Vissza a címoldalra

2017. május. 26. Péntek - Fülöp,
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó
[2017.05.23.]
Hálaadó szentmisével és a világ magyarságának összefogását jelképező harang felszentelésével zárult a Szegedi Dómban vasárnap a VII. Magyar Világtalálkozó, amely nyolc napon át tartott.

· Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?
[2017.05.23.]
Az érelmeszesedés egy érdekes fogalom. Ilyen betegség ugyanis nincs - világít rá Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő. Tudjuk, hogy meszes plakkok (csomók) le tudnak rakódni az érfalakon, és ha azok megrepednek, akkor az ott keletkező alvadék elzárhatja az eret, ha a plakk lassan nő, akkor fokozatosan beszűkíti az eret, de az erek csak úgy nem “meszesednek el”. Márpedig a fogalom ezt sugallja.

· Megújul Nyíregyházán a Városi Rendelőintézet
[2017.05.23.]
Jó ütemben halad Városi Rendelőintézet belső (volt kis SZTK) felújítása a „Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című projekt keretében. Hétfőn dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere helyszíni bejáráson tekintette meg a munkálatokat.

· Szelektív szombat
[2017.05.22.]
A hagyományokkal ellentétben idén május 27-én rendezi meg a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft., valamint Nyíregyháza Város Önkormányzata a Szelektív szombat nevű rendezvényt.

· Testvérvárosi találkozó a Mustárházban
[2017.05.22.]
A Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda idén első alkalommal rendezte meg Nyíregyháza testvérvárosainak találkozóját és a Közép-európai Ifjúsági Parlamentet Szatmárnémeti, Eperjes, Rzeszów, Nyíregyháza fiataljainak részvételével.

· Küldöttgyűlés és kitüntetések a kamarában
[2017.05.20.]
2017. május 19-én tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2016-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

· Szellőztető szökőkút a Bujtosi-tavon
[2017.05.19.]
Szellőztető úszó szökőkutat szereltek fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai Bujtosi-tó város felőli oldalán.

· Elballagtak az ovisok, szeptembertől iskola
[2017.05.19.]
Bensőséges ballagási ünnepséget rendeztek pénteken, Nyíregyházán a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagóvodájában. Az intézmény több mint kétszázhúsz óvodásai közül ezúttal mintegy 42 fő intett búcsút az itt eltölt gondtalan három évnek. Hiszen szeptembertől már nagybetűs élet első lépcsőfokára lépnek, az iskolában kell bizonyítaniuk.

· Szúnyoglárva irtás
[2017.05.19.]
Május 22-én és 23-án szúnyoglárva irtást végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Tréner Kft.

· Több ezren szenvednek tőle, de csak kevesen mesélnek róla
[2017.05.19.]
A gyulladásos bélbetegség rengeteg ember életét keseríti meg, az érintetteken kívül viszont csak kevesen vannak tisztában az IBD mozaikszó jelentésével. A május 19-i világnap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre, és közösségi elfogadást biztosítson az érintettek számára.

· Ideiglenes forgalomkorlátozás Nyíregyházán
[2017.05.18.]
A rendőrség azt javasolja, hogy a futóverseny ideje alatt a városban közlekedők a belvárost elkerülve a körutat használják.

· A természettel ismerkedtek a nyíregyházi gyerekek
[2017.05.18.]
Egész hetes programsorozattal ünnepelte a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a Madarak és Fák Napját.

· Vizes élőhelyek élővilágával ismerkedtek a nyírbátori óvodások
[2017.05.17.]
A nyírbátori Mesekert Óvoda Nyitnikék Tagóvodája óvodásai ismerősként üdvözölték Tanyik Józsefet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tagját, aki színes diaképekkel és videó filmekkel színesített előadásában mutatta be a gyerekeknek a vízi környezet élővilágát: a növényeket, az állatokat.

· A VII. Magyar Világtalálkozó, békenyilatkozat
[2017.05.17.]
A VII. Magyar Világtalálkozó második napján, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Aranyosapátiban gyűltünk össze.A magyar vidék megmaradásának és fejlődésének lehetőségeire kívánta felhívni a figyelmet a Négyeshatármenti Találkozó, ahová Kárpátaljáról, Erdélyből, Felvidékről is számos országból érkeztek vendégek.

· Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!
[2017.05.17.]
A Tesco ismét meghirdette „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson.

· Városnapok 2017. május 18-19.
[2017.05.16.]
Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

· Még a héten várják az alkotásokat!
[2017.05.15.]
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is alkotói pályázatot hirdetett az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

· Táborok: a legfontosabb, hogy offline legyen a gyerek egy hétig!
[2017.05.15.]
Egy hónap, és itt a nyári szünet! Közel nyolcszáz táborturnus várja a csemetéket a vakáció idejére, viszont a legjobb táborok gyorsan betelnek, így érdemes már most foglalni!

· Te rá mernél kötni egy gyereket az oroszlán hátára?
[2017.05.12.]
Május 9-én a Móricz Zsigmond Színház két nagyszínpadi előadása között nem mindennapi eseménynek lehettek tanúi a színház dolgozói. A kisfiú meg az oroszlánok című gyerekeknek játszott darab díszletében Lázár Ervin figurái megszeppent és csodálkozó babákkal a hátukon tértek vissza egy sajátos fotókampány készítésére.

· Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán, emléktábla avatás
[2017.05.10.]
Látványos felvonulással vette kezdetét a szerdai közös Rendvédelmi Nap Nyíregyházán, majd a Kossuth téren dinamikus bemutatókkal folytatódott a rendvédelmi szervek szakmai napja, ahol a kiállított eszközöket is megtekinthették az érdeklődők. Emléktábla avatására is sor került a Magyar Királyi Pénzügyőrség megalakításának 150. évfordulója alkalmából.

· Mit igyunk kavitációs zsírbontás után?
[2017.05.09.]
A bőséges folyadékfogyasztás alapvető feltétele minden kavitációs zsírbontásnak. Ugyanis a zsírban tárolt és onnan felszabaduló méreganyagoktól minél gyorsabban meg kell szabadulni.

· Az idővel harcolnak a mentők, így segíthetjük őket
[2017.05.09.]
Másodperceken is múlhat egy emberélet, a mentők munkájának ezért minden lépése pontosan megtervezett koreográfia szerint történik. Kis odafigyeléssel azonban mi is komoly segítséget nyújthatunk, legyen szó akár a közlekedésről, akár a 104 vagy a 112 segélyhívó tárcsázásáról.

· Évértékelő megbeszélés a társszervek vezetőivel
[2017.05.08.]
Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökének meghívására 2017. május 8-án, immár harmadik alkalommal kerekasztal megbeszélésen vettek részt a megye társadalmi, közigazgatási és igazságszolgáltatási intézményeinek vezetői.

· Magyar Világtalálkozó (május 14-21.)
[2017.05.07.]
Határtalan összefogás értékeinkért. Balatoni szezonnyitóval kezdődik, Bereg-vidéken és Budapesten folytatódik, majd Szegeden zárul a VII. Magyar Világtalálkozó. Négyeshatármenti Találkozó május 15-én Aranyosapátiban.

· Még mindig anya a szülő, apa a fő kenyérkereső
[2017.05.05.]
A magyarok 70 százaléka szerint egy anyukának legelőbb a szülés utáni 3. évben kell visszatérnie dolgozni, holott minden harmadik megkérdezett tapasztalta már, hogy negatív megkülönböztetés ér egy édesanyát álláskereséskor – derült ki a Rendi friss, anyák napi kutatásából.

· Madarak és Fák Napja az Egyetem Botanukus Kertjében
[2017.05.04.]
A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola és a Kaktusz-ház Építése Alapítvány közreműködésével kerül megrendezésre a Madarak és Fák Napja 2017. május 12-én 9 és 14 óra között.

· Tűzoltónap Kisvárdán
[2017.05.03.]
Ünnepi állománygyűlést tartott szerdán délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdán, a Városháza előtti téren.

· Vegyszeres növényvédelem
[2017.05.03.]
Május első hetében permetezik a város turisztikailag-, sport- és kulturális szempontból kiemelt területeit: Bujtosi városliget, Örökösföld, Robinson domb, erdei sétálóutak, Csaló köz, Sóstófürdő füves, ligetes területei, és a tópartok.

· Találkozás az év emlősével és madárfiókákkal a nyíregyházi Sóstói-erdőben
[2017.05.03.]
Az E-misszió Egyesület 2017 május 6-án, szombaton délelőtt madárfióka- és mogyorós pelelesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Találkozó 9:00-kor az Erdei Tornapályán.

Városnapok 2017. május 18-19. - indexkelet.hu

Városnapok 2017. május 18-19.

2017.05.16.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

Május 18. (csütörtök)

A programsorozat a tavalyihoz hasonlóan kezdődik, a nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, a Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében.

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság 2016 májusa óta újabb három nemzeti értéket vett fel a Nyíregyházi

Települési Értéktárba:

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház, mint zarándoktemplom,
Kéry Péter Nyíregyháza és környéke történelméről, természeti értékeiről, néprajzáról szóló filmalkotásai,
Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteménye.
Ezt követően szintén a Krúdy-teremben kerül sor a Nyíregyházi Települési Értéktár rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére. 2016-ban két fontos évfordulót ünnepeltünk: 230 éve kapott településünk mezővárosi rangot és 140 éve lett Nyíregyháza Szabolcs vármegye székhelye. Ebből az alkalomból a pályázóknak olyan képeslap-terveket kellett készíteniük, melyek a 18-19. századi Nyíregyházát ábrázolják.
A díjakat Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adja át.
14.00 órakor Ünnepi Közgyűlés ül össze Nyíregyháza és Eperjes 25 éves testvérvárosi, valamint Nyíregyháza és Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileuma alkalmából.

Program:

14.00 Ünnepélyes zászlóbehozatal és a telepítési pátens behozatala
Himnusz
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármesterének ünnepi köszöntője
Štefan Kužma - Presov (Eperjes) város alpolgármesterének köszöntője
Babják Zoltán – a Beregszászi Városi Tanács polgármesterének köszöntője

Plakettek, oklevelek átadása

Az ünnepi közgyűlésen jelen lesznek Eperjes, Beregszász, Ungvár, és Ivan Frankivsk delegációi. A meghívottak között van számos diplomáciai külképviselet vezetője.
15.00 órakor a Városalapítók szobránál koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre várják az érdeklődő városlakókat.

16.30 a Váci Mihály Kulturális Központban nyílik meg a III. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-AIR Művésztelep kiállítása. A kiállítást Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere nyitja meg.
A művésztelep május 7. – május19. között a Sóstói Múzeumfaluban fogadta az eperjesi, iserlohni, valamint a Szatmárnémetiből és Ivano-Frankivskból érkezett alkotókat.
Eperjes/Presov (SK) Edita VOLOŠČUKOVÁ, Anna HAUSOVÁ Iserlohn (D) Sammy KASCHUBA, Sonja HÖCHENBERGER
Ivano-Frankivsk: (UKR) Tetiana /Tanja PAVLYK, Hubal BOHDAN, Szatmárnémeti/Satu Mare (RO) Vilmos PODOLYÁK, Aurel TENT, Timea MITROI Nyíregyháza - József FEKETE, Olga VEREBÉLYI A művésztelep vezetője: Zagyva László szobrászművész.
17.30-tól kezdődik egy Díszelőadás a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály termében a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével. A Városnapok alkalmából Nyíregyházára érkezett testvér-, és partnervárosok, külföldi delegációk tagjait Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere köszönti.

Május 19. (péntek

10 órától színes forgatag vár mindenkit a belvárosban. Lesz kézműves és iparművészeti termék, virág és zöldség-gyümölcs vásár.
Városalapítók szobránál játékok: rodeó bika, kisvonat, óriáscsúszda, akadálypályás ugrálóvár, kisugráló, óriástrambulin, cukorágyú várja a gyerekeket. A Nyírségi Ízkirályok Egyesület a szökőkút mellett kínál harapnivalót.
Mindeközben a Kossuth téren – óvodás gyermekek örömére mutatja be „A bátor kiskacsa” című bábelőadást a Burattino Bábszínház.
14.00 órakor emléktáblát avatnak a Magyar Kard Napja emlékére, ahol ünnepi beszédet mond: Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza MJV alpolgármestere.
Köszöntőt mond: Máday Norbert a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója és Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató. Az ünnepi eseményt a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója zárja.
Helyszín: Nyíregyháza, Széchenyi u. 1.
Ezt követően a Váci Mihály Kulturális Központban további programok várják az érdeklődő városlakókat.
15.00 „A Géniusz” - dokumentum film vetítése Borsody László életéről
15.30 „Borsody a Géniusz” – Máday Norbert könyvbemutatója
16.00 „Katona vívók, vívó katonák” - Kertai Zalán festőművész kiállítása és Vívástörténeti kiállítás - Kulcsár Róbert magángyűjtő kiállítása

KOSSUTH TÉR - nagyszínpad

13.30 Street Dance School Divattánc Iskola
13.50 Re-Flex Moderntánc Stúdió
14.10 Vogue Modellügynökség show-divatbemutatój
14.50 Dóra és a Felfedezők
15.00 Ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángos kínálása
A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak és mesterszakácsainak köszönhetően valaha elkészített legnagyobb tirpák kenyérlángost tálalják fel a Kossuth téren.
Közel félszáz tanuló és tanáraik 50kg lisztből és élesztőből gyúrnak kenyértésztát. A szobányi méretű tésztát 40kg túró és 30liter tejföl keverékével kenik meg. Tovább fokozva az ízeket 40kg szalonnát sütnek rá. Végül 25kg lila hagyma kockával és kaporral hintik meg.
Az így elkészült, közel 200kg-os (kb. 13 méteres) kenyérlángost sütés után, az érdeklődő nyíregyháziak kóstolhatják meg.
16.00 ĽH Prešovčan - Prešovčan (Presovcsan) A ĽH Prešovčan csapata már több, mint hat évtizede biztosít felejthetetlen hangulatot a fellépésein. Előadásuk széles spektrumú zenei élményt nyújt. A csoport nemcsak sárosi, zempléni és folklór dalokat ad elő, hanem a Szlovákia területén elő kisebbségek dalait, koncertműveket, világ örökzöld slágereit, klasszikus, operett, musical, film, jazz és country melódiákat is.
17.00 Zeusz és barátai – a görögtűz
19.00 SuperStereo
20.00 Kállay Saunders Band

Kísérőrendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése
A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 25 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015 szeptemberétől minden hónap 16-án 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. A városnapokon kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár számos színes programmal várja az érdeklődőket.

„Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről
„A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről
„Az újratelepített város” Helytörténeti monográfiák kiállítása a szlovák betelepítésről
„Ez történt a régi Nyíregyházán” Helyi sajtóhírek a múltból.
„Műemlékeink mozaikokban” címmel puzzle játék
Nyíregyháza neves műemléképületeinek összerakása, felismerése.
„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totó
„Boldog születésnapot!” A „Születésnapi újság” szolgáltatásuk bemutatása a városlakóknak.
„Építsd velünk a város szívét” Makett készítés Nyíregyháza belvárosáról.

Jósa András Múzeum

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap és az emléknaphoz csatlakozva a Jósa András Múzeum érdekes programokra invitálja a kedves látogatókat. A múzeumban öt helyszínen várják színes, interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel a látogatókat, mely közelebb visz mindenkit a múzeum sokszor rejtélyes mégis izgalmas világához. A Múzeumi Világnap alkalmából a Jósa András Múzeum május 19-én a Kossuth téren is várja az érdeklődő városlakókat.

További információk, és a részletes program megtalálható a nyiregyhaza.hu honlapon.
Az önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az ünnepi programsorozatra.

Városnap – kitelepülés a Kossuth térre (Coop üzlet elé)

1. „Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről (kiállítás a könyvtárban tekinthető meg)

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a történelmi Bereg, Szatmár, Ugocsa és Ung vár¬megyék, településeire vonatkozó irodalmat. A Városnap alkalmából Nyíregyháza, híres műemléképületeiről, azok történetéről tekinthetnek meg tárlatot az érdeklődők.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

2. „A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, élt szépírók műveinek első kiadását és a róluk és műveikről szóló információkat. A városnap alkalmából ezen értékes műveket kiállítás formájában tárjuk a kedves érdeklődők elé. Megismerkedhetnek többek között Móricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Váci Mihály és még számos híres megyei alkotó életművével.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

3. „Az újratelepített város”

A városnap keretében szemelvényeket olvashatnak az érdeklődők a város alapításáról és a szlovák betelepítésről. A szemelvények nyomtatott formában, paravánon kiállítva lesznek elérhetők, olvashatók.
A szemelvények forrásai:
Lukács Ödön: Nyíregyháza szabad, kiváltságolt város története. Nyíregyháza, 1886.
Geduly Henrik: Nyíregyháza az ezredik évben. Nyíregyháza, 1896.
Éble Gábor: Az ecsedi uradalom és Nyíregyháza. Budapest, 1898.
Leffler Samu: Nyíregyháza város története. In: Borovszky Samu: Szabolcs vármegye monográfiája. Budapest, 1900
Szohor Pál: Nyíregyháza az örökváltság századik évében. Nyíregyháza, 1924.
Helyszín: Kossuth tér

4. „Ez történt a régi Nyíregyházán”

Mit írtak a 75, 100, 125 évvel ezelőtt megjelent helyi lapban? Erre a kérdésre kaphatnak választ mindazok, akik megtekintik kiállításunkat. Városunk legrégebbi lapjából, az 1880-ban alapított Nyírvidék számaiból tallózva elevenítjük fel a régmúlt eseményeit. A cikkekben értesülhetnek arról, hogy azokban az időkben mi tartotta lázban a város lakosait, mi körül forgott a világ a régi idők ködébe vesző májusi napokon. Hirdetőtáblára függesztett cikk-kivágatok segítségével sejlik fel a múlt, amiket kedvükre böngészhetnek a résztvevők. S ha sikerült felkeltenünk az érdeklődést, mindenkit szeretettel vár a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, ahol teljes lapszámokban és korabeli monográfiákban mélyülhet el az őseink életét alaposabban is kutatni vágyó olvasó.

5. „Műemlékeink mozaikokban”

A városnap keretében a gyerekeket, fiatalokat is szeretnénk megszólítani. Lehetőség nyílik kreatív foglalkozásra is, mégpedig puzzle játék formájában, ahol városunk híres műemléképületeit rakhatják össze mozaikokból kicsik és nagyok egyaránt. Célunk Nyíregyháza műemléképületeinek, azok történetének megismertetése a résztvevőkkel.
Helyszín: Kossuth tér

6. „Nyíregyházi tudod-e”

„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totót készítünk Nyíregyháza város történetéről, művészettörténetéről, irodalomtörténetéről, híres embereiről, melynek keretében bárki felmérheti tudását ebben a témában. A totót sikeresen kitöltők ajándékban részesülnek.
Helyszín: Kossuth tér

7. „Építsd velünk a város szívét”

A program keretében szintén kreatív formában, játékosan ismerkedhetnek meg a résztvevők a Nyíregyháza belvárosában található híres épületek történetével. Kolléganőink segítségével bármely korosztály hozzájárulhat a „város szívének” makett formában való elkészítéséhez, melynek kész formáját később a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában is megtekinthetnek.
Helyszín: Kossuth tér

8. Születésnapi Újság – évfordulós ajándék

Könyvtárunk 2014. július 1-én indította el a Születésnapi Újságot. Nemcsak születésnapra, de bármely évfordulóra is egyedi ajándék. A megajándékozni kívánt személy ennek a különleges ajándéknak a révén ízelítőt kap a jeles napon történt eseményekből, illetve a kor hangulatából. A helyi lapokból, illetve az országos újságokból megtudhatja, milyen fontosabb események voltak a nagyvilágban. Mosolyt csal az emberek arcára az akkori történelmi hírek, apróhirdetések, TV és rádióműsorok. A Születésnapi Újságban elhelyezünk gólyahírt, fotókat, köszöntőt, idézetet, hiszen ettől lesz igazán egyedi az ajándék. Alkalomhoz illő kiadványt A/3-as méretben bekötött formában, impozáns műbőrkötésben és megújult aranyszínű felirattal kapja kézhez a megrendelő.

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni
· Húszezer embert várnak a fesztiválra

TÉNYKÉP
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
· Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
· Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
· Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
· Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
· Győzelem a Szekér László Emléktornán
· Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
· Bronzérem a Mini Kupáról
· Több mint ezer gyermek focizik azért, hogy Magyarországot képviselhesse Amerikában
· Hatházi Dóra Pozsonyban
· Ülőröplabda Magyar Bajnoki Döntő Nyíregyházán
· Fölényesen nyert a listavezető U12-es csapat
· III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny
· Helebrandt Máté megvédte a bajnoki címét!
· Továbbra is élen az U19
· Cél a bajnoki cím megvédése
· Bozsikos labdarúgó mérkőzések és Vollé2020 Röpsuli
· Junior kosárdöntő Debrecenben
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· 100 mellen döntős Szurovcsák Ivett
· Új egyéni csúccsal a döntőben
· Szurovcsák Ivett: cél a Vb szint
· Második Szabó Lili a válogatottal
· 119. Úszó OB Debrecenben
· Továbbra is a tabella élén
· Grassroots labdarúgó torna Nyíregyházán
· FETI-VIZIG Futóverseny Tiszabercelen
· Bozsik eredmények a hétvégéről
· Eb-selejeztőre készül Szabó Lili

KÖRNYEZETÜNK
· Hálaadó szentmisével és harangszenteléssel zárult Szegeden a VII. Magyar Világtalálkozó
· Mit tegyünk érelmeszesedés esetén?
· Megújul Nyíregyházán a Városi Rendelőintézet
· Szelektív szombat
· Testvérvárosi találkozó a Mustárházban
· Küldöttgyűlés és kitüntetések a kamarában
· Szellőztető szökőkút a Bujtosi-tavon
· Elballagtak az ovisok, szeptembertől iskola
· Szúnyoglárva irtás
· Több ezren szenvednek tőle, de csak kevesen mesélnek róla
· Ideiglenes forgalomkorlátozás Nyíregyházán
· A természettel ismerkedtek a nyíregyházi gyerekek
· Vizes élőhelyek élővilágával ismerkedtek a nyírbátori óvodások
· A VII. Magyar Világtalálkozó, békenyilatkozat
· Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!
· Városnapok 2017. május 18-19.
· Még a héten várják az alkotásokat!
· Táborok: a legfontosabb, hogy offline legyen a gyerek egy hétig!
· Te rá mernél kötni egy gyereket az oroszlán hátára?
· Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán, emléktábla avatás
· Mit igyunk kavitációs zsírbontás után?
· Az idővel harcolnak a mentők, így segíthetjük őket
· Évértékelő megbeszélés a társszervek vezetőivel
· Magyar Világtalálkozó (május 14-21.)
· Még mindig anya a szülő, apa a fő kenyérkereső
· Madarak és Fák Napja az Egyetem Botanikus Kertjében
· Tűzoltónap Kisvárdán
· Vegyszeres növényvédelem
· Találkozás az év emlősével és madárfiókákkal a nyíregyházi Sóstói-erdőben

KÉKFÉNY
· Vádemelés a tímári rabló ellen
· Előzetesben a tiszaszentmártoni rablók
· Letartóztatták az örökösföldi kábítószer-kereskedőt
· Börtönbe kerülnek a dombrádi zsarolók
· Tíz év fegyházat kapott a kábítószerrel kereskedő
· Bíróság elé állították a családját éjszaka háborgató férfit
· Vádemelés emberölés miatt
· Letartóztatták az iraki embercsempészt a Mátészalkai Járásbíróságon
· Elfogták a nyíregyházi kerékpártolvajokat
· Hűtlen kezelés miatt ítélték el az egészségügyi intézményvezetőt
· Néhány percen belül elfogták az utcai rablót
· Német autókkal trükközött a kereskedő
· Körözött gépkocsik a csengersimai határátkelőhelyen
· 900 kiló borostyán és 125 ezer doboz cigaretta Záhonynál
· Forró vízbe esett az öt éves kislány!
· Eredményes volt a közvetítés!
· Fegyházbüntetés a cigaretta csempész bűnszervezet minden tagjának
· Halálra rúgta áldozatát a tiszabezdédi vádlott
· Elítélték a magát jósnőnek kiadó vádlottat
· Ittasan ültek a volánhoz húsvétkor!
· Kirabolta és bántalmazta volt élettársát
· Kartondobozokban lapult az adózatlan dohányáru
· Körözött gépkocsi Csengersimán
· Elrendelték a nyírturai emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását
· 10 év fegyházbüntetésre ítélték a nyíregyházi rablót
· Elfogták a nyírturai emberölés gyanúsítottját
· Jogerős ítélet a vállalkozót zsaroló vádlottakkal szemben
· Vádemelés a halálos kutyatámadás miatt
· Hat és fél év fegyházra ítélték a kábítószer-kereskedőt

HÍREK
· Emelési gyakorlat
· Ügyeskedő gyermeknapi program a stadionban
· Beszélő kezek - Tudományos és innovációs tehetség a megyében
· Baleset, tüzesetek, kidőlt fa
· Városi Gyermeknap Nyíregyháza, 2017. május 28.
· Gyermeknap Nagykállóban az Alma együttessel
· Európai Filmhét a Krúdy Moziban május 29-jun.2
· Katasztrófavédelmi gyermeknap
· Legyetek jók, ha tudtok! a nyíregyházi Szabadtéri Színpadon
· Közeleg a határidő!
· Vonattal ütközött egy motoros
· Nyíregyházán versenyeztek az önkéntes mentőcsoportok
· Szárhegyi Tűzoltók Napja
· Dobogós lett a szabolcsi páros
· Tüzesetek, balesetek
· Lezuhant egy vitorlázórepülő Nyíregyházán
· Mindenkinek Becsengettek! zárógála a Down Egyesület szervezésében
· Melléképület tűz, robbant a gázpalack
· Óvodások ismerkedtek a szakmával
· Újabb értékek az Értéktárba
· Mindenkit várunk a Kossuth térre!
· Kigyulladt a transzformátor
· Halálos baleset a 4-es főúton
· IV. Nyíregyházi Magyar Kard Napja
· Négy kocsi ütközött!
· Ülésezett a Polgári Védelmi Szövetség
· Tűzoltási gyakorlat Nyíregyházán
· Ünnepi Közgyűlés
· Fakivágás, forgalmi akadály!
· Méhészkedtek a tűzoltók!

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
· Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
· Indul a II. Nemzeti VERSeny
· A hónap műtárgya: borotvatartó
· Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
· Középiskolások zenei versenye
· A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
· A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
· Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
· Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
· 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház
· Irodalmi Dominó a MŰvészben
· Tíz színész egy plakáton – Függöny, fel! hamarosan!
· Göttinger Pál a Móricz Zsigmond Színház új főrendezője
· Nagyszínpadon a Várj, míg sötét lesz
· 1956 a Szemlében
· Karácsonyi videoklip a Képmás zenekartól
· Tündérek vannak...
· Díjesővel zárt a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál Vácott
· Karácsonyi meglepetések is várják a nézőket

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank