Vissza a címoldalra

2017. szeptember. 19. Kedd - Vilhelmina
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
[2017.09.19.]
A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság is bekerült a Nyíregyházi Értéktárba. Hétfőn, az Értékes Esték sorozat keretében az Apáczai Csere János Általános Iskolában ismerhették meg a megyeszékhely tűzoltóinak 133 éves múltját és értékeit az érdeklődők.

· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója
[2017.09.19.]
A 99.4 MHz-en sugárzó Sunshine FM már hallható volt az éterben 2001 és 2004 között. A lendület, a stílus, a név, a frekvencia maradt, a tulajdonosi kör, illetve a műsorkészítő stáb változott, ezzel hosszú távra stabilizálva a működést.

· A szén-monoxid-mérgezések elkerülésének kulcsa a megelőzés!
[2017.09.18.]
Amikor a fűtési szezon elkezdődik, csaknem naponta beszámol a sajtó szén-monoxid-mérgezéssel járó balesetekről. Ezeknek az oka szinte kivétel nélkül az üzemeltetett gázkészülékek ellenőrzésének és karbantartásának a hiánya, a készülékhez csatlakoztatott égéstermék elvezető rendszer nem megfelelő állapota, alkalmatlansága, illetve az elégtelen levegő-utánpótlás.

· Döntőben a nyírbátori tölgy!
[2017.09.17.]
Bejutott a 13-as döntőbe a református templom-volt gimnázium, majd volt 2.sz. általános iskola között a Báthori István szobor mellett álló, 1896-ban ültetett, 2015-ben a város által védetté nyilvánított kocsányos tölgy, amelyet a védetté nyilvánítást kezdeményező civilek javaslatára a nyírbátori önkormányzat az „Év Fája” cím elnyerésére pályázott.

· Spórolás az onkológián: ne döntsenek az orvosok helyett!
[2017.09.16.]
A rákbetegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület tiltakozik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szakorvosok terápiaválasztási szabadságát korlátozó, az onkológiai kezelési lehetőségeket szűkítő terve ellen.

· A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz
[2017.09.15.]
2017. szeptember 15-én, pénteken délelőtt a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Információs Központja előtti parkban gyülekeztek azok, akik önkéntesként szerettek volna csatlakozni a Földművelésügyi Minisztérium által meghirdetett, országos „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” – kezdeményezéshez, melynek egyik városi gyűjtőpontja az egyetemi campuson volt.

· Tanácsok vadbalesetek megelőzésére
[2017.09.15.]
Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 13 ajánlását a vadbalestek elkerülése érdekében.

· Látogatócentrum és hópárduc kifutó építése az állatparkban
[2017.09.14.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata nettó 371,91 millió Ft, közel százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén” című pályázat megvalósítására.

· A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson
[2017.09.13.]
Második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Szabadság téren az Erdővarázs elnevezésű kétnapos családi programot. Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatták be a hétvégén a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek felelősségteljes, ugyanakkor izgalmas munkáját.

· Pangea Ökocentrum és Szálloda - ünnepélyes alapkőletétel
[2017.09.12.]
Szeptember 12-én, kedden megtörtént a Modern Városok Program keretében megvalósuló „Pangea Ökocentrum és Szálloda” beruházás ünnepélyes alapkőletétele és nyitórendezvénye Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

· 100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya
[2017.09.09.]
Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

· Távolból is segítenek a mesedoktorok
[2017.09.08.]
Szorgos csomagolásban vannak ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesít.

· Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért
[2017.09.08.]
Az immáron második alkalommal megvalósuló Energy Globe Magyarország díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének hazai fordulója.

· Örökségtúra a Reformáció 500 éves emlékévében a Nyírségtől a Hajdúságig
[2017.09.07.]
Ahhoz a nagyszabású örökségvédelmi kezdeményezéshez csatlakozik az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. és a keretein belül működő Europe Direct Tájékoztató Iroda az idei utolsó örökségtúrával, amelyet a világ majdnem 50 országában, ugyanabban az időpontban vagyis a szeptember 16-i hétvégén rendeznek meg.

· Kiből lesz az erdész? akadályverseny
[2017.09.07.]
„Kiből Lesz Az Erdész?”- Erdőismereti Akadályversenyt hirdet a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Hete és Kaán Károly születésének 150. évfordulója alkalmából Nyíregyháza város felső tagozatos tanulóinak.

· Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
[2017.09.07.]
Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták a magyar élelmiszer-előállítást a figyelem középpontjába állító, idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Coop Rallyt. A COOP üzletlánc 2006 óta szervezi meg minden évben a hazai élelmiszergyártás legjobbjait bemutató rendezvénysorozatot, amely a zsűri szerint kitartó szorgalommal népszerűsíti a magyar élelmiszertermékeket.

· Egyedülálló újítás: online igényelhető a Diákhitel
[2017.09.06.]
A Diákhitel Központ 2017. szeptember 6-tól elsők között vezeti be a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokon alapuló (SZEÜSZ) elektronikus aláírással történő szerződéskötést.

· Gallyazás és faápolás
[2017.09.06.]
Gallyazási és faápolási munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. és az E-ON 2017. szeptember 7-én és 8-án a Korányi Frigyes úton a Csaló köz és a Korányi Frigyes utca 223. szám között,

· Gyepszőnyeg helyreállítás a centerpályán
[2017.09.06.]
Új gyepszőnyeget kap a Városi Stadion centerpályája. A NYÍRVV Nonprofit Kft. 300 m2-en cseréli és speciális műtrágyával látja el a fűfelületet,

· Megyénkből is vannak nyertesei a K&H pályázatának
[2017.09.05.]
23 település diákjai nyertek a K&H a hátrányos helyzetűekért kulturális és sport pályázatán. Az alábbi intézmények kerültek ki nyertesként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pályázók közül:

· Azonnal kezelni kell a gyógyíthatatlan SM betegeket!
[2017.09.03.]
A betegség megállapítása után azonnal kezelni kell a sclerosis multiplexes betegeket ahhoz, hogy érdemben javítani lehessen az akár teljes fizikai és szellemi leépüléssel fenyegetett páciensek életkilátásain – hangzott el az Országos SM Napon Szolnokon.

· Tanévkezdés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
[2017.09.01.]
Szeptemberben - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában - rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekeket, hogy biztonságosan jussanak el az iskolába, valamint hazafelé. A tanév első napjától ugyanis az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége megnő.

· VIDORON a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió
[2017.09.01.]
A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 6 éve végez társadalmi szolgálatot, melynek keretében nehéz sorsú emberek mindennapjaiban nyújt segítséget. Munkájuk során sem etnikai, sem vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálnak, egyetlen szempont, hogy enyhítsék a problémákat, segítsék a mindennapok méltóságteljes megélését.

· Iskolát vált a gyermekem – Hogyan vészeljük át?
[2017.08.31.]
Nem csak az iskolakezdés jelenthet nehézséget egy gyermek életében, hanem az iskolaváltás is. Ezt nagyban meghatározza, hogy milyen okból, és mikor kerül rá sor.

· Öt műszer, amikre a gyermekkórházaknak leginkább szükségük van
[2017.08.30.]
Pulzoximéter, betegőrző monitor, infúziós pumpa, vénakereső és EKG készülék - a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési felhívásra beérkező pályázatok szerint leginkább ez az öt fontos eszköz hiányzik vagy szorul cserére a hazai gyermekkórházakban.

· Országos együttműködés az eltűntek keresésére!
[2017.08.29.]
Az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és Orlik Zoltán a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke megállapodást írtak alá.

· II. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözik
[2017.08.29.]
Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját.

· Ételek és italok, amik segíthetnek a narancsbőr ellen
[2017.08.29.]
Lássuk be, mi nők sok mindent kipróbáltunk már, hogy eltűnjön az a fránya narancsbőr. Masszázs, váltózuhany, testtekercselés… De mi a helyzet a táplálkozással és a folyadékokkal? Vajon mennyire segítenek a problémán?

· Négyezer mezőgépész hiányzik az országból
[2017.08.29.]
Drifterek, veterán és high-tech traktorok, oldtimerek és ügyességi pályák várták a hétvégén a látogatókat a Hódmezőrület 2.0-n, az ország legegyedibb összetételű autós és gépész találkozóján.

Városnapok 2017. május 18-19. - indexkelet.hu

Városnapok 2017. május 18-19.

2017.05.16.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

Május 18. (csütörtök)

A programsorozat a tavalyihoz hasonlóan kezdődik, a nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, a Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében.

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság 2016 májusa óta újabb három nemzeti értéket vett fel a Nyíregyházi

Települési Értéktárba:

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház, mint zarándoktemplom,
Kéry Péter Nyíregyháza és környéke történelméről, természeti értékeiről, néprajzáról szóló filmalkotásai,
Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteménye.
Ezt követően szintén a Krúdy-teremben kerül sor a Nyíregyházi Települési Értéktár rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére. 2016-ban két fontos évfordulót ünnepeltünk: 230 éve kapott településünk mezővárosi rangot és 140 éve lett Nyíregyháza Szabolcs vármegye székhelye. Ebből az alkalomból a pályázóknak olyan képeslap-terveket kellett készíteniük, melyek a 18-19. századi Nyíregyházát ábrázolják.
A díjakat Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adja át.
14.00 órakor Ünnepi Közgyűlés ül össze Nyíregyháza és Eperjes 25 éves testvérvárosi, valamint Nyíregyháza és Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileuma alkalmából.

Program:

14.00 Ünnepélyes zászlóbehozatal és a telepítési pátens behozatala
Himnusz
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármesterének ünnepi köszöntője
Štefan Kužma - Presov (Eperjes) város alpolgármesterének köszöntője
Babják Zoltán – a Beregszászi Városi Tanács polgármesterének köszöntője

Plakettek, oklevelek átadása

Az ünnepi közgyűlésen jelen lesznek Eperjes, Beregszász, Ungvár, és Ivan Frankivsk delegációi. A meghívottak között van számos diplomáciai külképviselet vezetője.
15.00 órakor a Városalapítók szobránál koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre várják az érdeklődő városlakókat.

16.30 a Váci Mihály Kulturális Központban nyílik meg a III. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-AIR Művésztelep kiállítása. A kiállítást Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere nyitja meg.
A művésztelep május 7. – május19. között a Sóstói Múzeumfaluban fogadta az eperjesi, iserlohni, valamint a Szatmárnémetiből és Ivano-Frankivskból érkezett alkotókat.
Eperjes/Presov (SK) Edita VOLOŠČUKOVÁ, Anna HAUSOVÁ Iserlohn (D) Sammy KASCHUBA, Sonja HÖCHENBERGER
Ivano-Frankivsk: (UKR) Tetiana /Tanja PAVLYK, Hubal BOHDAN, Szatmárnémeti/Satu Mare (RO) Vilmos PODOLYÁK, Aurel TENT, Timea MITROI Nyíregyháza - József FEKETE, Olga VEREBÉLYI A művésztelep vezetője: Zagyva László szobrászművész.
17.30-tól kezdődik egy Díszelőadás a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály termében a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével. A Városnapok alkalmából Nyíregyházára érkezett testvér-, és partnervárosok, külföldi delegációk tagjait Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere köszönti.

Május 19. (péntek

10 órától színes forgatag vár mindenkit a belvárosban. Lesz kézműves és iparművészeti termék, virág és zöldség-gyümölcs vásár.
Városalapítók szobránál játékok: rodeó bika, kisvonat, óriáscsúszda, akadálypályás ugrálóvár, kisugráló, óriástrambulin, cukorágyú várja a gyerekeket. A Nyírségi Ízkirályok Egyesület a szökőkút mellett kínál harapnivalót.
Mindeközben a Kossuth téren – óvodás gyermekek örömére mutatja be „A bátor kiskacsa” című bábelőadást a Burattino Bábszínház.
14.00 órakor emléktáblát avatnak a Magyar Kard Napja emlékére, ahol ünnepi beszédet mond: Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza MJV alpolgármestere.
Köszöntőt mond: Máday Norbert a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója és Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató. Az ünnepi eseményt a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója zárja.
Helyszín: Nyíregyháza, Széchenyi u. 1.
Ezt követően a Váci Mihály Kulturális Központban további programok várják az érdeklődő városlakókat.
15.00 „A Géniusz” - dokumentum film vetítése Borsody László életéről
15.30 „Borsody a Géniusz” – Máday Norbert könyvbemutatója
16.00 „Katona vívók, vívó katonák” - Kertai Zalán festőművész kiállítása és Vívástörténeti kiállítás - Kulcsár Róbert magángyűjtő kiállítása

KOSSUTH TÉR - nagyszínpad

13.30 Street Dance School Divattánc Iskola
13.50 Re-Flex Moderntánc Stúdió
14.10 Vogue Modellügynökség show-divatbemutatój
14.50 Dóra és a Felfedezők
15.00 Ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángos kínálása
A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak és mesterszakácsainak köszönhetően valaha elkészített legnagyobb tirpák kenyérlángost tálalják fel a Kossuth téren.
Közel félszáz tanuló és tanáraik 50kg lisztből és élesztőből gyúrnak kenyértésztát. A szobányi méretű tésztát 40kg túró és 30liter tejföl keverékével kenik meg. Tovább fokozva az ízeket 40kg szalonnát sütnek rá. Végül 25kg lila hagyma kockával és kaporral hintik meg.
Az így elkészült, közel 200kg-os (kb. 13 méteres) kenyérlángost sütés után, az érdeklődő nyíregyháziak kóstolhatják meg.
16.00 ĽH Prešovčan - Prešovčan (Presovcsan) A ĽH Prešovčan csapata már több, mint hat évtizede biztosít felejthetetlen hangulatot a fellépésein. Előadásuk széles spektrumú zenei élményt nyújt. A csoport nemcsak sárosi, zempléni és folklór dalokat ad elő, hanem a Szlovákia területén elő kisebbségek dalait, koncertműveket, világ örökzöld slágereit, klasszikus, operett, musical, film, jazz és country melódiákat is.
17.00 Zeusz és barátai – a görögtűz
19.00 SuperStereo
20.00 Kállay Saunders Band

Kísérőrendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése
A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 25 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015 szeptemberétől minden hónap 16-án 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. A városnapokon kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár számos színes programmal várja az érdeklődőket.

„Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről
„A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről
„Az újratelepített város” Helytörténeti monográfiák kiállítása a szlovák betelepítésről
„Ez történt a régi Nyíregyházán” Helyi sajtóhírek a múltból.
„Műemlékeink mozaikokban” címmel puzzle játék
Nyíregyháza neves műemléképületeinek összerakása, felismerése.
„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totó
„Boldog születésnapot!” A „Születésnapi újság” szolgáltatásuk bemutatása a városlakóknak.
„Építsd velünk a város szívét” Makett készítés Nyíregyháza belvárosáról.

Jósa András Múzeum

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap és az emléknaphoz csatlakozva a Jósa András Múzeum érdekes programokra invitálja a kedves látogatókat. A múzeumban öt helyszínen várják színes, interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel a látogatókat, mely közelebb visz mindenkit a múzeum sokszor rejtélyes mégis izgalmas világához. A Múzeumi Világnap alkalmából a Jósa András Múzeum május 19-én a Kossuth téren is várja az érdeklődő városlakókat.

További információk, és a részletes program megtalálható a nyiregyhaza.hu honlapon.
Az önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az ünnepi programsorozatra.

Városnap – kitelepülés a Kossuth térre (Coop üzlet elé)

1. „Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről (kiállítás a könyvtárban tekinthető meg)

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a történelmi Bereg, Szatmár, Ugocsa és Ung vár¬megyék, településeire vonatkozó irodalmat. A Városnap alkalmából Nyíregyháza, híres műemléképületeiről, azok történetéről tekinthetnek meg tárlatot az érdeklődők.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

2. „A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, élt szépírók műveinek első kiadását és a róluk és műveikről szóló információkat. A városnap alkalmából ezen értékes műveket kiállítás formájában tárjuk a kedves érdeklődők elé. Megismerkedhetnek többek között Móricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Váci Mihály és még számos híres megyei alkotó életművével.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

3. „Az újratelepített város”

A városnap keretében szemelvényeket olvashatnak az érdeklődők a város alapításáról és a szlovák betelepítésről. A szemelvények nyomtatott formában, paravánon kiállítva lesznek elérhetők, olvashatók.
A szemelvények forrásai:
Lukács Ödön: Nyíregyháza szabad, kiváltságolt város története. Nyíregyháza, 1886.
Geduly Henrik: Nyíregyháza az ezredik évben. Nyíregyháza, 1896.
Éble Gábor: Az ecsedi uradalom és Nyíregyháza. Budapest, 1898.
Leffler Samu: Nyíregyháza város története. In: Borovszky Samu: Szabolcs vármegye monográfiája. Budapest, 1900
Szohor Pál: Nyíregyháza az örökváltság századik évében. Nyíregyháza, 1924.
Helyszín: Kossuth tér

4. „Ez történt a régi Nyíregyházán”

Mit írtak a 75, 100, 125 évvel ezelőtt megjelent helyi lapban? Erre a kérdésre kaphatnak választ mindazok, akik megtekintik kiállításunkat. Városunk legrégebbi lapjából, az 1880-ban alapított Nyírvidék számaiból tallózva elevenítjük fel a régmúlt eseményeit. A cikkekben értesülhetnek arról, hogy azokban az időkben mi tartotta lázban a város lakosait, mi körül forgott a világ a régi idők ködébe vesző májusi napokon. Hirdetőtáblára függesztett cikk-kivágatok segítségével sejlik fel a múlt, amiket kedvükre böngészhetnek a résztvevők. S ha sikerült felkeltenünk az érdeklődést, mindenkit szeretettel vár a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, ahol teljes lapszámokban és korabeli monográfiákban mélyülhet el az őseink életét alaposabban is kutatni vágyó olvasó.

5. „Műemlékeink mozaikokban”

A városnap keretében a gyerekeket, fiatalokat is szeretnénk megszólítani. Lehetőség nyílik kreatív foglalkozásra is, mégpedig puzzle játék formájában, ahol városunk híres műemléképületeit rakhatják össze mozaikokból kicsik és nagyok egyaránt. Célunk Nyíregyháza műemléképületeinek, azok történetének megismertetése a résztvevőkkel.
Helyszín: Kossuth tér

6. „Nyíregyházi tudod-e”

„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totót készítünk Nyíregyháza város történetéről, művészettörténetéről, irodalomtörténetéről, híres embereiről, melynek keretében bárki felmérheti tudását ebben a témában. A totót sikeresen kitöltők ajándékban részesülnek.
Helyszín: Kossuth tér

7. „Építsd velünk a város szívét”

A program keretében szintén kreatív formában, játékosan ismerkedhetnek meg a résztvevők a Nyíregyháza belvárosában található híres épületek történetével. Kolléganőink segítségével bármely korosztály hozzájárulhat a „város szívének” makett formában való elkészítéséhez, melynek kész formáját később a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában is megtekinthetnek.
Helyszín: Kossuth tér

8. Születésnapi Újság – évfordulós ajándék

Könyvtárunk 2014. július 1-én indította el a Születésnapi Újságot. Nemcsak születésnapra, de bármely évfordulóra is egyedi ajándék. A megajándékozni kívánt személy ennek a különleges ajándéknak a révén ízelítőt kap a jeles napon történt eseményekből, illetve a kor hangulatából. A helyi lapokból, illetve az országos újságokból megtudhatja, milyen fontosabb események voltak a nagyvilágban. Mosolyt csal az emberek arcára az akkori történelmi hírek, apróhirdetések, TV és rádióműsorok. A Születésnapi Újságban elhelyezünk gólyahírt, fotókat, köszöntőt, idézetet, hiszen ettől lesz igazán egyedi az ajándék. Alkalomhoz illő kiadványt A/3-as méretben bekötött formában, impozáns műbőrkötésben és megújult aranyszínű felirattal kapja kézhez a megrendelő.

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Színház az egész világ, avagy megnyílik a VIDOR Fesztivál fotókiállítása
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Második lett a Fatum
· Nyíregyházi tűzoltó nyerte a kategóriájában a debreceni maratont
· Tisztes helytállás az országos íjászversenyen
· Összecsapnak a papok és jogászok!
· Bronzérem csillogott Kikindán
· A tavalyi ezüstérmes következik
· Kikindán ütik a labdát az ülőröpisek
· Nyárzáró felkészülési torna kapus bravúrokkal!
· Megvan a bronzérem!
· Szombaton dob Szikszai Robi
· Magyar zsoké fantasztikus sikere Varsóban a női lovasvilágbajnokságon!
· Vízilabdás felkészülés a Tófürdőben
· Vasárnap áll rajthoz, Helebrandt Máté gyalogló a londoni VB-én
· Jövő hétvégén végső összecsapás
· 10 érem Székesfehérvárról
· A dobogó harmadik fokán
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna
· Megkezdődött a küzdelmek sora a sóstói strandfoci fesztiválon
· Újra Hübner Amatőr Strandröplabda verseny Nyíregyháza belvárosában
· Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
· Kispályások nagy díjkiosztója
· Szabolcsi tűzoltók focistái aranyat érnek!
· Dobogós helyen végeztek megyénk sportolói az Országos Atlétikai Döntőn
· Jótékonyság Nyíregyházán: licitáljon, hogy segíthessen a Down-szindrómás gyerekeken!
· Sportos hétvégén van túl a MARSO Kft.

KÖRNYEZETÜNK
· Hagyományok, becsület, elkötelezettség
· 99.4 Sunshine FM- Nyíregyháza kedvenc rádiója
· A szén-monoxid-mérgezések elkerülésének kulcsa a megelőzés!
· Döntőben a nyírbátori tölgy!
· Spórolás az onkológián: ne döntsenek az orvosok helyett!
· A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz
· Tanácsok vadbalesetek megelőzésére
· Látogatócentrum és hópárduc kifutó építése az állatparkban
· A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson
· Pangea Ökocentrum és Szálloda - ünnepélyes alapkőletétel
· 100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya
· Távolból is segítenek a mesedoktorok
· Irány a jövő: október 15-ig ismét versenybe lehet szállni az Energy Globe Magyarország díjakért
· Örökségtúra a Reformáció 500 éves emlékévében a Nyírségtől a Hajdúságig
· Kiből lesz az erdész? akadályverseny
· Magyar Termék Nagydíjas lett a Coop Rally
· Egyedülálló újítás: online igényelhető a Diákhitel
· Gallyazás és faápolás
· Gyepszőnyeg helyreállítás a centerpályán
· Megyénkből is vannak nyertesei a K&H pályázatának
· Azonnal kezelni kell a gyógyíthatatlan SM betegeket!
· Tanévkezdés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· VIDORON a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió
· Iskolát vált a gyermekem – Hogyan vészeljük át?
· Öt műszer, amikre a gyermekkórházaknak leginkább szükségük van
· Országos együttműködés az eltűntek keresésére!
· II. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözik
· Ételek és italok, amik segíthetnek a narancsbőr ellen
· Négyezer mezőgépész hiányzik az országból

KÉKFÉNY
· Ne dőljenek be a telefonos csalóknak!
· Elítélték a halálos balesetet okozó buszsofőrt
· Ítélet született a volt polgármester ügyében
· Bosszút állt a kutyáján, elvágta a nyakát!
· Egy 13 éves fiú késelt meg egy 17 évest!
· Kétmilliót vonaton, 25 ezret biciklivel
· Pénztárcát lopott egy nyíregyházi bevásárlóközpontból
· Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kislányát leforrázó nőt
· A kábítószer beszerzése után lebukott a kereskedő
· Kábítószerrel kereskedtek Nyíregyházán
· Bántalmazta és kirabolta az idős asszonyt!
· Ittasan vezette ismerőse autóját – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték
· Bódultan készültek szilveszterre
· Hat év bujkálás után kapták el a nyírbátori rendőrök!
· Kilenc év fegyház rablásért
· Előzetesben a vasmegyeri úttesten késsel hadonászó rabló
· Pénzhamisítókat fogtak el Baktalórántházán
· Rablás, testi sértés és garázdaság miatt vették őrizetbe
· Elfogták a Nyíregyházán kábítószerrel kereskedőket
· Gépkocsival a kerítést kidöntve a ház falának ütközött a fiatalkorú!
· Megszúrta és az úttesten sorsára hagyta!
· Rablás egy nyíregyházi parkban
· Prostitúcióra kényszerítették a fiatal lányt a magyi család tagjai
· Zsákmány nélkül távoztak a tiszadadai betörők!
· Körözött gépkocsi a barabási határátkelőn
· Egy 28 éves nagyari férfi vesztette életét a balesetben!
· Elfogások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
· Letartóztatták a testvérét megszúró tiszavasvári nőt

HÍREK
· Kigyulladt az étterem konyhája
· V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap – II. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság
· Magasból mentési gyakorlat Kőlaposon
· Cserediákok érkeztek Nyíregyházára
· Három személygépkocsi gyulladt ki!
· Pálinka, szilva, fesztivál...Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt
· Hármas karambol a 41-es főúton
· Balestek sérültekkel, kigyulladt dohányszárító
· A Váci Színházban léphetnek fel a VersFesztivál versenyzői
· EDEN-győztes a templomút!
· Sikerrel zárult a 12. Coop Rally
· Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
· Finn módszeres” ellenőrzést tartottak
· A tűzoltók kezdték meg az újraélesztést
· Támogatás közösségi komposztáláshoz
· Helyismereti foglalkozás az Egészségügyi karon
· Mestereket avattak a kamarában
· Adózz az egészségedért!
· Baleset, tüzesetek
· Új műtőlámpa és műtőasztala Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályán
· Lehasadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak
· Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán
· II. Közfoglalkoztatási Kiállítás Nyíregyházán
· Nagyfelületű kátyúzás a Szabadság téren
· Negyedével többen jelentkeztek ipari képzésre
· Négyen sérültek meg egy nyírbátori balesetben
· TISPOL ellenőrzés megyénkben
· Dobogós helyezés a szatmárnémeti lépcsőfutón
· Négy baleset, négy sérült, tüzesetek

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Budaházi István költő legújabb versei
· Ismét muzsikál a múzeum!
· A VIDOR idei díjazottai
· Vidámság és derű egy héten át
· Diótörő – újragondolva
· Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban
· Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán
· Színház és irodalom: MŰVÉSZASZTAL a VIDORON
· Taroltak a kisjátékfilmek a Bujtor István Filmfesztiválon
· Szabolcs Megyei Őszi Tárlat – felhívás
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank