Vissza a címoldalra

2017. július. 28. Péntek - Szabolcs
HÍRLAP FÓRUM FILMSZEMLE PROGRAMOK WEBKAMERA  
  Keresés
KÖZÉLET | HÍREK | KULTÚRA | SPORT | KÖRNYEZETÜNK | KÉKFÉNY | VÉLEMÉNY | TÉNYKÉP |
INTERJÚ | ISKOL@P | EU | INTERNET | PROGRAMOK | ÍRÓDIÁK |
 KÖRNYEZETÜNK
· Magyar–ukrán-román üzletember találkozó 2017. augusztus 18.
[2017.07.28.]
A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Regionális Fejlesztési Ügynökség (Gyulafehérvár) és a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Központ üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár 2017 rendezvény ideje alatt Debrecenben 2017. augusztus 18-án.

· Fakivágási munkák
[2017.07.28.]
Fakivágási és faápolási munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. és az E.ON 2017. július 31-én a Honvéd utca 37. számtól a Szent István utcáig tartó szakaszon.

· Felvételi eredmények: A kijelölt úton halad a Nyíregyházi Egyetem
[2017.07.27.]
Intézményi szempontból eredményesnek mondható a 2017-es felvételi eljárás. A Nyíregyházi Egyetemre 1139 fő nyert felvételt, így a vezetőség által kijelölt úton halad az intézmény– emelte ki Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese, a 2017-es jelentkezési adatok nyilvánosságra hozatalát követően.

· Biztató állapotban van a szőlő a szüret előtt
[2017.07.27.]
Heteken belül elkezdődik a szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a szőlő, derül ki a Syngenta helyzetképéből.

· Alapkő letétellel folytatódnak a nagy beruházások Nyíregyházán
[2017.07.26.]
Szerdán Nyíregyházán ünnepélyes külsőségek között két nagy beruházás alapkövet is elhelyezték. Az egyik a Nyíregyháza, Mező utca csomópont átépítése, a másik a Sóstógyógyfürdőn megépülő új négycsillagos szálloda.

· 106 ezer felvételiző várja a ponthatárokat
[2017.07.26.]
Már csak néhány óra, és kiderülnek a 2017-es felvételi ponthatárok. Idén összesen 106 ezer jelentkező izgulhat, sikerült-e elegendő pontot összegyűjtenie, hogy szeptembertől ott kezdhesse meg felsőfokú tanulmányait, ahova a legjobban szeretett volna bekerülni.

· Debreceni Virágkarnevál:augusztus 12-23
[2017.07.25.]
Hazánk egyik leghíresebb fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál augusztus 12-23. között több mint félszáz programmal várja a nagyközönséget. A látványos programsorozat ékköve a Nagyerdei Stadionban az augusztus 20-i Karneváléj, amely Magyarország legnagyobb aréna show-ja.

· Öt hasznos tipp, ha gyermeke táborozni megy
[2017.07.24.]
Manapság már szinte minden témában szerveznek nyári táborokat, így talán nem jelent nehézséget megtalálni a gyermekünkhöz leginkább illőt. A kicsik felkészítése, a csomagolás viszont okozhat némi fejfájást a szülőknek, pedig csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, hogy a táborozás valóban pozitív élmény legyen.

· A légkondicionáló és a légúti betegségek
[2017.07.24.]
A légkondicionáló miatti torokfájástól nagyon sokan szenvednek nyáron, aminek több oka is lehet, de legtöbbször a nem megfelelő használat.

· Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben
[2017.07.21.]
A NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból megújítja a nyíregyházi Sóstói-erdőben a népszerű szabadidő komplexumot, amely kedvelt kikapcsolódási helye a városlakóknak.

· Tájékoztatás útlezárásról
[2017.07.21.]
Tájékoztatjuk a Tisztelt Járművezetőket, hogy 2017. július 21-én (péntek) 08:30 órától útjavítás miatt a NYÍRVV Nonprofit Kft. lezárja a Nyár utca Dózsa György és Nyírfa utca közé eső szakaszát.

· Hogyan hűtsük a gyermekünket nagy kánikulában?
[2017.07.19.]
Nyakunkon a nyár, nyakunkon a meleg. Ez mindannyiunkat megvisel, de különösen a beteg, idős embereket és a babákat, illetve kisgyerekeket. Babák esetén a túlhevülés nem csak láz kapcsán jöhet létre, így nagyon oda kell figyelni a megfelelő hőmérséklet biztosítására!

· Amit a margarinról dióhéjban tudni érdemes
[2017.07.18.]
A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen részét képezik az étkezési zsírok, amelyek egyik széles körben elterjedt forrása a margarin.

· Teendők gépkocsi tűz esetén!
[2017.07.17.]
Az elmúlt napokban több gépjármű tűz is történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain. Érdemes tudni, hogy az ütközés során a gépkocsi nagyon ritkán gyullad ki. Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen műszaki hiba miatt kezd el a jármű füstölni, égni. Ilyenkor az azonnali és a nyugodt cselekvés a legfontosabb teendő.

· Észak-keleten az időhiány és a fájdalom miatt nem mozognak!
[2017.07.17.]
Minden harmadik ember az időhiány miatt és minden ötödik ember a testi fájdalmak következtében nem mozog rendszeresen az észak-keleti régiókban -derült ki egy májusi kutatásból. Ez utóbbi különösen igaz a nyugdíjas korosztályra, holott idősebb korban is a testi és lelki egészség kulcsa a rendszeres mozgás.

· Megelőzéssel az egészségért: a vásárosnaményi hölgyek számára fontos a prevenció
[2017.07.14.]
Július elején a Zoárd-napi Sokadalom alkalmából Vásárosnaménybe érkezett a Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza, amely ingyenes szűréseket biztosít a leggyakoribb egészségügyi problémák korai felismerésére. A szűrővizsgálatokon többségében nők vettek részt, az eredmények alapján a vásárosnaményiek körében a túlsúly jelenti a legnagyobb problémát.

· Hogyan kezdd újra, ha összetörték a szíved?
[2017.07.14.]
Bármilyen fájdalmas is egy szakítás, idővel tudnunk kell túllépni rajta. Egy szakasz lezárult, és elkezdődik egy másik. Egy új fejezet, ahol lehetőségünk van újra megtalálni önmagunkat. Segítünk, hogyan.

· Járdafelújítás az Újszőlő utcán
[2017.07.12.]
Felújítja a NYÍRVV Nonprofit Kft. az Újszőlő utca Árok és Tőke utca közötti járdaszakaszát.

· Nem könnyű szakképzett munkaerőt találni
[2017.07.11.]
A hazai vállalkozások többsége nehezen talál szakképzett munkaerőt – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból. Főként az ipari és a mezőgazdasági vállalkozások vannak nehéz helyzetben munkaerő-keresés szempontjából.

· Gyors fogyás zsírfagyasztással?
[2017.07.10.]
A fogyás manapság már szinte mindenki életében jelentős szerepet kap, hiszen az itt-ott felbukkanó zsírpárnák sokunk mindennapjait megkeserítik. Vajon a zsírfagyasztás mennyire nyújt megoldást erre a problémára?

· Motorkerékpáron is biztonságban
[2017.07.04.]
Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint a kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

· Zsebpénz, diákmunka, bankkártya – így tudatosak a mai középiskolások
[2017.07.03.]
Közel 600 középiskolás vett részt a Diákhitel Központ és a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi projektnapjain. A hat városba ellátogató rendezvénysorozat interaktív tanórával várta a diákokat, amit egy nyilvános pódiumbeszélgetést követett.

· Fejlesztések a Szigligeti Gyermeküdülőben
[2017.06.30.]
Röplabdapályát épített a Szigligeti Gyermeküdülőben a NYÍRVV Nonprofit Kft. A 7x11 méteres pálya előkészítő munkálatai során 17 m3 földet szállítottak el, 36 méter kerti szegélykövet helyeztek el, és 77 m2 gumilap burkolatot készítettek. A fejlesztés közel nettó 1 millió forintba került.

· Nyáron több a gyermekbaleset
[2017.06.30.]
Magyarországon, akárcsak világszerte, több gyerek hal meg közúti balesetekben, mint betegségekben, a balesetek közel fele pedig a nyári szünet ideje alatt történik.

· 70 maratonnal a Dunáért – kiemelkedő magyar sportteljesítmény
[2017.06.29.]
Hidvégi-Üstös Pál 150 éves velocipédjével tervezi végigtekerni a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát. Az esemény egyben a Duna teljes hosszának őszi végigfutását hivatott beharangozni, „70 maratonnal a Dunáért” mottóval.

· Előzzük meg a sérüléseket!
[2017.06.28.]
A tűzeseteknél, a lehetséges sérülések elkerülésére, megelőzésére kiadványok segítségével hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

· Vizes felfrissülés a kánikulában
[2017.06.28.]
A városüzemeltető társaság Nyíregyházán 9 szökőkutat és 34 ivókutat üzemeltet. Az idei évben is felállított két párakaput a Kossuth téren a NYÍRVV Nonprofit Kft.

· Szent László örökségtúra
[2017.06.27.]
A Szent László Emlékév különös aktualitást ad a Középkori templomok útja - Szent László örökségtúra 2017. június 30-július 2-i rendezvényének. Hiszen a magyar történelem leghíresebb szentjének nyomába indulunk.

Városnapok 2017. május 18-19. - indexkelet.hu

Városnapok 2017. május 18-19.

2017.05.16.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2017-ben isVárosnapi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 264. évfordulóján. Ez alkalomból ünnepeljük Nyíregyháza – Eperjes 25 éves testvérvárosi, Nyíregyháza – Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileumát.

Május 18. (csütörtök)

A programsorozat a tavalyihoz hasonlóan kezdődik, a nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, a Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében.

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság 2016 májusa óta újabb három nemzeti értéket vett fel a Nyíregyházi

Települési Értéktárba:

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház, mint zarándoktemplom,
Kéry Péter Nyíregyháza és környéke történelméről, természeti értékeiről, néprajzáról szóló filmalkotásai,
Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteménye.
Ezt követően szintén a Krúdy-teremben kerül sor a Nyíregyházi Települési Értéktár rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére. 2016-ban két fontos évfordulót ünnepeltünk: 230 éve kapott településünk mezővárosi rangot és 140 éve lett Nyíregyháza Szabolcs vármegye székhelye. Ebből az alkalomból a pályázóknak olyan képeslap-terveket kellett készíteniük, melyek a 18-19. századi Nyíregyházát ábrázolják.
A díjakat Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adja át.
14.00 órakor Ünnepi Közgyűlés ül össze Nyíregyháza és Eperjes 25 éves testvérvárosi, valamint Nyíregyháza és Beregszász 10 éves partnervárosi kapcsolatának jubileuma alkalmából.

Program:

14.00 Ünnepélyes zászlóbehozatal és a telepítési pátens behozatala
Himnusz
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármesterének ünnepi köszöntője
Štefan Kužma - Presov (Eperjes) város alpolgármesterének köszöntője
Babják Zoltán – a Beregszászi Városi Tanács polgármesterének köszöntője

Plakettek, oklevelek átadása

Az ünnepi közgyűlésen jelen lesznek Eperjes, Beregszász, Ungvár, és Ivan Frankivsk delegációi. A meghívottak között van számos diplomáciai külképviselet vezetője.
15.00 órakor a Városalapítók szobránál koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre várják az érdeklődő városlakókat.

16.30 a Váci Mihály Kulturális Központban nyílik meg a III. Nyíregyházi Nemzetközi Plein-AIR Művésztelep kiállítása. A kiállítást Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere nyitja meg.
A művésztelep május 7. – május19. között a Sóstói Múzeumfaluban fogadta az eperjesi, iserlohni, valamint a Szatmárnémetiből és Ivano-Frankivskból érkezett alkotókat.
Eperjes/Presov (SK) Edita VOLOŠČUKOVÁ, Anna HAUSOVÁ Iserlohn (D) Sammy KASCHUBA, Sonja HÖCHENBERGER
Ivano-Frankivsk: (UKR) Tetiana /Tanja PAVLYK, Hubal BOHDAN, Szatmárnémeti/Satu Mare (RO) Vilmos PODOLYÁK, Aurel TENT, Timea MITROI Nyíregyháza - József FEKETE, Olga VEREBÉLYI A művésztelep vezetője: Zagyva László szobrászművész.
17.30-tól kezdődik egy Díszelőadás a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály termében a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével. A Városnapok alkalmából Nyíregyházára érkezett testvér-, és partnervárosok, külföldi delegációk tagjait Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere köszönti.

Május 19. (péntek

10 órától színes forgatag vár mindenkit a belvárosban. Lesz kézműves és iparművészeti termék, virág és zöldség-gyümölcs vásár.
Városalapítók szobránál játékok: rodeó bika, kisvonat, óriáscsúszda, akadálypályás ugrálóvár, kisugráló, óriástrambulin, cukorágyú várja a gyerekeket. A Nyírségi Ízkirályok Egyesület a szökőkút mellett kínál harapnivalót.
Mindeközben a Kossuth téren – óvodás gyermekek örömére mutatja be „A bátor kiskacsa” című bábelőadást a Burattino Bábszínház.
14.00 órakor emléktáblát avatnak a Magyar Kard Napja emlékére, ahol ünnepi beszédet mond: Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza MJV alpolgármestere.
Köszöntőt mond: Máday Norbert a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója és Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató. Az ünnepi eseményt a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója zárja.
Helyszín: Nyíregyháza, Széchenyi u. 1.
Ezt követően a Váci Mihály Kulturális Központban további programok várják az érdeklődő városlakókat.
15.00 „A Géniusz” - dokumentum film vetítése Borsody László életéről
15.30 „Borsody a Géniusz” – Máday Norbert könyvbemutatója
16.00 „Katona vívók, vívó katonák” - Kertai Zalán festőművész kiállítása és Vívástörténeti kiállítás - Kulcsár Róbert magángyűjtő kiállítása

KOSSUTH TÉR - nagyszínpad

13.30 Street Dance School Divattánc Iskola
13.50 Re-Flex Moderntánc Stúdió
14.10 Vogue Modellügynökség show-divatbemutatój
14.50 Dóra és a Felfedezők
15.00 Ezer szeletes óriás tirpák kenyérlángos kínálása
A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak és mesterszakácsainak köszönhetően valaha elkészített legnagyobb tirpák kenyérlángost tálalják fel a Kossuth téren.
Közel félszáz tanuló és tanáraik 50kg lisztből és élesztőből gyúrnak kenyértésztát. A szobányi méretű tésztát 40kg túró és 30liter tejföl keverékével kenik meg. Tovább fokozva az ízeket 40kg szalonnát sütnek rá. Végül 25kg lila hagyma kockával és kaporral hintik meg.
Az így elkészült, közel 200kg-os (kb. 13 méteres) kenyérlángost sütés után, az érdeklődő nyíregyháziak kóstolhatják meg.
16.00 ĽH Prešovčan - Prešovčan (Presovcsan) A ĽH Prešovčan csapata már több, mint hat évtizede biztosít felejthetetlen hangulatot a fellépésein. Előadásuk széles spektrumú zenei élményt nyújt. A csoport nemcsak sárosi, zempléni és folklór dalokat ad elő, hanem a Szlovákia területén elő kisebbségek dalait, koncertműveket, világ örökzöld slágereit, klasszikus, operett, musical, film, jazz és country melódiákat is.
17.00 Zeusz és barátai – a görögtűz
19.00 SuperStereo
20.00 Kállay Saunders Band

Kísérőrendezvények

Nyíregyházi Települési Értéktár – nemzeti értékek népszerűsítése
A 2013-ban létrejött Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság célja és feladata ráirányítani a figyelmet megőrzendő értékeinkre. A nyíregyháziak javaslatára eddig 25 nemzeti értéket vett fel a bizottság az Értéktárba. 2015 szeptemberétől minden hónap 16-án 16 órakor előadások, bemutatók, különböző rendezvények keretében ezekből ismerhetnek meg az érdeklődők egyet-egyet. A városnapokon kvíz kérdéseken és játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg helyi értékeinket az érdeklődők.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár számos színes programmal várja az érdeklődőket.

„Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről
„A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről
„Az újratelepített város” Helytörténeti monográfiák kiállítása a szlovák betelepítésről
„Ez történt a régi Nyíregyházán” Helyi sajtóhírek a múltból.
„Műemlékeink mozaikokban” címmel puzzle játék
Nyíregyháza neves műemléképületeinek összerakása, felismerése.
„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totó
„Boldog születésnapot!” A „Születésnapi újság” szolgáltatásuk bemutatása a városlakóknak.
„Építsd velünk a város szívét” Makett készítés Nyíregyháza belvárosáról.

Jósa András Múzeum

40. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap és az emléknaphoz csatlakozva a Jósa András Múzeum érdekes programokra invitálja a kedves látogatókat. A múzeumban öt helyszínen várják színes, interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel a látogatókat, mely közelebb visz mindenkit a múzeum sokszor rejtélyes mégis izgalmas világához. A Múzeumi Világnap alkalmából a Jósa András Múzeum május 19-én a Kossuth téren is várja az érdeklődő városlakókat.

További információk, és a részletes program megtalálható a nyiregyhaza.hu honlapon.
Az önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az ünnepi programsorozatra.

Városnap – kitelepülés a Kossuth térre (Coop üzlet elé)

1. „Én szőke városom” címmel helyismereti kiállítás Nyíregyháza műemlékeiről (kiállítás a könyvtárban tekinthető meg)

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a történelmi Bereg, Szatmár, Ugocsa és Ung vár¬megyék, településeire vonatkozó irodalmat. A Városnap alkalmából Nyíregyháza, híres műemléképületeiről, azok történetéről tekinthetnek meg tárlatot az érdeklődők.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

2. „A Nyírség álmodója” címmel kiállítás Nyíregyháza híres íróiról, költőiről

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár gyűjti és archiválja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született, élt szépírók műveinek első kiadását és a róluk és műveikről szóló információkat. A városnap alkalmából ezen értékes műveket kiállítás formájában tárjuk a kedves érdeklődők elé. Megismerkedhetnek többek között Móricz Zsigmond, Krúdy Gyula, Váci Mihály és még számos híres megyei alkotó életművével.
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Helyismereti részleg
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

3. „Az újratelepített város”

A városnap keretében szemelvényeket olvashatnak az érdeklődők a város alapításáról és a szlovák betelepítésről. A szemelvények nyomtatott formában, paravánon kiállítva lesznek elérhetők, olvashatók.
A szemelvények forrásai:
Lukács Ödön: Nyíregyháza szabad, kiváltságolt város története. Nyíregyháza, 1886.
Geduly Henrik: Nyíregyháza az ezredik évben. Nyíregyháza, 1896.
Éble Gábor: Az ecsedi uradalom és Nyíregyháza. Budapest, 1898.
Leffler Samu: Nyíregyháza város története. In: Borovszky Samu: Szabolcs vármegye monográfiája. Budapest, 1900
Szohor Pál: Nyíregyháza az örökváltság századik évében. Nyíregyháza, 1924.
Helyszín: Kossuth tér

4. „Ez történt a régi Nyíregyházán”

Mit írtak a 75, 100, 125 évvel ezelőtt megjelent helyi lapban? Erre a kérdésre kaphatnak választ mindazok, akik megtekintik kiállításunkat. Városunk legrégebbi lapjából, az 1880-ban alapított Nyírvidék számaiból tallózva elevenítjük fel a régmúlt eseményeit. A cikkekben értesülhetnek arról, hogy azokban az időkben mi tartotta lázban a város lakosait, mi körül forgott a világ a régi idők ködébe vesző májusi napokon. Hirdetőtáblára függesztett cikk-kivágatok segítségével sejlik fel a múlt, amiket kedvükre böngészhetnek a résztvevők. S ha sikerült felkeltenünk az érdeklődést, mindenkit szeretettel vár a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, ahol teljes lapszámokban és korabeli monográfiákban mélyülhet el az őseink életét alaposabban is kutatni vágyó olvasó.

5. „Műemlékeink mozaikokban”

A városnap keretében a gyerekeket, fiatalokat is szeretnénk megszólítani. Lehetőség nyílik kreatív foglalkozásra is, mégpedig puzzle játék formájában, ahol városunk híres műemléképületeit rakhatják össze mozaikokból kicsik és nagyok egyaránt. Célunk Nyíregyháza műemléképületeinek, azok történetének megismertetése a résztvevőkkel.
Helyszín: Kossuth tér

6. „Nyíregyházi tudod-e”

„Nyíregyházi tudod-e” címmel helyismereti totót készítünk Nyíregyháza város történetéről, művészettörténetéről, irodalomtörténetéről, híres embereiről, melynek keretében bárki felmérheti tudását ebben a témában. A totót sikeresen kitöltők ajándékban részesülnek.
Helyszín: Kossuth tér

7. „Építsd velünk a város szívét”

A program keretében szintén kreatív formában, játékosan ismerkedhetnek meg a résztvevők a Nyíregyháza belvárosában található híres épületek történetével. Kolléganőink segítségével bármely korosztály hozzájárulhat a „város szívének” makett formában való elkészítéséhez, melynek kész formáját később a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában is megtekinthetnek.
Helyszín: Kossuth tér

8. Születésnapi Újság – évfordulós ajándék

Könyvtárunk 2014. július 1-én indította el a Születésnapi Újságot. Nemcsak születésnapra, de bármely évfordulóra is egyedi ajándék. A megajándékozni kívánt személy ennek a különleges ajándéknak a révén ízelítőt kap a jeles napon történt eseményekből, illetve a kor hangulatából. A helyi lapokból, illetve az országos újságokból megtudhatja, milyen fontosabb események voltak a nagyvilágban. Mosolyt csal az emberek arcára az akkori történelmi hírek, apróhirdetések, TV és rádióműsorok. A Születésnapi Újságban elhelyezünk gólyahírt, fotókat, köszöntőt, idézetet, hiszen ettől lesz igazán egyedi az ajándék. Alkalomhoz illő kiadványt A/3-as méretben bekötött formában, impozáns műbőrkötésben és megújult aranyszínű felirattal kapja kézhez a megrendelő.

Városházi SajtószolgálatNyomtatható verzió
Küldés e-mailben

KÖZÉLET
· 2017-ben is átadják a Bolyai-díjat
· Szabolcsi volt kisgazda „harcostársak”, barátok, tisztelők is részt vettek Torgyán József temetésén
· Miniszterelnökség közleménye főigazgató kinevezéséről
· Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye
· Évet értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség
· Megyei megemlékezés a forradalom és szabadságharcra
· Tízmilliárdos oktatásfejlesztési projekt a gyerekekért
· Miniszteri elismerés
· Beszámolt a megyei rendőrfőkapitány
· Segítségnyújtás a szatmári településeknek
· A Holokauszt áldozataira emlékeznek
· Megyenapi ünnepség Beregdarócon
· Sajtóközlemény
· Nem alamizsnát, munkát követelnek!
· Segítő program
· Kormányablakok nyílnak megyeszerte
· Konferencia Nyíregyházán
· Nemzetközi együttműködés
· Családtámogatási ügyek intézése a Kormányhivataloknál
· Együttműködési megállapodás
· Kinevezték az új főkapitányt.
· Felmentették a főkapitányt!
· Városvédők tisztújító közgyűlése
· Civil szervezetekkel kapcsolatos tájékoztatás
· Megyei kormányhivatal közleménye
· Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása
· Változásbejegyzés 2015. március 15-ig!
· Mangol Csilla távozik a kórház éléről
· Sajtóközlemény

EU
· Euroscola-játék strasbourgi utazásért
· Meghirdették a 2016-os Európai Ifjúsági Károly-díjat
· Új üzemcsarnokból termelnek a vegyipari világpiacra
· Akadálymentes kapitányságok
· Épülhet az út Szaniszló felé
· Megújult a Nyírmadai Művelődési Ház
· Szolnokon vetélkedtek a szabolcsi diákcsapatok
· Uniós vetélkedő régiós döntőjében a záhonyi kollégisták
· Energetikai felújítás az ibrányi iskolában
· Szakmai gyakorlat Spanyolországban
· Uniós vetélkedő középiskolásoknak
· Brüsszeli források a régió fejlődéséért
· Nyíregyháza üdvözletét küldi
· Uniós támogatásból egészségprogram
· Uniós támogatás a történelmi emlékek gyűjtésére
· Megújul Nyírmada központja
· Uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

INTERJÚ
· Amikor a színész valódi hatalomhoz jut”
· Helyszíni szemle, megjelent Sipos László új könyve
· Templomok több tételben
· Több mint három évtizedes helytállás
· Egy fotográfussal az értékek nyomában
· Élet három földrészen
· Egyszeri és megismételhetetlen élmény
· Titkot rejtő műemlékek
· Nyíregyházán járt a mester
· Munka, foci, család
· Az év vállalkozója
· Fejlesztés és takarékosság
· Nem emlékműként akart visszajönni
· Húszezer embert várnak a fesztiválra

TÉNYKÉP
· Hobbim, a hivatásom……
· Veronai buszbaleset: További részleteket osztott meg a busztársaság cégvezetője
· Előzzük meg a kihűlés miatti tragédiákat!
· Kamarai törvény módosítása
· 2011-ben történt IV.
· 2011-ben történt III.
· 2011-ben történt II.
· 2011-ben történt I.
· Zsebtolvajok, házalók célpontjai vagyunk!
· Mit kell tudni az ingatlan végrehajtásról?
· Részletfizetés a végrehajtási eljárásban!
· Előzzük meg a kihűléseket!

VÉLEMÉNY
Az itt közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ha valamelyik felkeltette érdeklődését, várjuk hozzászólását a http://forum.szabolcs.net címen.Ha más témáról van véleménye, küldje el az info@szabolcs.net cimre.
· Nem pánikot keltenek a rákbetegek, hanem élni akarnak
· Ha elveszik a gyógyszerünket, hamarabb kell meghalnunk!
· Antifasiszta demonstráció – tüntetés a Jobbik ellen
· Roma összefogás(?)
· Olcsó húsnak híg a leve
· Vámmustra
· Az olimpia margójára

SPORT
· Idei legjobbját dobta Szikszai Róbert
· Rangos nemzetközi versenyt nyert Bakosi Péter
· A cápák versenyeztek Miskolcon
· Eyof előtt Hatházi Dóra úszó
· Hatalmas sikerrel zárult a Strandfoci Torna
· Megkezdődött a küzdelmek sora a sóstói strandfoci fesztiválon
· Újra Hübner Amatőr Strandröplabda verseny Nyíregyháza belvárosában
· Eyof kerettagság, arany és bronz Győrből
· Kispályások nagy díjkiosztója
· Szabolcsi tűzoltók focistái aranyat érnek!
· Dobogós helyen végeztek megyénk sportolói az Országos Atlétikai Döntőn
· Jótékonyság Nyíregyházán: licitáljon, hogy segíthessen a Down-szindrómás gyerekeken!
· Sportos hétvégén van túl a MARSO Kft.
· A győri focista gyerekek utazhatnak Amerikába!
· Határon átnyúló rendészeti-kistérségi, kispályás labdarúgó torna Nyírbogáton
· Volt eredményesebb hétvége is!
· PRAY&RUN – Futózarándoklat Máriapócson
· Extrém futóverseny először Nyíregyházán!
· Bozsikos hétvégi mérkőzéseredmények
· Június 3-án Streerball Nyíregyházán a Kossuth téren
· Egyedül Magyarországról!
· Nyíregyháza csapata nyerte a megyei focit
· Gyermeknapi sportnap a Városi Stadionban
· Több dobogós helyezést is elért Szabolcs megye az országos atlétikai versenyen
· Bozsikos labdarúgó eredmények a hétvégén
· A Bozsik Akadémia Nyíregyháza csapata nyerte a Danone Focikupa debreceni elődöntőjét
· Kezdetét vette Nyíregyházán az Országos Atlétikai Diákolimpia Döntő
· Labdarúgó utánpótlás mérkőzések
· Országos Atlétika Diákolimpia döntő és tehetségkutató verseny Nyíregyházán
· Győzelem a Szekér László Emléktornán
· Megszerezte a 27. bajnoki címét a Nyíregyházi Sportcentrum Ülőröplabda csapata
· Bronzérem a Mini Kupáról

KÖRNYEZETÜNK
· Magyar–ukrán-román üzletember találkozó 2017. augusztus 18.
· Fakivágási munkák
· Felvételi eredmények: A kijelölt úton halad a Nyíregyházi Egyetem
· Biztató állapotban van a szőlő a szüret előtt
· Alapkő letétellel folytatódnak a nagy beruházások Nyíregyházán
· 106 ezer felvételiző várja a ponthatárokat
· Debreceni Virágkarnevál:augusztus 12-23
· Öt hasznos tipp, ha gyermeke táborozni megy
· A légkondicionáló és a légúti betegségek
· Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben
· Tájékoztatás útlezárásról
· Hogyan hűtsük a gyermekünket nagy kánikulában?
· Amit a margarinról dióhéjban tudni érdemes
· Teendők gépkocsi tűz esetén!
· Észak-keleten az időhiány és a fájdalom miatt nem mozognak!
· Megelőzéssel az egészségért: a vásárosnaményi hölgyek számára fontos a prevenció
· Hogyan kezdd újra, ha összetörték a szíved?
· Járdafelújítás az Újszőlő utcán
· Nem könnyű szakképzett munkaerőt találni
· Gyors fogyás zsírfagyasztással?
· Motorkerékpáron is biztonságban
· Zsebpénz, diákmunka, bankkártya – így tudatosak a mai középiskolások
· Fejlesztések a Szigligeti Gyermeküdülőben
· Nyáron több a gyermekbaleset
· 70 maratonnal a Dunáért – kiemelkedő magyar sportteljesítmény
· Előzzük meg a sérüléseket!
· Vizes felfrissülés a kánikulában
· Szent László örökségtúra

KÉKFÉNY
· Körözött motorkerékpár Nyíregyházán
· Vádemelés egy nemzeti dohányboltban történt rablás miatt
· Idős asszonyt rabolt ki Nagykállóban
· Kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le három nyíregyházi férfit
· Bombával fenyegetett!
· Hamis bankjeggyel fizetett, keresi a rendőrség!
· Keresi a rendőrség a balesetet okozó sofőrt!
· Előzetesben a tiszalöki késelő
· Emberkereskedelem miatti vádemelés
· Félmilliárdot csalt el a nyíregyházi munkaerő-kölcsönző bűnszervezet
· Elfogták a tiszalöki késelőt
· Nem volt szerencsés napja a tolvajnak!
· Brutális kegyetlenséggel megölte az idős nőt!
· Letartóztatták azt a férfit, aki egy áruház ajtaja előtt rabolta ki a sértett nőt!
· A közös képviselő károsította meg az általa felügyelt társasházakat
· Börtönbüntetés a szabolcsi kórházakat érintő hűtlen kezelés ügyében
· Felfüggesztett fogházbüntetés gondatlanságból elkövetett emberölésért!
· Életveszélyesen megsebesítette ivócimboráját!
· Manipulálták a gépkocsi egyedi azonosítóit
· Lopás után rablás!
· Ásóval verte agyon a kutyát!
· Elítélték a kislétai szülőket, akik éheztették, bezárva tartották kislányukat
· Emberölés miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélték a román vendégmunkásokat
· Fogva tartották a mosógépszerelőket!
· Körözött Range Rover Záhonynál
· Háromszáz eurót keresett a fiatalkorú embercsempész
· Vádemelés a nagycserkeszi kutyakínzás miatt
· Fegyházbüntetésre ítélték a magát nőnek kiadó férfit
· Súlyosbították a buszvezetőt bántalmazó férfi büntetését

HÍREK
· Anyatejes Táplálás Világnapja
· Átfejtették a veszélyes anyagot!
· Elaludt a volán mögött, három utasa meghalt!
· Megkezdődött a Komorónál balesetet szenvedett tehergépkocsi műszaki mentése
· Az autó nem értékmegőrző!
· Holland delegáció a Fehérgyarmati Járásbíróságon
· A felborult tartálykocsi sofőrje meghalt
· Vonat elé ugrott, villámcsapás, viharkárok, tüzesetek
· Időben érkezett a segítség
· VIDOR Fesztivál 2017: Hétfőtől kaphatóak a VIDOR jegyek!
· „Szorult helyzetben” segítettek a tűzoltók
· Újabb értékek az értéktárban
· A vízből való mentést gyakorolják
· Gazdag programokat kínált az idei Szent Flórián Tűzoltótábor
· Gázcsonkot rongáltak meg a játszó gyerekek!
· A mezőgazdasági gépeket ellenőrzik
· Az árokba csapódott!
· Igazgatói szemle Nyíregyházán
· Kigyulladt a tűzhelyen felejtett olaj!
· Kitüntetések átadása a Bíróságok Napja alkalmából
· Lángra lobbant a kocsi motorja és utastere!
· „Tüzes” balesetek!
· Templomút kiállítás az Andrássy-kastélyban
· Gyermekvédelmi központnak segített az erdőgazdaság
· „Esélyt adunk, utat mutatunk” – együttműködési megállapodás a Nyírbátori Járásbíróság és a társszervek között
· VII. Szent Flórián Tűzoltótábor – ezúttal Tornyospálcán
· Útlezárás fakivágás miatt Nyíregyházán a Holló utcán
· Felborult személygépkocsik!
· Szituációs begyakorló gyakorlat Nyírszőlősön

ISKOL@P
· Színházi nevelés a záhonyi középiskolában
· Tavaszi HíD-járaton a záhonyi kollégisták
· Február 24-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

KULTÚRA
· Mátészalkától Las Vegasig – Tony Curtis lábnyomában
· A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában!
· Moldovai történeti fegyver kiállítás Nyírbátorban
· Megkezdődött a bérletezés időszaka a Móricz Zsigmond Színházban
· Néptáncvízióval emlékeztek az 56-os hősökre
· Nyíregyházi szerzők az év ifjúsági író között
· 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozathoz június 8-12.
· Több száz gyermek táncolt a Pulyabálon
· Száz éve született Szörényi Éva, a magyar színháztörténet nagyasszonya
· „Szín és vonal”, valamint „föld és tűz” egyszerre a nyírbátori múzeumban
· Az eltűnt IDŐ nyomában - Sipos László fotográfussal
· Sikeres drámás műhelyek
· Országos diákszínjátszó fesztivált rendeztek Nyíregyházán
· Bécsi művész – nyíregyházi kiállítótermekben
· Vakondok 4 filmbemutató Nyíregyházán
· Kihirdették a versenyprogramot
· Egy római férfi Nyíregyházán
· A Főfőnököt mutatják be a „bolondozás napján”
· Kodály ünnep a Cantemus Kórussal
· Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban
· Indul a II. Nemzeti VERSeny
· A hónap műtárgya: borotvatartó
· Balett, néptánc, moderntánc – egyetemi diplomával
· Középiskolások zenei versenye
· A hónap műtárgya: Jékey Ferenc kitüntetései
· A Magyar Kultúra napja Nyírbogáton
· Kölcsey vers- és prózamondó verseny a Móricz Zsigmond Könyvtárban
· Három napos Táncfarsang egyetlen videóban
· 2017-ben is lendületben a Móricz Zsigmond Színház

INTERNET
· Terjed a helyfüggetlen e-mailezés
· Strukturált intézményrendszer az egészségügyben

HIRDETÉS


Add to Google
Főszerkesztő: Halász Csaba kiadja a SzabolcsNet Bt.
Impresszum | Hirdetési árak

Médiatámogatónk:
zahnarzt ungarn dentist hungary
zahnarzt implantat ungarn dentist implant hungary
Partnerek:
http://www.items.hu/ web directory A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek LinkBank