cégvezetőt
· Két hét alatt 13 kerékpárt lopott
· Almáskonténerek közé rejtették a cigarettát
· Előzetes letartóztatásban a rabló
· Kifosztotta az alvó férfit!
· Ittas vezetés a családi ház udvarán!
· Meghiúsult marihuána-szállítmány!
· A rabló kitépte a pénzt a sértett kezéből!
· Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Barabás külterületén
· Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki kitépte a járókelő nyakláncát
· Kitépte a nyakláncot
· Tűzifában utaztak, mégis ráfáztak
· 15 milliós csempészáru a hamis rendszámú autóban

HÍREK
· Sajtóközlemény – Befejeződött az Onkológiai Diagnosztikai Eszközök Fejlesztése Nyíregyházán
· Rajzpályázatot hirdetett a Mátészalkai Rendőrkapitányság
· Megújuló rendőrségi gépjárműpark
· Marad a 2,3%-os Diákhitel1 kamat
· A gyerekosztályon ajándékoztak a tűzoltók
· TISPOL ellenőrzés megyei eredményei
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Sajtóközlemény
· A tűzoltók is bemutatkoztak az Aranyban
· Újabb mérföldkő a mentőkutyások életében!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán
· Csőtörés és közúti balesetek
· Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
· Jogvesztő támogatási határidő közeleg!
· Hírek a katasztrófavédelemtől
· Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tisztségviselőit
· Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából
· Biztonságban az ünnepek alatt
· Balesetek, kigyúlladt gázkazán
· Folyamatos közúti kontroll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Balkányi Rendőrőrs
· Egyeztető fórumot tartottak Vásárosnaményban
· Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg
· Állásbörze Tiszavasváriban
· Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
· A biztonság jegyében
· Nyíregyházi pedagógusok is pályázhatnak
· 38 millió forint összdíjazású ötletpályázat
· Elismerést kaptak a COOP vezetői

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Megjelent a Szemle
· Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál - Nyíregyháza, 2017. 11. 11.
· Dívák estje Níregyházán a kulturális központban
· „Csak Tiszta Forrásból ”Országos Könyvtári Napok 2017. október 02-08.
· Tehetségkutató vetélkedő Nyíregyházán
· Leenane szépe – elkezdődtek a próbák
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank